Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 20:56, 27 maj 2014

Agania napisał(a)
Piękna ta twoja Luna, ja się boje tych zapowiadanych opadów, uwielbiam poduchy z goździków, pomiędzy karmnikiem, gratuluję ciurkadełka.............już właściwie jest obsadzony......................ciurkas jest malutki, na drugiego klona za mało miejsca, a bordowe trawki na biały żwirek pasują, bardzo, bardzo..........stipa jak dlamnie to najpiękniejsza trawka...........jeszcze jej nie mam, bo mi nie przezimowała, ale testuję wysiew i chyba mi się udało

pozdrawiam

Hej Agatko!
No chyba bedą trawki czerwone! Muszę je zdobyć! Tylko jak je posadzić?między bukszpanami?
Anita1978 21:00, 27 maj 2014

Aniu
Ja zawsze marzyłam o takim psie, od dziecka! Więc jak byłam dorosła to sama sobie go podarowalam!
Jest kochana! Mądra i taka spokojna! Dystyngowana rzec mozna!
A pogoda? U mnie trwa oberwanie chmury.....oj, niedobrze dla roslin....za dużo anomalii tej wiosny....
akanta 21:01, 27 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Magda u mnie naprawdę nie ma co oglądać. Zwykły ogródek....
Jutro zajrzę do ciebie!
Idę zaraz spać, bo wszystko mnie swędzi. Wczoraj odeszły mnie mrówki w ogrodzie ( w sposób błyskawiczny) nie przymierzając jak Telimenę w Panu Tadeuszu! Tylko Tadeusza do ich łapania zabrakło
Wiec jestem w kropki i swędzi!

Anitko na podobne dolegliwości i też pokomarowe stosuję krem nagietkowy ,na wszelkie dolegliwości skórne tylko nagietek ,nawet smarowidło na spirytusie.W mojej rodzinie z dziada pradziada nagietek musi być.Można utrzeć też płatki nagietka i okładać.Jak dla mnie lepsze to niż wszelkie Entile itp.
Anita1978 21:03, 27 maj 2014

akanta napisał(a)

Anitko na podobne dolegliwości i też pokomarowe stosuję krem nagietkowy ,na wszelkie dolegliwości skórne tylko nagietek ,nawet smarowidło na spirytusie.W mojej rodzinie z dziada pradziada nagietek musi być.Można utrzeć też płatki nagietka i okładać.Jak dla mnie lepsze to niż wszelkie Entile itp.

Zastosowałam amol - poczciwy, ale działa
akanta 21:05, 27 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Hej Agatko!
No chyba bedą trawki czerwone! Muszę je zdobyć! Tylko jak je posadzić?między bukszpanami?

Jesli tak to najlepiej w doniczkach bo strasznie się rozłażą.
Agania 21:09, 27 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Hej Agatko!

Próbuj asymertycznie, ja widzę je trzy po zewnętrznej po lewej i 6 od wewnętrznej, po 3 na zakrecie........nie umiem wytłumaczyć musiałabym być u ciebie, ale to niemożliwe, ha,ha...........może masz moją wyobraźnię
akanta 21:11, 27 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Zastosowałam amol - poczciwy, ale działa

Też testowałam ale nagietek jednak wygrywa.A ostatnio kupiłam waniliowy krem do ciała z indyjskimi daktylami.Zauważyłam ,że ta wanilia pewnie odstrasza meszki a koleżanka twierdzi ,że używała w ubiegłym roku i nawet komary jej nie gryzły.
regli 22:31, 27 maj 2014

Ja na ugryzienia komarów stosuje olejek z drzewka herbacianego. W projektowaniu niestety nie pomogę, nie umiem i nie mam wyobraźni U nas też pada, było sucho, więc dobrze. Tylko żeby nie przesadziło w drugą stronę. I jutro mogłoby już nie padać, bo nam prace tynkarskie staną. A słyszałaś, że po poprzednich deszczach Strawa wylała? I dzisiaj podobno znowu. Dla niewiedzących co to Strawa, wyjaśniam, że to szumnie nazywany rzeką ciek wodny, który w normalnych warunkach trudno zauważyć
Rench 23:39, 27 maj 2014

Czuję swojskie klimaty u Ciebie Róże..... ech..... :
Margarete 09:57, 28 maj 2014

Wpadłam, poczytałam, zostawiam pozdrowienia
p.s. mojej Lunie burza obojętna, nie reaguje zupełnie na grzmoty i błyski, strzelanie sylwestrowe też jej zupełnie nie rusza........poprzednia nasza suczka reagowała agresją i szczekaniem......chyba ze strachu ale strasznie szczekała na takie odgłosy, ta na szczęście nie.