paniprzyroda
14:22, 04 maj 2018
Zachwycam się błękitami. Mam trzy kępki ułudki, wreszcie zaczęła rosnąć, ale każda w innym miejscu, mus przesadzić tam, gdzie przyrosła najlepiej. Fiołki cudne, brunnera o srebrzystych liściach mi wymarzła, została jedna mikra sadzonka, a zielona rośnie w najlepsze. Zawilce gajowe rosną jak chwast to tu, to tam w najmniej spodziewanych miejscach. Te pierwiosnki zielonkawe to lekarskie młodziutkie? No i klateczka miodzio. Ale się rozpisałam
A cyklameny - cebulki posadziłam w doniczkach, nie chciałam, aby przeschły za bardzo. Też zastanawiałam się, gdzie góra, gdzie dół. I już do gruntu posadziłam ukośnie, bo jakieś białe niteczki było widać, ale nie tam, gdzie się spodziewałam. No cóż kolejne doświadczenie przede mną, ciekawe, czy przeżyją

A cyklameny - cebulki posadziłam w doniczkach, nie chciałam, aby przeschły za bardzo. Też zastanawiałam się, gdzie góra, gdzie dół. I już do gruntu posadziłam ukośnie, bo jakieś białe niteczki było widać, ale nie tam, gdzie się spodziewałam. No cóż kolejne doświadczenie przede mną, ciekawe, czy przeżyją