Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

hankaandrus_44 06:37, 15 mar 2022

Witam wiosennie, chociaż ta wiosna z ociąganiem się w tym roku do nas idzie. Niby jest, a jakby na odczepnego nam swe piękno pokazuje, Zajęta pewnie w innym miejscu.

Miłego dnia
Ewa777 14:21, 15 mar 2022

W ciągu dnia to nawet wiosnę czuć, gorzej niestety w nocy i nad ranem.
Jak ziemia u Ciebie? Odmarza?
Joku 19:23, 15 mar 2022

Magda, obejrzałam ale głównie pismo obrazkowe bo nie znam angielskiego. Marzy mi się podobny różowy dywanik (tez bardziej podobają mi się ciemniejsze kwiaty) ale pewnie droga do takiego efektu daleka. Może dożyję.

Haniu czytałam że pierwsze odwiedziny na działce były w tym sezonie. Dzień był przyjemny, trochę popracowałam w ogrodzie uprzątając zaschnięte badyle. Z tą robotą zbliżam się do końca ale to dopiero początek sezonu.

Ewa no właśnie, wykańczają nocne przymrozki. Bratki czekają na swoje miejsce w donicach od miesiąca. Ziemia pod spodem nadal zmarznięta.
Kordina 19:52, 15 mar 2022

O! Szukałam hasła "Gardeners World" od Mgduski i znalazłam na YT taki przegląd szybki w języku polskim, wklejam, może kogoś zainteresuje:
https://www.youtube.com/watch?v=gsBzLWxQURs
an_tre 22:27, 19 mar 2022

Bratków jeszcze nie zakupiłam, mamy duży wybór, ale zakwitły fiołki w ogrodzie, pewnie nie boją się mrozu mrozi co noc
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Anda 07:40, 20 mar 2022

Miałam kiedyś cyklameny jesienne, ale od paru lat nie kwitną. Czasem tylko pojedyncze liście widzę. Pewnie zagłuszały je inne rośliny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
hankaandrus_44 10:07, 20 mar 2022

Bratki już widziałam, ale po nie specjalnie mus wyruszyć. Też poluję na miniaturki. Na tulipany tez czekam.

Joku 10:56, 20 mar 2022

Kordina ja oglądałam na HDclump. Tam są aktualne odcinki. Szkoda tylko że nie rozumiem co mówią .

Aniu, bratków teraz wszędzie pełno. Wczoraj kupiłam jeszcze parę doniczek ale teraz już staram się ograniczać doniczkolandię po to żeby mieć mniej roboty i bałaganu.
Fiołki u mnie dopiero się budzą. Wszystko startuje powoli przez zimne noce.

Ewa, moja trudna miłość do cyklamenów trwa od dawna. Miałam je w poprzednim ogrodzie, tam miały lepsze warunki bo były stare drzewa. Teraz próbuję z nimi po raz kolejny i wszystkie są co najwyżej kilkuletnimi okazami. Zobaczę co z nimi będzie w przyszłości. Chciałabym żeby się utrzymały. Może swoje przesadź w inne miejsce?

Haniu miniaturowe bratki są fajne. Jest wiele odmian kolorystycznych. Czasami nie wiadomo na które się zdecydować.
hankaandrus_44 11:14, 20 mar 2022

Tak, ostatnio widziałam takie liliowe, i chyba takie by mi pasowały, ale i inne kolory tez piękne!
Anda 11:16, 20 mar 2022

Nie mam niestety innego miejsca na cyklameny

Bratki mam od zeszłej jesieni. W donicach przed domem kwitły prawie całą zimę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies