Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 23:18, 28 maj 2014

regli napisał(a)
A berberysy też tam kupowałaś?

Berberysy na Wolborskiej
Szukałam ich , a tam właśnie przywieźli. Po 18 zeta, one dość drogie są....jak to berberysy....
Sebek 23:33, 28 maj 2014

I znowu zakupy - piękne te berberysy
agniecha973 23:35, 28 maj 2014

Chyba pomieszałam serie. Teraz jak sprawdziłam, to się zdziwiłam. Ja podpatruję tą http://rosarium.com.pl/produkt/eva-tantau-2013
Anita1978 07:01, 29 maj 2014

Sebek napisał(a)
I znowu zakupy - piękne te berberysy

No w końcu i u mnie zamieszkają berberysy. Brakowało mi w ogrodzie takiego pomarańczowego akcentu jesienią
Anita1978 07:13, 29 maj 2014

agniecha973 napisał(a)
Chyba pomieszałam serie. Teraz jak sprawdziłam, to się zdziwiłam. Ja podpatruję tą http://rosarium.com.pl/produkt/eva-tantau-2013

Podpatrzylam. Piękna! A ja trochę szalenie kupiłam ta czerwoną! Mam granatowego powojnika- generała Sikorskiego, więc stworzą parę . Mam z okna w jadalni niezbyt kolorowy widok, wiec czas to zmienić. Ja ogólnie tez wole różowe roże, mam tylko jedna czerwoną wielkokwiatową - dallas, i jedna pomarańczową- alinkę, ale jakoś tak zdecydowałam sie na czerwoną....po prostu uleglam zachciewajce chwilowej..... Ale myślę, że docelowo bedzie ładnie
Ta twoja śliczna, mam wiele podobnych w wyglądzie, ale nie pnących.
A ta moja czerwona zamieszka na rabacie, gdzie jest trochę żółtego i niebieskiego, myślę, ze bedzie ładnie!
popcorn 08:16, 29 maj 2014

Wow, znowu zakupy!
Róża zapowiada się na cudną! Obiecany orlik dla Ciebie przekazałam Małgosi, pewnie szybciej się zobaczycie (a jeśli nie, to będzie miał lepszą opiekę niż u mnie w czasie urlopu

pozdrawiam!
agniecha973 09:58, 29 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Podpatrzylam. Piękna! A ja trochę szalenie kupiłam ta czerwoną! Mam granatowego powojnika- generała Sikorskiego, więc stworzą parę . Mam z okna w jadalni niezbyt kolorowy widok, wiec czas to zmienić. Ja ogólnie tez wole różowe roże, mam tylko jedna czerwoną wielkokwiatową - dallas, i jedna pomarańczową- alinkę, ale jakoś tak zdecydowałam sie na czerwoną....po prostu uleglam zachciewajce chwilowej..... Ale myślę, że docelowo bedzie ładnie
Ta twoja śliczna, mam wiele podobnych w wyglądzie, ale nie pnących.
A ta moja czerwona zamieszka na rabacie, gdzie jest trochę żółtego i niebieskiego, myślę, ze bedzie ładnie!

Z tego co piszesz, musi być ładnie. Kolory pasują. A ja do niedawna nie tolerowałam różowego w ogrodzie. To ogrodowisko mnie przerobiło!
popcorn 10:02, 29 maj 2014

Aga, u mnie różowego sporo Ja z kolei mam lekka awersje do czerwonych kwiatków, chociaż róże Stadt Rom testuje - 1 szt - zobaczymy, może się przełamię

pozdrawiam!
agniecha973 10:04, 29 maj 2014

Przecież Stadt Rom będzie wściekle różowa! Moje już mają popękane pąki kwiatowe, ale nie wszystkie jeszcze mają pąki. Ciekawa jestem kwiatów.
Ja za to omijałam wszystko co różowe i fioletowe.
Margarete 10:04, 29 maj 2014

Czesc,
leje i leje.........niby dobrze, bo nie musze podlewac, ale też nic w ogrodzie robic nie moge........teraz nie pada jak ja w pracy a po południu pewnie znowu lac będzie......róża od ciebie jeszcze nie posadzona, najpierw nie miałm ziemi do róż, potem jak juz kupiłam i wybrałam jej miejsce ( reprezentacyjne!!) to pada a ja w wekend nie bede miec czasu wiec najwczesniej w poniedziałek.......ale stoi w donicy, deszcz ja podlewa..przeżyje.
Chetnie bym kupiła sobie tą pnącą u ciebie ale jeszcze nie przygotowałam tej podpory pod nia w nowym miejscu...........jeszcze trochę.........dzieki za propozycje, dusza i serce rwie do kolejnych róż ale rozsądek mówi mi : nie.....spoko, poczekaj jak zrobisz na nowo kółko żwirkowe to zamontujsz podporę, a potem dopiero zakup.....tak mi mówi ta rozsądna część Małgosi..............czasem jej nie słucham