Miałam wczoraj dzień z rodzaju
„są takie dni w życiu żółwia, ze się chce dać komuś w mordę”
Pożary najróżniejsze i inne
stany zapalne o tyle niespodziewanie co mogące być groźne w skutkach skądś się wzięły i wygasić je musiałam...
Stąd nie było czasu na Ogrodowisko...
Wszystkim moim gościom bardzo dziękuję, że pomimo nieobecności gospodyni do ogrodu zaglądają (
Martek, furtka ino przymknięta została, jakże mogłabym ją na głucho zamknąć?

)
Aniu, zdjęcie z Gosią? Mowy nie ma

Ja przy Miss?
Kasiu, myślę nad tą przesłoną z cisa,. Bo i Ty tak radzisz, i EwaG. Nawet o szkółkę wczoraj zahaczyłam, co by zobaczyć, czy bukszpany lub cisy są. No i są.
Tylko Ewa mówi, że wysoki taki ekranik powinien być... Jak wysoki? Nawet mój stożek niewielki jest, to obwódka chyba powinna być nieduża? Wyższe od żurawek i pasychandry, ale czy wyższe od kulek? Dekiel ma być obsadzony miskantami (stoją tam, tylko małe są okrutnie, to i nie widać ich na razie;(), i to, jako wysoki punkt musi wystarczyć (dorastają do 1,5 metra). Tylko nóżki im trzeba przesłonić czymś...
Beta, takiej rzeźby nie chcę
Podaję przepis na pojemnik na deszczówkę: taboret metalowy duży (i mnie to jest taboret gazowy, jakie dawniej wykorzystywano w stołówkach masowego żywienia)

na tym beczka (chyba po śledziach)

kranik też z demobilu.
Tak sobie myślę, że powinniśmy założyć wątek, jak zrobić coś z niczego, czyli urządzenia ogrodowe z odzysku
Moni, dziękuję za odwiedzinyJ
Joasko, na doniczce mojej żurawki napisane stoi, że to Berry Smootie. Ale w necie piszą, że Berry Smootie jest przepieknie różowa. Ta raczej nie jest różowa. Piszą też jednak, że się cały czas przebarwia. Trudno mi toocenić, bo mam je od kilku miesięcy dopiero...
Ewuś, no latarenka cudna, co mi ją podesłałaś
Irenko, no i masz racjęJ żeby kolory zamienić. Trzeba mi było do Danusi pojechać, to bym zapamiętała, jak pięknie wyglądają kulki cisowe na tle cytrynowych żurawek

Tylko gdzie ja wówczas trawki dam? One tak ładnie na tle kulek wyglądają...
Już nawet wczoraj kupiłam trawkę carex Ice Dance, piękny jest. Kupiłam tylko dwie, bo więcej nie byłoL Już zrobiłam z nich 12
Nieszko, muszę się zgodzić jednak (he, he, lepiej późno niż wcale

) co do runianki - nie może zostać pomiędzy żurawkami (Beta, wybacz

).
Myślałam, żeby runianką wypełnić miejsce za kulkami (przed i obok horti) .
A wy (
Nieszko i Ev) jak tę łezkę proponujecie?
A co do koloru bordowych żurawek to mogę sobie wybieraćL Objechałam okoliczne szkółki i nie ma wyboru, i w dodatku jedynie po kilka sztuk tylko mają jednej odmiany... Tak małych, że nawet podzielic nie ma czego...
Jednak kupiłam sobie jedną żurawkę – słownie jedną

i chyba wcale nie dlatego, ze mi się kolor podobał

Wzięłam, bo pięknie rozrośnięta była – odnóżek niezliczone ilości ma
Podumowanie:
A ja myślałam, że mam już prawie gotową rabatę

))) A tu tyle zmian – wszystko na opak