Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

anna_g 20:15, 24 mar 2013

Agnieszko witam,
Twoje kompozycje z białymi petuniami są przecudne... i do tego te niebieskie donice, i ta skrzyneczka okienna... cud miód i orzeszki... tyle tylko niemal zdążyłam zobaczyć ale jak reszta jest taka piękna to muszę przynajmniej to obrazkowe pismo obejrzeć.

Agnieszko wyczytałam u Asi z Wyżełkowa Twój wpis:

...wpadłam sie przywitac i czytam nieciekawą info...nie mają u Kapisów choiny kanadyjskiej? jakiegoś szczególnego gatunku szukałaś czy zwykłej?

Szukałam specyficznej odmiany chyba bo nigdzie jej w Polsce nie znalazłam (Danusia radziła szukać w Czechach) - choina kanadyjska Everitt Golden. A tak mi się wymyśliła
Tak, spieszę z informacją że u Kapiasów mają ponoć choiny kanadyjskie - jednak nie takie. W zamian proponowali odmianę Fastigiata więc sądzę że taką mają. I pewnie inne też. Mam nadzieję, że Cię "uspokoiłam"
Pozdrawiam serdecznie
gierczusia 22:44, 24 mar 2013

Mam nadzieję ,że wyjazd był udany ... .. Tylko ta pogoda diabelna....
baraga1904 09:04, 25 mar 2013

anna_g napisał(a)
Agnieszko witam,
Twoje kompozycje z białymi petuniami są przecudne... i do tego te niebieskie donice, i ta skrzyneczka okienna... cud miód i orzeszki... tyle tylko niemal zdążyłam zobaczyć ale jak reszta jest taka piękna to muszę przynajmniej to obrazkowe pismo obejrzeć.

Agnieszko wyczytałam u Asi z Wyżełkowa Twój wpis:

...wpadłam sie przywitac i czytam nieciekawą info...nie mają u Kapisów choiny kanadyjskiej? jakiegoś szczególnego gatunku szukałaś czy zwykłej?

Szukałam specyficznej odmiany chyba bo nigdzie jej w Polsce nie znalazłam (Danusia radziła szukać w Czechach) - choina kanadyjska Everitt Golden. A tak mi się wymyśliła
Tak, spieszę z informacją że u Kapiasów mają ponoć choiny kanadyjskie - jednak nie takie. W zamian proponowali odmianę Fastigiata więc sądzę że taką mają. I pewnie inne też. Mam nadzieję, że Cię "uspokoiłam"
Pozdrawiam serdecznie

...dziekuję Aniu za odwiedziny w moich skromych progach...dziekuję za pochwałki
...ta choina której szukasz to jakas złota odmiana...szczerze powiem że nie znam takiej....muszę poszperac coby się poduczyc trochę... ja szukam dwóch odmian choiny i na stronie Kapisów w ofercie piszą że choinę mają dlatego mnie zdziwiło to co przeczytałam u Ciebie że nie mają...no ale już wiem o co biega....mówisz że aż w Czechach ? no to poświęcenie nie lada dla ogrodu ....
pozdrawiam serdecznie...
baraga1904 09:07, 25 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Mam nadzieję ,że wyjazd był udany ... .. Tylko ta pogoda diabelna....

...udany ...no poza pogoda bo miało byc sportowo a było tylko SPA i leniuchowanie...poza wyjazdem do Cieszyna który zawsze mijam tylko na przejściu granicznym...ładne maisto.... jeszcze kilka dni tego mrozu i może już pójdzie w diabły ta zima...
Gabrysia_ 11:49, 25 mar 2013

Aga...fajnie,że wyjazd się udał.
Ale wolałabym inne widoki,bardziej wiosenne!
Mnie nawet Gołębiewski nie poprawił humoru ...ten trzymający mróz jest okropny!
Zimno strasznie przeszywające.
No to sobie ponarzekałam
Miłego dzionka
baraga1904 14:36, 25 mar 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Aga...fajnie,że wyjazd się udał.
Ale wolałabym inne widoki,bardziej wiosenne!
Mnie nawet Gołębiewski nie poprawił humoru ...ten trzymający mróz jest okropny!
Zimno strasznie przeszywające.
No to sobie ponarzekałam
Miłego dzionka

...też tak narzekam na aurę...i widoczki wiosenne miały byc... w kupie to nawet narzekanie jest razniejsze...
ZbigniewG 14:51, 25 mar 2013

baraga1904 napisał(a)
.....ta choina której szukasz to jakas złota odmiana...szczerze powiem że nie znam takiej....muszę poszperac coby się poduczyc trochę... ja szukam dwóch odmian choiny i na stronie Kapisów w ofercie piszą że choinę mają dlatego mnie zdziwiło to co przeczytałam u Ciebie że nie mają...no ale już wiem o co biega....mówisz że aż w Czechach ? no to poświęcenie nie lada dla ogrodu
a ja radziłem Ani by nie "goniła króliczka" tylko kupiła np Pendulę no to ma teraz problem
moja Pendula namierzona w Bydgoszczy bo do Kapiasa mam za daleko
baraga1904 16:41, 25 mar 2013

ZbigniewG napisał(a)
a ja radziłem Ani by nie "goniła króliczka" tylko kupiła np Pendulę no to ma teraz problem
moja Pendula namierzona w Bydgoszczy bo do Kapiasa mam za daleko

...niektórzy tak lubią Zbysiu... potem mają "rodzyneczki" w ogrodzie...
ja osobiście do takich nie należę ale podziwiam...
Kindzia 17:46, 25 mar 2013

Trochę poczytałam...dotarłam do urodzinowego prezentu i czekam z utęsknieniem na zdjęcia, ale będą...

O przesadzanym drzewku też było...my też drzewka przesadzimy, dwa, ale pogoda nam musi w weekend sprzyjać, cóż, takie warunki...

Pozdrawiam serdecznie
baraga1904 19:31, 25 mar 2013

....na ostatnie zimowe wieczory polecam film z najpiękniejszych ogrodów świata.... rewelacja

http://www.youtube.com/watch?v=PbKiCYikam4
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies