Urszulla
20:50, 06 lis 2022

Sylwia, w miejscu pod zadaszeniem posadziłam patyki cisów, ciekawe czy się ukorzenią. Z trawami może tam być kłopot bo jest dużo cienia, ale hortensje dadzą radę

Ściółkę liściową z owocowych zrobiłam co widać

A pod murem za różami dylematy się zrodziły...cały czas się biłam z myślami czy zostawić ożankę czy dać rdesty.
Ale ponieważ te żółte choiny mam zabrać to rdest też mi nie zagra kolorystycznie. Wolę coś w zimnych tonacjach.... narazie na tyłach zostawiłam siewki ożanki.

Na przodzie między różami już nie będzie ożanki bo była tymczasowo żeby zapełnić pustki pomiędzy różami.

A w międzyczasie ukorzenił się niski przywrotnik Anitkowy. On daje fajne fajne kępki i róż nie zarośnie jak ożanka.

Ciągle dylematy i ciągle poszukiwania. Jeszcze mam taką myśl czy nie wywalić spod okien miskantów i zamiast nich dać molinie a pomiędzy nimi Twojego bodziszka wspaniałego. Jest wysokością podobny do ożanki a rośnie w kępach i się nie będzie siał. Co byś powiedziała na ten wariant.
Widok z lata