Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 17:35, 06 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Alinka ma blisko do ciebie, może ci coś podpowie na miejscu, a ty notatki zrobisz?
już pytałem
Bea 17:36, 06 sie 2013

Kondzio 17:37, 06 sie 2013

asc napisał(a)

Kondzio mam ponad etat..... i dlatego mam jak mam...ale kocham mój ogród taki jak jest.. i siebie taka jaka jestem......... ale te dłuższe nogi o 15 cm...... jakby były to bardziej bym pokochała... a tak Jestem mały kurdupelek.....
e tam ale cie wszędzie i nadrabiasz tym hi hi hi
Milka 17:44, 06 sie 2013

Kondzio napisał(a)
irenko ja mam ogród od trzech lat i jeszcze w nim nie odpoczywałem a w końcu bym chciał i myślę że jak go juz uporządkuje na pewno nie będę robił w nim zmian tylko plewił wycinał przekwitłe kwiaty i tyle w końcu chcę odpoczywać

Kondziu kochany, ja mam 15 lat...jeszcze z drobnymi wyjątkami, nie odpoczywałam
Milka 17:44, 06 sie 2013

Kondzio napisał(a)
KOCHAM WAS I TO BARDZO

no...w końcu!!!
Kondzio 17:50, 06 sie 2013

chciałbym coś takiego osiągnąć
https://www.ogrodowisko.pl/watek/906-wichrowe-wzgorze?page=120
stempka 18:49, 06 sie 2013

Kondzio napisał(a)
Dzięki i się ciesz że masz mały mniej problemów i można się że wszystkim wyrobić

Cieszę się, cieszę. Ciasny ale własny. W taką pogodę jak teraz, nawet z tak małego ogrodu nie chce się wychodzić. I jeszcze jak popatrzę co sie dzieje w środku wielkich miast. Brr, współczuję ludziom.
Mala_Mi 19:09, 06 sie 2013

Kondzio napisał(a)
chciałbym coś takiego osiągnąć
https://www.ogrodowisko.pl/watek/906-wichrowe-wzgorze?page=120

Kondzio.. posiej trawę.. skosisz i po robocie...
Z bylinami, różami, robota będzie non stop.... i musisz to sobie uświadomić... bo jak che sie łądnie to trzeba przy tym robić.. i przyciąć wyciąć się nie da. Byliny sie rozrastają, trzeba je odmładzać co kilka lat... wszytko rośnie i trzeba coś z tym robić..... nie mam złudzeń, że sobie nie usiądę, bo też lubię mieć zrobione... ale teraz sucho zrobić się nie da.. to nie robię i już.
Oglądałeś ogród Moniki... fajnie skomponowany, ładne nasadzenia, ale jak sie przyjrzysz, to też zobaczysz królestwo Mordoru (określenie Gabrieli .....bardzo mi sie spodobało ) i ogród nic nie traci, że tu i ówdzie widać że jeszcze trzeba coś zrobić....
Robiąc samemu trzeba sie pogodzić z tym i już.... albo napaść na bank i wynająć porządna ekipę ogrodników...
Wiec głowa do góry..... mój ogród schnie, ale jestem w stanie wydrzeć z oczka maks 50 konewek wody i roznieść... a to tyle co nic... z powodów oszczędnościowych nie podlewam z instalacji wodnej.. tylko tam gdzie już musss...... właśnie sie podlewa nowa rabata, tam musss.. bo wszytko młode.. lecę przestawić bo znów zaleje pół ogrodu
Albo polubisz pracę w ogrodzie, albo posiej trawę , kilka topiarów posadź, drzewek, bukszpanów i będzie mało roboty. Żurawki wbrew pozorom są pracochłonne... jak sie chce mieć ładne żurawki...

Wiec jak wybierasz ogród i kwiaty.. to widzę juz u siebie i u Ciebie Twoje hi, hi, hi......
Kondzio 20:18, 06 sie 2013

stempka napisał(a)

Cieszę się, cieszę. Ciasny ale własny. W taką pogodę jak teraz, nawet z tak małego ogrodu nie chce się wychodzić. I jeszcze jak popatrzę co sie dzieje w środku wielkich miast. Brr, współczuję ludziom.
ja teraz też gnieździć się na osiedlach
Kondzio 20:20, 06 sie 2013

asc napisał(a)

Kondzio.. posiej trawę.. skosisz i po robocie...
Z bylinami, różami, robota będzie non stop.... i musisz to sobie uświadomić... bo jak che sie łądnie to trzeba przy tym robić.. i przyciąć wyciąć się nie da. Byliny sie rozrastają, trzeba je odmładzać co kilka lat... wszytko rośnie i trzeba coś z tym robić..... nie mam złudzeń, że sobie nie usiądę, bo też lubię mieć zrobione... ale teraz sucho zrobić się nie da.. to nie robię i już.
Oglądałeś ogród Moniki... fajnie skomponowany, ładne nasadzenia, ale jak sie przyjrzysz, to też zobaczysz królestwo Mordoru (określenie Gabrieli .....bardzo mi sie spodobało ) i ogród nic nie traci, że tu i ówdzie widać że jeszcze trzeba coś zrobić....
Robiąc samemu trzeba sie pogodzić z tym i już.... albo napaść na bank i wynająć porządna ekipę ogrodników...
Wiec głowa do góry..... mój ogród schnie, ale jestem w stanie wydrzeć z oczka maks 50 konewek wody i roznieść... a to tyle co nic... z powodów oszczędnościowych nie podlewam z instalacji wodnej.. tylko tam gdzie już musss...... właśnie sie podlewa nowa rabata, tam musss.. bo wszytko młode.. lecę przestawić bo znów zaleje pół ogrodu
Albo polubisz pracę w ogrodzie, albo posiej trawę , kilka topiarów posadź, drzewek, bukszpanów i będzie mało roboty. Żurawki wbrew pozorom są pracochłonne... jak sie chce mieć ładne żurawki...

Wiec jak wybierasz ogród i kwiaty.. to widzę juz u siebie i u Ciebie Twoje hi, hi, hi......
pewnie że wybieram kwiaty to nie chodzi o pracę bo to uwielbiam tylko o rozkład roślin tego nie umiem