Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Milka 10:59, 11 cze 2015

Anita1978 napisał(a)
Irenko
Pewnie ze sie cieszę, lubie jeżówki i to bardzo
Dla ciebie zeszłoroczne

Piękne i chyba najlepiej do mnie przemawiają, bo są bezproblemowe może jak niechcący trafię na jakieś odmianowe, to może się skuszę, a może nie
p.s. u mnie nornice zjadły czosnki, było zryte, dziury sa koło host, potem się wyniosły same, teraz chyba wracają, nie upilnuje sie wszystkiego, taki los ogrodnika.
Donia72 12:34, 11 cze 2015

Margarete napisał(a)
No szkoda że ci coś ryje.......nieważne kret czy nornica............ale może jak ryje to wyżre inne dziadostwo typu opuchlaki, chrząszcze, pędraki.........ja wczoraj na mojej małej rajskiej jabłoni widziałam tysiące mrówek.......ale one tam obżerały mszyce więc sie nawet ucieszyłam że są.
Co kupic dla Jankosi ? Masz pomysł ?
Do niedzieli !

Małgosiu, mrówki nie jedzą mszyc!One wręcz się nimi opiekują! Musisz je zwalczyć
popcorn 13:32, 11 cze 2015

Anita1978 napisał(a)

Możesz mi wziąć tą różę, miejsce znajdę
Blachy ci kupie, napisałam juz sobie przypomnienie! 2 prostokątne?
Nie było były białe i czerwone, niezbyt, jak dla mnie :/ blachy 2 prostokątne bardzo bardzo proszę
popcorn 13:34, 11 cze 2015

Margarete napisał(a)
ja wczoraj na mojej małej rajskiej jabłoni widziałam tysiące mrówek.......ale one tam obżerały mszyce więc sie nawet ucieszyłam że są.
Do niedzieli !
Gosia, mrówki "hodują" mszyce, nie jedzą ich! pryskaj!!
Margarete 13:54, 11 cze 2015

Juz wiem, doczytałam...to małpy a ja naiwna myślałam że jest inaczej...bede pryskac
Dzieki za czujnośc dziewczyny
Anita1978 15:30, 11 cze 2015

Margarete napisał(a)
No szkoda że ci coś ryje.......nieważne kret czy nornica............ale może jak ryje to wyżre inne dziadostwo typu opuchlaki, chrząszcze, pędraki.........ja wczoraj na mojej małej rajskiej jabłoni widziałam tysiące mrówek.......ale one tam obżerały mszyce więc sie nawet ucieszyłam że są.
Do niedzieli !

Nic mi nie mów o mrówkach! Jak pieliłam chwasty to tak mnie oblazły i pogryzły ze szok! Mam bąble na nogach !
A dla Jankosi nie wiem, trudna sprawa, bo nie wiem jaki ona ma ogród, więc albo cos praktycznego ( np sekator) albo hand made ( np nalewka ) .
Ja chyba zabiorę naleweczkę!
Anita1978 15:32, 11 cze 2015

irenko
Czasem tak jest ze nic sie nie chce....ale patrząc na twój wymuskany i niepowtarzalny ogrod śmiem twierdzić ze jednak jesteś pracuś, albo masz krasnoludki pracowite
Anita1978 15:33, 11 cze 2015

Co do mrówek i mszyc , to prawda , one hodują mszyce! Pryskaj!
Anita1978 15:34, 11 cze 2015

popcorn napisał(a)
Nie było były białe i czerwone, niezbyt, jak dla mnie :/ blachy 2 prostokątne bardzo bardzo proszę

Jutro będę w tamtej okolicy to kupię!
Anita1978 15:42, 11 cze 2015

Dzisiejsze fotki
Jest piękna pogoda, słonko, temperatura znośna, tylko sucho strasznie....ale na szczęście mam nawadnianie, mus uruchomić :/