Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielony galimatias

Zielony galimatias

Wieloszka 10:55, 06 lis 2012

Dawno tu nie byłam, nie chwaliłam ogrodniczki tak łasej na pochwały Jestem i nadrabiam zaległości - w chwaleniu też Wprawdzie nie widzę nowych poczynań ogrodowych, ale pochwalę dobry humor i wymianę myśli wszelakich na tematy różne
Milka 11:04, 06 lis 2012

Evchen napisał(a)

Ev, mój ambrowiec rośnie w sosnowo - swierkowym lasku i mimo złego podłoża przyjął się łądnie; są różne odmiany ambrowca, ten o którym pisze Pszczółka, wąski, to odmiana kolumnowa, z wiekiem jest coraz piękniejszy; mimo, że u mnie jeszcze młodziak już mnie zachwyca
jak tam po gościach, lepszy nastrój, bo wesoło pewnie było

Iruś, wstawisz fotkę?
Gości moich uwielbiam Są jak lekarstwo na skołatane myśli Jest lepiej ...

dobrze to słyszeć
wstawiam ci kolumnowy ambrowiec amerykański;

Pszczelarnia 12:23, 06 lis 2012

Evchen, tu płodozmian i erecty, ogród jak naga kształtna kobieta. Samo życie. A wszystko takie ludzkie, więc nieobce.
"Homo sum humani nihil a me alienum puto” powiedział pierwszy Meander po grecku, powtórzył (skopiował, zmałpował, "z-imitował") Terencjusz po łacinie i tak przytoczyłam. .

Edit: nada się.
Kindzia 13:32, 06 lis 2012

U Ciebie Ewciu o wszystkim się dowiedzieć można O Sebkowym egzaminie i kto maturę z rosyjskiego zdawał
Ja też zdawałam i dobrze wspominam
Evchen 14:02, 06 lis 2012

Agniecha jak to nie dasz rady?.. to zaledwie 180 stron co prawda mało pisma obrazkowego, ale dużo żartu i humoru Dzięki zacnym gościom
Zieleń aksamitu egzaminacyjnego ... hmm... mam dobre skojarzenia też maturę z rosyjskiego zdawałam

Grupo z Grabiami jak to "brrr" .. samo dobro teraz potrafię tylko wkljucitie fax pażałsta!
Evchen 14:08, 06 lis 2012

Wieloszka napisał(a)
Dawno tu nie byłam, nie chwaliłam ogrodniczki tak łasej na pochwały Jestem i nadrabiam zaległości - w chwaleniu też Wprawdzie nie widzę nowych poczynań ogrodowych, ale pochwalę dobry humor i wymianę myśli wszelakich na tematy różne

Aga, no kto by nie był Same łasuchy z nas Poczynań ogrodowych nie widać...? a Madżenkowe kółeczko widziałaś? (teraz na tym kółku zajadę do zimy.
Ale żeby nie było, że li tylko gadam (choć to lubię najbardziej, bo pogaduchy z wami należą do przyjemnej części dnia,... więc nie gadam li tylko, ale również zasiliłam ziemię cebulami wszelakimi tulipanami, przebiśniegami, krokusami, śnieżnikami i tulipanami tarda..
A teraz rozmyślam nad piętrami.. myślenie piętrowe... i nad dołami - ale się nie dołuję
W kwestii dołów:
czy jeszcze można sadzić bukszpany? tzn. sadzonki na obwódki... czy już nie?
Evchen 14:10, 06 lis 2012

irena_milek napisał(a)

dobrze to słyszeć
wstawiam ci kolumnowy ambrowiec amerykański;

Iruś, ładny ten ambrowiec.. a jakie są inne odmiany? i czy nasi je mają?....
Evchen 14:13, 06 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Evchen, tu płodozmian i erecty, ogród jak naga kształtna kobieta. Samo życie. A wszystko takie ludzkie, więc nieobce.
"Homo sum humani nihil a me alienum puto” powiedział pierwszy Meander po grecku, powtórzył (skopiował, zmałpował, "z-imitował") Terencjusz po łacinie i tak przytoczyłam. .

Edit: nada się.

zadziwiające, że imitacja uzyskała przewagę nad oryginałem... o Meandrze niewielu pamięta.. meandry literatury tylko mi w głowie...

Mówisz, że nada się?...
a co z fraszkami?>
Evchen 14:14, 06 lis 2012

Kindzia napisał(a)
U Ciebie Ewciu o wszystkim się dowiedzieć można O Sebkowym egzaminie i kto maturę z rosyjskiego zdawał
Ja też zdawałam i dobrze wspominam

Lepsze niż przegląd tygodnia i teleexpress... buuuziam
Pszczelarnia 14:22, 06 lis 2012

Jeżeli bukszpany są z doniczek ukorzenione - można. Ja sadziłam niedawno (czyt. w sobotę) i dziś cisy jeszcze kupiłam.

To jak zacząć fraszkowanie - jutro zgłębię temat Krasickiego, strasznie mnie klimat tamtej epoki wciągnął (i Leibnitz u niego we dworze).