Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielony galimatias

Zielony galimatias

Evchen 23:25, 12 lip 2012

Dianko, dziękuję Koncentrowałaś się przy wyborze na jakieś firmie? Czy po prostu kupować zewnętrzne smd?
No i pytanie - czy instalować je na opasce wokół tarasu?... Idealnie byłoby gdyby oświetlały rośliny
Czy one są regulowane?
Diana 23:53, 12 lip 2012

Ja mam w podbitce
Ale mam również zamontowane w reflektorkach-one są regulowane.Można przy nich posadzić jakąś roślinkę to je zasłoni
Reflektorki są o tyle fajne że możesz zmieniać pozycję świetlenia w zależności co checsz oświetlić.mogą podświetlić podłogę(taras) a gdy ustawisz wyżej światło idzie wyżej....
moim zdanie reflektorki są bardzo fajnym rozwiązaniem.ja mam reflektorkami oświetloną kaskadę i parę roślinek.
Jak zainstalujesz je w podłodze to będą świeciły do góry.światło z ledów ma ograniczony kąt padania .dlatego gdy są zamontowane w suficie światło na dole jest szerokie, ale na górze nie.Niektóre obudowy dodatkowo ograniczają światło bo żarówka jest dośc nisko osadzona i światło wychodzi z wąskiego punktu.Oj chyba tylko namotałam i nie jest to jasne a do tego próbowałam to szybko narysować i nic z tego nie wyszło
Tak czy siak tak to wygląda przy żarówkach kierunkowych,one poprostu nie świecą jak zwykła żarówka.Im dalej od żarówki tym światło szerzej się rozchodzi........ok sorki ja juz chyba śpiąca jestem
Na firmę uwagi szczególnej nie zwracałam,Kupiłam w hurtowni oświetlenia, która zaoferowała mi najlepszą cenę

Evchen 11:15, 13 lip 2012

Dianko,
dziękuję Nie namotałaś! Masz u siebie w wątku zdjęcia tych reflektorków? Czy to są takie?
http://allegro.pl/reflektor-lampa-stojaca-45-cm-aluminium-i2463458954.html
Bo z tego co piszesz one byłyby u mnie bardziej odpowiednie niż typowe oprawy led... tzn. te "płaskie kółeczka", tylko że są blisko tarasu i liczyłam na to, że uda mi się zamontować coś dekoracyjnego..

Idę szukać w necie, może coś znajdę...

Diana 16:15, 13 lip 2012

te co wstawilas linka sa dekoracyjne i b. ladne !!! ich nie musisz zakrywaci ustawisz jak chcesz
ja mam niziutkie na szpikulcu....po wbiciu w ziemie maja 10-15 cm.posadzilam trawe i ich nie widac
Tak te napewno są lepsze od zwykłych bo są regulowane i ładne !!!
Evchen 21:28, 13 lip 2012

Dianko No to mnie pocieszyłaś! Dziękuję Pokażę mojemu M. pewnie się ucieszy, że chociaż ruszymy z oświetleniem z miejsca...
Wróciłam do domu po 2 tygodniach i ogród zmienił się nie do poznania. Widzę ogrom pracy mojego M. i jestem mu niezmiernie wdzięczna.. Sam bidulek wszystko zrobił, wyrównal teren, dokończył pokrycie dachu, plewił moje grządeczki.. Jednej z rabat nie ruszył i wiecie co?... zielska mnie przeraziły! Kilka dni niepogody i chwasty stały się wszędobylskie.... Muszę koniecznie kupić korę i wysypać na grządki...
Jutro może uda mi się pstryknąć zdjęcia Limci, bo już zakwitła... ...
Diana 23:13, 13 lip 2012

no to M się spisał
ja na niektóre rabaty wysypałam korę i po 7 dniach, które spędziłam poza domem widać różnicę............tam gdzie kora chwastów praktycznie zero a gdzie nie ma kory............hmm szkoda słów....tymbardziej że ciągle padało przez te 7 dni
baraga1904 23:18, 13 lip 2012

Evchen napisał(a)
Dianko No to mnie pocieszyłaś! Dziękuję Pokażę mojemu M. pewnie się ucieszy, że chociaż ruszymy z oświetleniem z miejsca...
Wróciłam do domu po 2 tygodniach i ogród zmienił się nie do poznania. Widzę ogrom pracy mojego M. i jestem mu niezmiernie wdzięczna.. Sam bidulek wszystko zrobił, wyrównal teren, dokończył pokrycie dachu, plewił moje grządeczki.. Jednej z rabat nie ruszył i wiecie co?... zielska mnie przeraziły! Kilka dni niepogody i chwasty stały się wszędobylskie.... Muszę koniecznie kupić korę i wysypać na grządki...
Jutro może uda mi się pstryknąć zdjęcia Limci, bo już zakwitła... ...

chwaściska uwielbiają deszcz...tak jak reszta roślinek...nobla dla wynalazcy kory!!!
gratuluję M.
Evchen 23:33, 13 lip 2012

Dziękuję dziewczyny Mam naprawdę wspaniałego M... Im dłużej z nim jestem, tym bardziej go doceniam... A jesteśmy ze sobą oj.... ... od czasów licealnych
baraga1904 23:38, 13 lip 2012

Evchen napisał(a)
Dziękuję dziewczyny Mam naprawdę wspaniałego M... Im dłużej z nim jestem, tym bardziej go doceniam... A jesteśmy ze sobą oj.... ... od czasów licealnych

...to tak jak ja... w tej kwesti to miałam szczęście jakbym wygrała w lotto
Diana 23:39, 13 lip 2012

oj ja tez z moim od tych czasów i sama się dziwiłam, że po tylu latach,z każdym rokiem można coraz mocniej kochać i doceniać
widze że sama w tym nie jestem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies