Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 13:34, 10 sty 2013

Basiu to mam jeszcze melisę suszoną z własnego ogródka
A w maju uwielbiam herbatę z pokrzywy (sama zbieram) z liskiem mięty i melisy.....jasno zielony kolor, orzeźwiająca i oczyszczająca.
BarbaraM 13:41, 10 sty 2013

Ula,dziękuję za Twoją troskę.
Chętnie skorzystam z tej propozycji.
Urszulla 13:53, 10 sty 2013

Proszę bardzo
Milka 14:01, 10 sty 2013

Urszulla napisał(a)
Irenko....ja do storczyków planuję 4 kolory na zmianę (kremowy,oliwkowy,fiolet i szary) i do pozostałych kwiatów w domu też szare (właściwie to mają ładny srebrny ten szary, takie troszkę wyższe).zastanawiałam się nad wyższymi we fiolecie ale jednak zdecydowałam szary.....i jeszcze białe podłużne osłonki na mieszane kompozycje z bluszczykiem.

A na parapet zewnętrzny wiosną będę chyba zamawiać...jak dam radę białe podłużne 40 z systemem nawadniającym i jeszcze do ogrodu grafitowe Vera ......i jest tam tak zbiornik na deszczówkę który z M. planowaliśmy.

I tak potem co roku coś można będzie dokupować....to się nazbiera......ja dopiero rok mieszkam....zaczął się drugi.....za dużo od siebie nie mogę wymagać

Irenko o 5,40 to ja spałam jak suseł. Więc dla Ciebie to pół dnia minęło.......a ja dziś od 1-4 w nocy nie mogłam spać

Bardzo ładne zestawienie kolorów wybrałaś...Ula, nie od razu wszystko, to normalne i powiem ci, że ja widzę w tym plusy, bo mniej błędów i straconej niepotrzebnie kasy!

z tym spaniem mam różnie, przedwczoraj nie spałam do 4 i snułam się po domu, a wstałam 6.11 bo tez nie mogłam ponownie usnąć, chyba coś Księżyc miesza, tak myślę, bo sporo osób narzeka
Celina 21:33, 10 sty 2013

Podczytuję na cichacza. Teraz się ujawniam z pozdrowieniami
Basia_1987 22:29, 10 sty 2013

irena_milek napisał(a)

Basiu,a czy to nie wpływa na ich termin kwitnienia?

nie wpływa, bo wszystkie akurat wymagają cięcia wiosną; mam wszystkie Basiu i jednak limelight póki co biją wszystkie na głowę

Irenko a masz u siebie hortensję magical moonlight dużo ludzi ją chwali na forum.
Milka 23:54, 10 sty 2013

mam, wszyscy chwalą, póki co...srednio ja oceniam, ale może w przyszłym sezonie się zrehabilituje
BarbaraM 09:35, 11 sty 2013

Irenko,a co się z nią dzieje?
Słabo rośnie?
Nie kwitnie?

Szczerze powiem,że ja też uczę się tych hortensji.
Jest ich tyle że trudno spamiętać.
Niby je znam,ale coraz to nowsze odkrywam.
Poza tym - zakochana jestem w nich.
Nie tylko ale w funkiach,różanecznikach,magnoliach,klonach palmowych.
No ogólnie,te klimaty,
I bukszpan musi być.We wszystkich formach.
No może tylko wydziwiane topiary mnie nie pociągają.

Ula,ja na Twoim wątku się bardziej rozpisuję niż na swoim
U mnie nudy na pudy
Urszulla 10:42, 11 sty 2013

Celina napisał(a)
Podczytuję na cichacza. Teraz się ujawniam z pozdrowieniami

Celinko weszłam na chwilkę Twój ogród działkowy zobaczyć.....i musiałam wyjść jak zobaczyłam Twoje piękne irysy.....i jeszcze je wyrzuciłaś.....gdzie litość .......ale wrócę niebawem Twój wątek poczytam
Gosiniak 12:21, 11 sty 2013

Ja z kolei jestem bardzo zadowolona z Magical Moonlight, zdjęcia u mnie lub w wątku o hortensjach, mała sadzoneczka, bo w zeszłym roku dopiero kupiona, a kwitła dużej niż Limelight, bo wcześniej zaczęła i ma ogromne kwiaty, aż to dziwnie wyglądało, mała roślina a takie wielkie kule na końcach, sztywna, więc zachowuje najlepsze cechy Limki. Ma trochę inny pokroj, będzie chyba wyższa i bardziej smukła. To chyba tyle, zobaczymy jak przezimuje i co pokaże w tym roku.