Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 22:42, 11 wrz 2015

Kasik napisał(a)

Koloru to mam dużo- różowego i pochodnych od niego.

Chcę troszkę żółci i może pomarańczu? Aż się boję pomyślę- pomarańczu?

Chyba tak.

Czyżbyś się Kindzi obawiała?...o ten pomarańcz mi chodzi?....żółty u mnie też konieczny, ale tylo w różach na razie ....Kasia zachwalała różę Candlelight i chyba się na nią skuszę, ale najpierw muszę usunąć starą pnącą.....no chyba, że jeszcze żółty w innych kwiatach znajdę
JulkAd 20:56, 12 wrz 2015

Zawzięłam się dzisiaj i ogarnęłam ciut ogród...chyba swoje zmęczenie psychiczne, po całym tygodniu zamieniłam na fizyczne w ogrodzie...ale nie żałuję
Zrobiłam ostatni raz kanciki, następne w przyszłym roku, ciut wygrabiłam trawę, tam gdzie była podsuszona...później eM skosił...przy okazji robienia kantów rozpędziłam się i poszerzyłam rabatę obok rodków i rabatę na byliny, tam musi być większe przemeblowanie.....i uporządkowałam miejsce obok ciurkadełka....obok planuję ławkę i tylko o towarzystwie roślinnym przy niej myślę....ławki odpowiedniej jeszcze nie znalazłam....raczej hortki i tylko nie wiem jakie trawy.....i seim okazało, że mi się całkiem dużo miejsca na nowe rośliny zrobiło, ale najpierw plany

widok z tarasu

miejsce na ławeczkę kiedyś tam ....buksy i reszta roślin oczywiście tymczasowo...

widok z góry..trawa nadal nie zachwyca...i zastanawiam się, czy jeszcze nie poszerzyć rabat tych po prawej, ale nie chciałabym, żeby drzewo wyszło na rabacie...ciut kiepsko widać, bo już późno było

tyle miejsca jest jeszcze na bylinowej rabacie...cyprysik groszkowy idzie out...nie mam pomysłu na niego

AsiaK_Z 21:02, 12 wrz 2015

Kawał dobrej roboty. Już widzę co siem będzie działo na wiosnę. Cała zima przed nami, na plany dużo czasu. Ja będę trzymać kciuki
JulkAd 21:09, 12 wrz 2015

I dumam co tutaj dosadzić?...to znaczy jakie róże?...i jakie trawki....na siatce jakaś pnąca?...tylko mam dylemat, bo za płotem żółć, a u mnie ma być róż....kulki jeszcze ze dwa, trzy cięcia muszą mieć, żeby kulkami się stały
JulkAd 21:12, 12 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Kawał dobrej roboty. Już widzę co siem będzie działo na wiosnę. Cała zima przed nami, na plany dużo czasu. Ja będę trzymać kciuki

Asiu Ty za mnie, a ja za Ciebie...ale muszę przyspieszyć myślenie, bo mam zamiar coś kupić w Kalsku, więc chociaż nad odmianami jeżówek i nad trawkami pomyślę
JulkAd 21:19, 12 wrz 2015

I widok panoramiczny...oj sporo muszę zmienić...na pewno dach drewutni...i rabatę po prawej od drewutni....ma być żółto-fioletowa....ale na razie nie zachwyca...jałowce za Limkami do wycięcia, ML już czekają w przechowalniku do wiosny....

i druga strona....

Milka 06:29, 13 wrz 2015

To sie napracowalas
Popatrzylam sobie na ogolny widok i rzeczywiscie stwierdzam, ze jakos mi za zielono. U ciebie trzeba rozjasnienia, poszlabym w biale meble, biale donice i elementy dekoracyjne, wiodace kolory to wg mnie biel, źolty i pomarancz, gdzie niegdzie cos czarnego...os mi roz nie pasuje. Na siatke pusc powojniki Summer Snow, blyskawicznie rosnie, full bialego kwiecia, bezprobkemowy. I powiem, ze inaczej bym linie rabat popriwadzila, nawet kosztem trawnika, no to sobie teraz nagrabilam
U mnie padalo, ciut jest lepiej, ale nadal sucho i znowu podlewam.
gierczusia 10:52, 13 wrz 2015

.... Jeden Mózg Ogrodowy i już wszystkie koncepcje szybują w kosmos .... Ja to po prostu uwielbiam

Nooo to teraz Juleczko myśl
Ps...a ile miejsca jeszcze do obsadzenia...ajjjjjj...Zadraszczam normalnie i muszę Irenkę zwabić chyba do siebie

Summer snow muszę sobie zapisać
Ps....a może zielony dach na drewutni ???

Myśl Kochana , bo jeszcze mam rośliny w nadmiarze , to Ci spakuję ... Bo przez zimę moźe je ślag trafić w reklamówkach..a to sprawdzone harciole , zima im nie straszna
JulkAd 10:58, 13 wrz 2015

Milka napisał(a)
To sie napracowalas
Popatrzylam sobie na ogolny widok i rzeczywiscie stwierdzam, ze jakos mi za zielono. U ciebie trzeba rozjasnienia, poszlabym w biale meble, biale donice i elementy dekoracyjne, wiodace kolory to wg mnie biel, źolty i pomarancz, gdzie niegdzie cos czarnego...os mi roz nie pasuje. Na siatke pusc powojniki Summer Snow, blyskawicznie rosnie, full bialego kwiecia, bezprobkemowy. I powiem, ze inaczej bym linie rabat popriwadzila, nawet kosztem trawnika, no to sobie teraz nagrabilam
U mnie padalo, ciut jest lepiej, ale nadal sucho i znowu podlewam.

Irenko ja po to wrzuciłam, żeby usłyszeć porady....co do kolorów na pewno wrzucę żółty, na pewno będzie biel....pomarańcz planuję na froncie, więc nie wiem czy powtórzę w ogrodzie, co do białych dodatków zobaczę... do tego daleko....co do kształtu i rabat sama chcę coś zmienić, ale nie wiem jak to "ugryźć" ...

Ja jeszcze nie podlewam, ale chyba wieczorem rodki ciut dostaną, bo wczoraj przesadzałam rozchodnika i na głębokości poniżej 15 cm sucho
JulkAd 11:08, 13 wrz 2015

gierczusia napisał(a)
.... Jeden Mózg Ogrodowy i już wszystkie koncepcje szybują w kosmos .... Ja to po prostu uwielbiam

Nooo to teraz Juleczko myśl
Ps...a ile miejsca jeszcze do obsadzenia...ajjjjjj...Zadraszczam normalnie i muszę Irenkę zwabić chyba do siebie

Summer snow muszę sobie zapisać
Ps....a może zielony dach na drewutni ???

Myśl Kochana , bo jeszcze mam rośliny w nadmiarze , to Ci spakuję ... Bo przez zimę moźe je ślag trafić w reklamówkach..a to sprawdzone harciole , zima im nie straszna

Właśnie siedzę przy różnych zielonych fotkach i myślę o Twoim kącie....Irenę zwabiaj, im więcej głów tym lepiej

Zielonego dachu na razie nie będzie....więc nic nie pakuj....zadołuj za płotem