Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

Syla 14:28, 18 sie 2013

baraga1904 napisał(a)

...wiem...firma która u nas zakłada Toro też zachwalała ale nie nie jest to system zupełnie idealny...ale mi go założa jak będę chcciała...

nie bardzo wiem jak mam się w ten temat wgryźć .... na razie to czarna magia ..... A jest jakiś idealny system nawadniania ? i na czym może polegać ta idealność lub jej brak ??
baraga1904 15:09, 18 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

Oglądałam filmy reklamowe Targeta i przekonuje mnie to do zakupienia środka. W porówaniu z nicieniami cena bardzo atrakcyjna.

...w porównaniu do kosztów założenia ogrodu to stówa w tę czy we wtę różnicy nie robi...ale widomo..na drodze nie leży
baraga1904 15:14, 18 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Aguś .. Widzę ,że odpoczywasz.... Walnęłam biomasa już dawno , zaraz jak o nim u Ciebie przeczytałam... Ale czy to działaprzekonamy się póżniej... Mam nadzieję ,że tak ... Choć czuję sie lekko jak Doń Kichot co walczył z wiatrakami .... Może jednak wpadniesz na tę kawe , póki jeszcze wakacje ??.. Zapraszam

...a ja z moim czekam na deszcz....za chwilę Biomass straci termin ważności... zartuję oczywiście bo susza nieziemska...
...jak tylko cos zauwazysz ( tzn. efekty działania biomasa) pisz i trąb na całe Ogrodo....choc myslę że trzeba kilka oprysków zrobic żeby był efekt...
..jak się wyrobię ze wszystkim to dam znac co z tą kawą...ok? bo robota cały czas się toczy, tak cichaczem....
baraga1904 15:18, 18 sie 2013

Enya73 napisał(a)
Ja stosowałam ten preparat z Targeta i jak na razie wszystko ok z moimi żurawkami, więc wskazuje na to, że preparat skuteczny i niedrogi

...no to super że takie spostrzeżenia... najważniejsze że skuteczny....
baraga1904 15:27, 18 sie 2013

Syla napisał(a)

nie bardzo wiem jak mam się w ten temat wgryźć .... na razie to czarna magia ..... A jest jakiś idealny system nawadniania ? i na czym może polegać ta idealność lub jej brak ??

...sprawy czysto techniczne Sylwio...ja się na tych systemach nie znam ale doświadczeni fachowcy którzy zakładają podlewanie od lat mają jakieś swoje spostrzeżenia...idealnośc wg mnie to chyba wydajnośc, awaryjnosc, żywotnośc, jakośc, skutecznośc, cena systemu...itd itp gdyby tak analizowac to pewnie nic nie było by idealne...
baraga1904 08:12, 21 sie 2013

...trochę odsapnęliśmy od upałów...choc jestem wielbicielką lata
i słonecznej pogody to jednak susza nie sprzyjała już roślinkom nawet mimo podlewania....popadało wczoraj i w nocy...wykorzystałam okazję i potraktowałam Bimassem ziemię któraj jest w nowej rabacie...dla zdrowotoności i spokoju...
...rewolucji wielkich u mnie nie ma...
...zabieram się do małej rabaty z lustrem - przy wejściu, koło furtki...dzisiaj przywiozę ziemię...posadzę bluszcze...szału nie ma ale powoli, powoli...
...szukamy inspiracji do altany z kominkiem...szukamy kopary do wkopania zbiornika na wodę...same technicze i raczej brudne roboty mamy zaplanowane...

....najsmutnejsze jest że wakacje się kończą...

...Miłego dnia...
Enya73 09:09, 21 sie 2013

No smutne..... Dzień coraz krótszy,ech.. Leci ten czas niemiłosiernie. Ale z deszczu to ja też się cieszę
Fajnie, że tak sprawnie wszystko u Ciebie się dzieje. Będzie pięknie, już niedługo nas wszystkich zaskoczysz

Pozdrawiam serdecznie
Mala_Mi 13:14, 21 sie 2013

Czytam o BioMass Sugar... i pisze.. zabija nicienie.... ale też rozpuszcza otoczkę w pędrakach, przez co nicienie mają możliwość zaatakowania pędraka. Rozumiem, że są różne nicienie... tylko dlaczego zabija jedne, a drugich nie zabija..... Zawiera cukier ok. 16%, ok 50% wody, trochę minerałów (nawet w w odzie jest tablica Mendelejewa). Cukry najlepiej reagują z alkoholami... to może wcześniej należy napoić jakimś spirytuskiem te opuchlaki?????
Hmmmm bardzo jestem ciekawa efektów
Madzenka 21:35, 21 sie 2013

asc napisał(a)
Czytam o BioMass Sugar... i pisze.. zabija nicienie.... ale też rozpuszcza otoczkę w pędrakach, przez co nicienie mają możliwość zaatakowania pędraka. Rozumiem, że są różne nicienie... tylko dlaczego zabija jedne, a drugich nie zabija..... Zawiera cukier ok. 16%, ok 50% wody, trochę minerałów (nawet w w odzie jest tablica Mendelejewa). Cukry najlepiej reagują z alkoholami... to może wcześniej należy napoić jakimś spirytuskiem te opuchlaki?????
Hmmmm bardzo jestem ciekawa efektów

A potem z tych opuchlaków zrobić nalewkę....
Uprasza się o zdjęcia z postępu prac ogrodowych i okołoogrodowych
baraga1904 21:39, 21 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

A potem z tych opuchlaków zrobić nalewkę....
Uprasza się o zdjęcia z postępu prac ogrodowych i okołoogrodowych

...szkoda spirytusu na to badziewie.... lepiej naleweczkę z innych darów natury zrobic....
...foty i owszem są ale nie nadają się do upubliczniania - względy estetyczne i Wasze, Ogrodowiczan zdrowie psychiczne...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies