Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Mala_Mi 14:29, 06 sie 2013

Konrad......
1. trzeba zaakceptować tak jak jest.....
2. Wierzyć, że będzie lepiej...
3. Pokochać siebie i ogród
4 Mierzyć siły na zamiary
5.Nie można mieć wszystkiego czyli piękny ogród taki jak mi sie podoba, ale nie wyrzucać i nie przesadzać tego co mam, bo to też mi sie podoba.... . tak się nie da i już.

Wrócę jak nabierzesz zapału do życia....
Milka 14:40, 06 sie 2013

Kondziu, gratulacje...to raz, to niezły wynik!
a teraz i ja ci opr zrobię,,,,,! susza wszędzie, my też mamy straty, trudno, nie będziemy tylko na wode pracować..
zmiany robię na okrągło, dalej końca nie widać, trudno, ale zawsze coś lepszego wychodzi
a bez ciebie smutno, jak nas tu zostawić bez hi, hi, nie wymyślaj głupotek, odsapnij, co padnie, to padnie i już!
hanka_andrus 15:44, 06 sie 2013

U Ciebie jak widzę stara śpiewka!
Chłopaku! Deszcz popada,kwiatki odżyją! U mnie po tygodniu nieobecności zakończyłam opiekę nad pomidorami zbiorem tego co dojrzało, reszta albo odżyje, albo za tydzień wywalam na śmietnik.
Koniec i kropka! A Ty rób jak chcesz i potrafisz, umiesz liczyć, licz na siebie! Albo zostaw to w ugorze.
Kondzio 16:29, 06 sie 2013

JoannA napisał(a)
Konrad, a co Ty chcesz zmieniać w ogrodzie? Przecież masz pięknie!
Pokaż może te miejsca które chciałbyś zmienić, a na pewno będzie odzew, bo wszyscy Cię tu lubią i dobrze życzą.

ja mam prawie wszędzie zrobić poprawki i dlatego potrzebuje kogoś na miejscu a to jest chyba nie wykonalne tak mam pięknie bardziej mi chodzi o posegregowanie kolorystyczne gatunkowe bardzo chciałbym tu dodać takich kobiecych dodatków ja lubię styl romantyczno rustykalny taki bym chciał
Milka 16:39, 06 sie 2013

Alinka ma blisko do ciebie, może ci coś podpowie na miejscu, a ty notatki zrobisz?
Ola54 16:58, 06 sie 2013

Kondzio napisał(a)
ja mam prawie wszędzie zrobić poprawki i dlatego potrzebuje kogoś na miejscu a to jest chyba nie wykonalne tak mam pięknie bardziej mi chodzi o posegregowanie kolorystyczne gatunkowe bardzo chciałbym tu dodać takich kobiecych dodatków ja lubię styl romantyczno rustykalny taki bym chciał

A kto ci powiedział ,że masz wszystko do poprawki, odpuść sobie na jakiś czas i spójrz nie poprzez pryzmat innych ogrodów tylko swojej własnej pracy.Nigdy nie będziesz zadowolony z takim podejściem bo zawsze zobaczysz "coś" nowego i pomyślisz "trzeba zmienić". Tak myślę

Kondzio 17:06, 06 sie 2013

hanka_andrus napisał(a)
U Ciebie jak widzę stara śpiewka!
Chłopaku! Deszcz popada,kwiatki odżyją! U mnie po tygodniu nieobecności zakończyłam opiekę nad pomidorami zbiorem tego co dojrzało, reszta albo odżyje, albo za tydzień wywalam na śmietnik.
Koniec i kropka! A Ty rób jak chcesz i potrafisz, umiesz liczyć, licz na siebie! Albo zostaw to w ugorze.
Haniu może i stara śpiewka ale coraz bardziej myślę o zostawieniu tego w cholerę i pójścia do pracy na pełen etat bo mi wszystko leci na łeb na szyje a ogród niech szlak trafi jak nie daje sobie rady z tym ogrodem
Mala_Mi 17:10, 06 sie 2013

A ja sie cieszę, że mam wszytko do poprawki, bo będzie ładniej.... jeszcze nie wiem jak... ale wiem, że mam dużo źle posadzone, ....... złe stanowiska dla roślin..... kolorów nie będę porządkować bo to syzyfowa praca... a podobają mi sie wszystkie.. wiec jak sie podobają wszystkie to dlaczego mam ich nie mieć????? A jeżówki kupiłam po 1 szt. i każda inna, liliowce kupiłam po 1 szt i każdy inny..a co ??? Nie mogę jak chcę????
A babskie prepitety ogrodowe może i ładne, ale ja jakoś nie umiem ich wkomponować... wiec będzie bez prepitetów.. nie maluję sie, biżuterii nie lubię.. nawet obrączki nie noszę.. więc ogród też może być taki jak ja

Co nie znaczy, że mi się nie podoba zgranie kolorystyczne, biżurteria ogrodowa, umalowane, eleganckie kobiety.. bardzo mi się podoba...... ale u siebie tak nie umiem...... wiec co ???? mam się zastrzelić, bo nie umiem.........????? Umiem jeździć na nartach.... gadać głupoty i bawić się w dobrym towarzystwie... ot.. a to nie każdy umie

Konrad.... hi, hi, hi....... nos do góry...... bierem sie do roboty i nie marudzimy........ nurkujemy

Kondzio 17:11, 06 sie 2013

Michalina napisał(a)

A kto ci powiedział ,że masz wszystko do poprawki, odpuść sobie na jakiś czas i spójrz nie poprzez pryzmat innych ogrodów tylko swojej własnej pracy.Nigdy nie będziesz zadowolony z takim podejściem bo zawsze zobaczysz "coś" nowego i pomyślisz "trzeba zmienić". Tak myślę

nie wszystko ale w każdej rabacie trzeba coś zmienić tak myślę dodać więcej róż i dobrać uporządkować kolory tak myślę
Mala_Mi 17:12, 06 sie 2013

Kondzio napisał(a)
Haniu może i stara śpiewka ale coraz bardziej myślę o zostawieniu tego w cholerę i pójścia do pracy na pełen etat bo mi wszystko leci na łeb na szyje a ogród niech szlak trafi jak nie daje sobie rady z tym ogrodem

Kondzio mam ponad etat..... i dlatego mam jak mam...ale kocham mój ogród taki jak jest.. i siebie taka jaka jestem......... ale te dłuższe nogi o 15 cm...... jakby były to bardziej bym pokochała... a tak Jestem mały kurdupelek.....