Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

an_tre 21:19, 29 sie 2017

Fanie, że rozkręciłaś się spotkaniowo, może twoje drogi poprowadzą cię dalej?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hankaandrus_44 21:21, 29 sie 2017

Fajnie, że zrobiłaś odskocznię od codzienności.Czas spędzony w miłym towarzystwie owocuje podwójną dawką optymizmu i energii.
O, i kolejne skrętniki do kolekcji! Gratuluję!
Joku 21:28, 29 sie 2017

Aktualnych zdjęć niewiele. Spotkałam molinię Variegata w ogrodniczym więc nie omieszkałam kupić. Bardzo mi się podobała w ogrodzie Iwony (Iwk4), musiałam ją po prostu mieć . Chociaż ostatnio mało kupuję i rzadko gdzieś bywam (mam na myśli sklepy ogrodnicze i nie tylko) ale tej trawy nie mogłam sobie odmówić . Już rośnie ale podejrzewam że posadziłam za gęsto.
Przy okazji trochę wyporządniał fragment rabaty przy tarasie. Trzeba jeszcze przesadzić kukliki. Za ściółkę robi skoszona trawa. Mam nadzieję na nieco mniej chwastów do pielenia.

Matrona szaleje

Barbula u niektórych kwitnie, u mnie jeszcze nie.

Joku 21:34, 29 sie 2017

Cisy dzisiaj przycięłam, nieco krzywo. Trzeba będzie poprawić. Tu jeszcze przed wizytą u fryzjera.

Kontrasty

Joku 21:41, 29 sie 2017

Aniu, chyba trzeba będzie przełożyć wyprawę na przyszły rok . Teraz wypadł mi dyżur w pracy, potem kolejny dyżurowy weekend u Seniora. Tęsknie już bardzo za spokojnym emeryckim życiem w twoim stylu .

Haniu, ogrodowiskowe spotkania są bardzo sympatyczne. Mam nadzieję że i mnie się uda w końcu coś zorganizować.
Skrętników już trochę mi się uzbierało. Bardzo fajne roślinki.
an_tre 21:48, 29 sie 2017

Cierpliwość jest zaletą ogrodników
Do miłego
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 22:12, 29 sie 2017

Albo jak mówią : co się odwlecze to nie uciecze. Żałuję że nie zobaczę w tym roku twojego ogrodu na żywo. Tak ładnie wygląda na zdjęciach, a Bogusia pisze że w realu jeszcze ładniejszy.
Gabriela 21:12, 30 sie 2017

Joku napisał(a)
Ostrogowiec sam tu zawędrował. Trzeba go wykopać i przesadzić. Pod płotem tzw Mordor a w żwirku chwasty .

Jolu, nie wykopuj ostrogowca, nie uda się tak dużego przesadzić. Duże egzemplarze tego nie lubią i z trudem rosną, przeważnie giną. Lepiej poczekać na siewki, przesadzić małe w docelowe miejsce, a ten duży po prostu wyrwać z korzeniami i wywalić. Takie są moje wieloletnie doświadczenia z ostrogowcami, więc piszę od razu.
Gabriela 21:14, 30 sie 2017

Joku napisał(a)
Widoczki

[img

Jakie cudne te tojady, chyba mam takie same, ale w pączkach dopiero. Moim zdaniem świetnie zastępują ostróżki i są późne. Akurat ostróżki nie chcą u mnie rosnąć, a tojady, ale inne wcześniejsze nawet tak. Marzę o takim kolorze jak Twój, śliczne.
Gabriela 21:19, 30 sie 2017

Joku napisał(a)

[img

O, jeszcze tu masz ślicznego ostrogowca. Sieje się? Bo u mnie bardzo

Edytuję, bo doczytałam że słabo u Ciebie. A czy nie ścinasz porządnicko kwiatów zaraz po przekwitnięciu? Bo on ma taki nasionka z puszkiem, malutkie i lekkie i trzeba odczekać aż dojrzeją, one nie wyglądają źle.
Ja mam trzy kolory ostrogowców - różowy, biały i czerwony - taki jak na Twoich zdjęciach. Może ci wysłać?

A to drugie zdjęcie odzwierciedla moje marzenie co do wyglądu mojego Mordoru jak się rozrośnie to co posadziłam pod drzewami - czyli funkie, paprocie i bodzszki.