Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

agata_chrosc... 16:05, 29 sie 2012

Taki egzemplarz Julita - moja zdrowa jak koń. Ale na tył to ona za niska moim zdaniem. I Ozz rację ma - uważać na nia trzeba
JulkAd 16:05, 29 sie 2012

Ozz napisał(a)

Zawsze możesz pokombinować u mnie, ja jestem otwarta na propozycje
He, he, jakby jeszcze te bilety na pociągi były tańsze to bym jeździła na dolny śląsk w każde wolne tak tam pięknie

Nie wiem czy akurat u mnie tak pięknie, ale nie narzekam, dobrze, że jest internet i można choć trochę na odległość pytać o radę
JulkAd 16:07, 29 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Taki egzemplarz Julita - moja zdrowa jak koń. Ale na tył to ona za niska moim zdaniem. I Ozz rację ma - uważać na nia trzeba

No właśnie czytałam, że ona do 90 cm rośnie, chyba mi zostają miskanty albo cosik innego
Ozz 16:42, 29 sie 2012

Coś tam było wspominane, że w środku lata ,,zamiera", także to pewnie to. Podobnie jest chyba z rajgrasem i kłosówką, że mają parę tygodni ,,brzydszych".
Milka 17:12, 29 sie 2012

moja też od dołu brzydnie, ale wbrew opiniom, nie jest póki co inwazyjna
JulkAd 18:03, 29 sie 2012

No i moje dzisiejsze prace

hosty pod jabłonką

tutaj z rozleniwionym nastolatkiem jabłoń w całej okazałości i chociaż podoba mi się bardzo taka zdziczała (daje też fajny cień w upały) to niestety muszę koniecznie ją jesieną przyciąć

no i przygotowana następna część rabaty, ale tutaj ma być ciurkadełko, no i problem z nasadzeniami obok, ale to już pewno wiosną.

Taraz tylko jesienią wkopiemy zbiornik i może uda mi się przykryć kamyczkami. Jak myślicie całą tę rabatę łącznie z hortensją ogrodową wysypać ...tylko aż dokąd? Z prawej wcześniejsza rabata (ta bez brzuszka) z żurawkami i Vanilką, a z lewej trawa i cień pod jabłonią, tam planuję leżaczek (ale tylko jeden) - tutaj jeszcze przed kopaniem rabaty

JulkAd 18:04, 29 sie 2012

Ozz napisał(a)
Coś tam było wspominane, że w środku lata ,,zamiera", także to pewnie to. Podobnie jest chyba z rajgrasem i kłosówką, że mają parę tygodni ,,brzydszych".

Czyli nadzieja, że odżyje? Dzięki
JulkAd 18:05, 29 sie 2012

irena_milek napisał(a)
moja też od dołu brzydnie, ale wbrew opiniom, nie jest póki co inwazyjna

No to mnie pocieszyłaś Irenko, że nie tylko moja taka mizerota
agata_chrosc... 18:11, 29 sie 2012

Julita, mam wrażenie, że trochę masz tendencje do sadzenia za blisko siebie. Hosty pod jabłonką zdecydowanie zaczną na siebie włazić - rozsadziłabym i dała nieco bliżej trawnika. I ten trójkąt z trawą, hortensją i hostą tak samo - wszystko za blisko siebie. Za rok i tak tzreba przesadzić, a one mając takie bliskie sąsiedztwo gorzej rosną zdecydowanie. Moim zdaniem powinnaś dać im trochę oddechu A nastolatek z tych nieprzejmujących się za bardzo byle czym?
Anita1978 18:38, 29 sie 2012

zgadzam się z Agatą- za blisko. Wiem z doświadczenia. Najpierw sadzimy gęsto, żeby zakryło puste miejsca a za rok przesadzamy... podwójna praca
a rośliny w ciągu roku potrafią chlusnąć ,że ho ho!!!