Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Milka 15:19, 20 cze 2016

Urszulla napisał(a)
Róża Comtessa w lawendzie i jak widać rewolucja dalsza do jesieni będzie się działa na tej części rabaty. Tu gdzie te kartony i ziemia- mam zaplanowaną wiśnię Amanogawę i ciąg dalszy lawendy po rozmnożeniu.

Rany...szalejesz!
A ja wysiadłam, nic nie robię
Urszulla 17:56, 20 cze 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

Bo pomyliłam róże i teraz mi kolorem nie będzie pasował i rozmiar tej jednej nie w tym miejscu. A masz może kwiat Eden Rose?

Będę miała jak się rozwinie

danuta_szwajcer napisał(a)
No i bardzo dobrze, że zaszalałaś z różami, będą Ci dawać tyle radości zaboczysz Super róże wybrałaś. A u Ciebie wichura coś poniszczyła?

Tak, zaszalałam ale też myślę że róże ucieszą mnie zanim rozkwitną hortensje
u mnie bez strat.
Urszulla 17:58, 20 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Pomału powstaje nastepny rózany ogród.

Może zbyt szybko powiedziane ale wiesz że wszystko wskazuje na to że na mojej glinie dobrze będą rosły róże
Urszulla 18:00, 20 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Ula, pokaż zdjęcie tej róży z bliska (pąk, kwiat). Kiedy kwitnie? Raz? Przemarza?

mówisz o Eden rose? bo ta jeszcze nie kwitnie. Trudno, już się pogodziłam. Co przysłali to będzie. A czas pokaże nie lubię zakupów wysyłkowych.
Urszulla 18:06, 20 cze 2016

Milka napisał(a)

Piękna lista
Powiem ci, że u mnie Chopin w tym roku cięty, ale nie wszytskie gałązki i też jest na wysokości około 2-3m, te co cięłąm , są nisko i doszłam do wniosku, że znowu nie będę ciąć, bo inaczej znika wsród limek, ale musiałam potestowaać

Pani mi powiedziała, że ona nie tnie specjalnie....dlatego tak Chopin wyrósł. A nawet jak się tnie to wybija do 2m.

Milka napisał(a)

Rany...szalejesz!
A ja wysiadłam, nic nie robię

Ja też po 6 godz pracy wysiadłam. więc pracę rozkładam w czasie. Obrałam inny plan robienia rabat i sadzenia. Nie będę kopać darni. Muszę dać radę
Urszulla 18:09, 20 cze 2016

Dla Was kwiat Jana Pawła II, jeszcze ma 5 pąków więc będę miała czym się cieszyć

anna_g 18:30, 20 cze 2016

Urszulla napisał(a)

nie lubię zakupów wysyłkowych.

Ja też nie lubię bo się kilka razy nacięłam a i tak nie umiem się im oprzeć.

Piękny kwiat JP II
20:31, 20 cze 2016
zwabiłaś mnie różami szalejesz ...ale warto kilka róz w ogrodzie mieć
Urszulla 01:54, 21 cze 2016

anna_g napisał(a)

Ja też nie lubię bo się kilka razy nacięłam a i tak nie umiem się im oprzeć.

Piękny kwiat JP II

Piękny to prawda. Pasuje mi kolorystycznie do całej koncepcji i na dodatek wypełnił dziurę w rabacie- miałam tam brązowe trawy i padły po zimie.
Urszulla 01:58, 21 cze 2016

eee_taam napisał(a)
zwabiłaś mnie różami szalejesz ...ale warto kilka róz w ogrodzie mieć

Warto, bo kwitną przed hortensjami. Wiem że nie jest łatwo na palącym słońcu mieć różeale zawsze można im nóżki osłonić