Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

popcorn 15:50, 30 paź 2013

Anito, Ty nie masz gdzie wciskać? Masz kawał trawnika, możesz porobić wyspy i półwyspy, jak u Bożenki
zebrinus jest do bani, mam dwa, kiedyś zastąpie innymi, bo niezbyt mi się widzi...
Margarete 16:01, 30 paź 2013

Do tych wielkich traw dołóż, tzn. zaplanuj ze 2 takie duuuże rozplenice - ja dostałam na imieniny 1 rozplenice moudry, jest piekna, ma bardzo ciemne prawie czarne i długie kitki i juz w tej chwili po posadzeniu siega mi tak do biustu ( ) ale teraz jest urzekająca, rozkłada sie dookoła i zdobi tymi kitkami. Posadziłam ja tydzien temu do gruntu, miałam zamiar dzielic na 2 ale czytałam u Mandźenki że lepiej trawy dzielic wiosna, wiec ja podzielę później. Widze ja od siebie z salonu w głębi ogrodu i cieszy mnie niezmiernie każdego dnia, a szczególnie teraz jak wiatr nią porusza. Powolutku zaczyna przebarwiać sie na złoto-pomarańczowo, tzn brzegi i ładnie wygląda na cimnym tle tuji. Zobaczymy jak przezimuje .....
Buziaki !
Bogdzia 17:02, 30 paź 2013

Anita1978 napisał(a)

Nie mam . Na szczęście
Przestrzeń faktycznie fajna, przychodzą sarny, daniele, nawet takie wielkie z rogami . Do tego zaraz lasek i rzeczka

Ale masz ślicznie. Na te zwierzatka to ja bym całymi dniami polowała z aparatem. W przyszłym roku muszę to zobaczyc.Pozdrówka.
nebel 17:58, 31 paź 2013

Anitko, pozdrawiam jesiennie, dziękuję za odwiedziny "u mnie"
Chciałabym, żebyś wiedziała - jestem na bieżąco na Twoim wątku, mimo tego, że nie zawsze mam coś 'do powiedzenia'
Madzenka 19:33, 31 paź 2013

Anitko muszę w przyszlym roku hydrocomplex wyprobować, bo widzę że efekt trawnikowy powala na kolana
Anita1978 19:58, 31 paź 2013

beta napisał(a)
Doberek....widzę że pracowicie u Ciebie...trawnik jak marzenie....tak się ma jak się dba....ale mi się zrymowało....ja obiecuję sobie z ręką na sercu, że w przyszłym roku wezmę się za swój

pozdrawiam

Trawniczek jak dywan fajny, szczególnie do chodzenia boso....
Anita1978 19:59, 31 paź 2013

popcarol napisał(a)
Anito, Ty nie masz gdzie wciskać? Masz kawał trawnika, możesz porobić wyspy i półwyspy, jak u Bożenki
zebrinus jest do bani, mam dwa, kiedyś zastąpie innymi, bo niezbyt mi się widzi...

U znajomych są takie wielkie zebrinusy i prezentują się fajnie....do wiosny daleko, jeszcze pomyślę...
Anita1978 20:00, 31 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Ale masz ślicznie. Na te zwierzatka to ja bym całymi dniami polowała z aparatem. W przyszłym roku muszę to zobaczyc.Pozdrówka.

No mam lornetkę nawet a do kupna dobrego aparatu się przymierzam...
Wiosną np zające szaleją, jak mają gody, to siedzą stadami wprost na drodze! I ganiają się
Anita1978 20:01, 31 paź 2013

nebel napisał(a)
Anitko, pozdrawiam jesiennie, dziękuję za odwiedziny "u mnie"
Chciałabym, żebyś wiedziała - jestem na bieżąco na Twoim wątku, mimo tego, że nie zawsze mam coś 'do powiedzenia'

Ja też zaglądam do wielu ogrodów nie zawsze pisząc
Anita1978 20:02, 31 paź 2013

Margarete napisał(a)
Do tych wielkich traw dołóż, tzn. zaplanuj ze 2 takie duuuże rozplenice - ja dostałam na imieniny 1 rozplenice moudry, jest piekna, ma bardzo ciemne prawie czarne i długie kitki i juz w tej chwili po posadzeniu siega mi tak do biustu ( ) ale teraz jest urzekająca, rozkłada sie dookoła i zdobi tymi kitkami. Posadziłam ja tydzien temu do gruntu, miałam zamiar dzielic na 2 ale czytałam u Mandźenki że lepiej trawy dzielic wiosna, wiec ja podzielę później. Widze ja od siebie z salonu w głębi ogrodu i cieszy mnie niezmiernie każdego dnia, a szczególnie teraz jak wiatr nią porusza. Powolutku zaczyna przebarwiać sie na złoto-pomarańczowo, tzn brzegi i ładnie wygląda na cimnym tle tuji. Zobaczymy jak przezimuje .....
Buziaki !

Wiosną wybiorę się na zakupy trawiaste w twoje strony! Mam nadzieję, że pojedziesz ze mną?