Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 18:15, 24 sty 2014

Bogdziu- ha,ha,ha

Małgosiu- rzeczywiście tej choroby nie powinno się leczyć, można ewentualnie ograniczyć do granic rozsądku Pytanie- gdzie zaczynają się i kończą granice rozsądku. Ja osobiście mam nowy ogród niezagospodarowany więc moje zakupy mają na razie nieograniczony rozmiar
Urszulla 18:45, 24 sty 2014

zimno norweskie doszło,
wracałam było -8C,
a w nocy i jutro nam domrozi do -15C.
Po weekendzie pon-śr ocieplenie
a następny weekend w plusie
Bea 19:12, 24 sty 2014

oby się sprawdziła ta prognoza

dzisiaj bardzo zimno br...
Urszulla 19:18, 24 sty 2014

zieleń- seledyn (na zdjęciach widać ile ma odcieni)
mój ulubiony kolor obok fioletu

viva 19:19, 24 sty 2014

Urszulla napisał(a)
zimno norweskie doszło,
wracałam było -8C,
a w nocy i jutro nam domrozi do -15C.
Po weekendzie pon-śr ocieplenie
a następny weekend w plusie

Ula u mnie już jest - 15, w nocy pewnie doskoczy do 20. Nie chcę nawet o tym myśleć
danuta_szwajcer 21:49, 24 sty 2014

Ula mysle, ze tych zakupow nigdy nie bedzie koniec A to wymarzmie, a to podgryzie i zawsze bedzie cos do dosadzenia, przesadzenia A to forum motywuje do działania Piekne te rh w Pisarzowicach, roze bardzo mi sie podobaja Ostatnio polubiłam wlasnie taki kolor + niebieski. Pozdrawiam i ciepełka zycze bo u nas tez juz mrozno bardzo.
alinak 21:57, 24 sty 2014

Ulka ty masz tyle jeszcze do obsadzenia że kupuj , kupuj . a może coś podrzucę na wiosnę ,
jak wpadnę ? tylko zrób listę co cię upatrzyło u mnie .
Urszulla 11:11, 25 sty 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula mysle, ze tych zakupow nigdy nie bedzie koniec A to wymarzmie, a to podgryzie i zawsze bedzie cos do dosadzenia, przesadzenia A to forum motywuje do działania Piekne te rh w Pisarzowicach, roze bardzo mi sie podobaja Ostatnio polubiłam wlasnie taki kolor + niebieski. Pozdrawiam i ciepełka zycze bo u nas tez juz mrozno bardzo.

Danusiu, u mnie dziś -11C i śnieg sypie-
więc siedzę w domu
i nosa nie wyściubiam.

Dla Ciebie moja ulubiona hortensja You&Me Forever w kilku odsłonach zeszłego roku
lipiec

sierpień

wrzesień

Urszulla 11:28, 25 sty 2014

alinak napisał(a)
Ulka ty masz tyle jeszcze do obsadzenia że kupuj , kupuj . a może coś podrzucę na wiosnę ,
jak wpadnę ? tylko zrób listę co cię upatrzyło u mnie .

Dziękuję Alinko, na pewno trawki sobie jeszcze wezmę
a szczególnie rozplenice bo jedna tylko przetrwała w tym roku
i mam nadzieję że nie zamarznie przy tych -10C- ale to dopiero jesienią

PLANY na 2014
mam zamiar zadbać o to co mam w tym roku zrobione,
i może jakieś drzewka kupię
W planach była też rabata z cisami i rododendronami, ale nie wiem czy się jej podejmę
czy tylko ziemię przygotuję, bo rabata jest dość długa i będzie kosztowna.
W planie łatwiejszym mam jeszcze rabatę po drugiej stronie domu od wejścia-
pamiętasz jak mówiłam jedna rabata na rok
w zeszłym roku zrobiłam trzy
danuta_szwajcer 12:15, 25 sty 2014

Piękna ta hortensja a masz ja schowaną? U mnie ogrodowe to raczej tego lata nie zakwitną po tym mrozie co jest a juz nawet liscie wypuszczały. Okryłam białą ale nie wiem czy to cos da. U nas tez sypie snieg no i dobrze bo chociaz jakaś pierzynka bedzie O trawki tez sie martwie a to moje pierwsze co posadziłam + tą co od Ciebie dostałam no i od niej zaczełam kupowac następne