Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 21:54, 31 maj 2017

Ciekawa jestem czy u mnie się wysieje.
vita 09:41, 01 cze 2017

Joku napisał(a)
Kasiu te zestawienia kolorystyczne to wpływ Szefowej i Ogrodowiska . Domek lubię, ścieżki są nieco kłopotliwe (sieją się chwasty i ozdobne rośliny też), ale mają swój urok .

Ba! Mają mega urok, pomimo gościnności dla chwastów
Podzielam zdanie o brunnerach, mączniaka nie łapią, trochę tylko za bardzo się sieją. Ja już swoje ogłowiłam, straszna robota, bo dużo czasu zabiera
Zdrowia życzę, niefortunnie się złożyło.
Joku 21:25, 01 cze 2017

Brunnera u mnie się nie sieje, a może nie zauważyłam siewek lub pieliłam zbyt dokładnie .
Zgadza się Vito, termin przymusowej bezczynności dla ogrodniczki bardzo niefortunny.
bogumila 20:59, 03 cze 2017

Pęcherznicami wcześniej nie interesowałam się,jednak za namową m.,żeby mieć mniej pracy i sadzić więcej krzewów{bo latka lecą} w ub roku wsadziłam dwie Diabolo i dzisiaj kupiłam Summer Wine.Ogródek nabiera siły...widać po fotkach.Pozdrawiam serdecznie.
Joku 21:31, 03 cze 2017

Ja też kombinuję jak sobie odjąć pracy w ogrodzie. Też mi latka lecą i ograniczenia narastają. Zaciekawiła mnie owa Summer Wine. Nabyłaś w Chwaszczynie?
bogumila 21:46, 03 cze 2017

Joku napisał(a)
Ja też kombinuję jak sobie odjąć pracy w ogrodzie. Też mi latka lecą i ograniczenia narastają. Zaciekawiła mnie owa Summer Wine. Nabyłaś w Chwaszczynie?

Tak w Ch.,słabiej rośnie,taka do mniejszych ogródków.Była jeszcze Diabolo i inna podobna,której nazwy nie pamiętam.
Ewa777 12:16, 04 cze 2017

U mnie brunnera też się nie wysiewa i do tego bardzo słabo rośnie. Już zmieniłam jej miejsce i nadal bez efektu.
barbara_kraj... 18:25, 04 cze 2017

Joku napisał(a)
Ja też kombinuję jak sobie odjąć pracy w ogrodzie. Też mi latka lecą i ograniczenia narastają. (...)

Ze mną tak samo, tyle że te ograniczenia dopadły mnie już od jakiś czas temu.

Muszę sprawdzić czy moja Brunera się rozsiewa, a bardzo chciałabym.
Joku 21:43, 04 cze 2017

Brunerę rozmnażałam przez podział, dobrze się dzieli.
Wczoraj miałam kolejnych pomocników do robienia porządku na rabatach. Siewek nie mam już żadnych, natomiast coraz więcej u mnie gołej ziemi. Nie lubię stać ludziom nad głową, jakoś mnie to krępuje. Ale chyba następnym razem będę musiała, bo zostaną mi tylko same krzewy. I to jedynie te okazalsze.
an_tre 21:53, 04 cze 2017

Joku napisał(a)
Brunerę rozmnażałam przez podział, dobrze się dzieli.
Wczoraj miałam kolejnych pomocników do robienia porządku na rabatach. Siewek nie mam już żadnych, natomiast coraz więcej u mnie gołej ziemi. Nie lubię stać ludziom nad głową, jakoś mnie to krępuje. Ale chyba następnym razem będę musiała, bo zostaną mi tylko same krzewy. I to jedynie te okazalsze.

A to dobre Jolu; pozostaną ci przez te pielenie tylko krzewy okazałe, aż się głośno roześmiałam
pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies