Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

andzia1606 21:50, 09 kwi 2013

Przypadkowo trafiłam do Ciebie . Witaj, W sumie nie mamy daleko do siebie. Ogród ciekawy, byliny uwielbiam, zwłaszcza jeżówki, u mnie nie chcą się trzymać nie wiem dlaczego. Teraz posiałam własnoręczne i zobaczymy, ale bardzo nierówno wschodzą. Śnieg u nas większy, nie wiem kiedy zejdzie. Cierpliwości życzę wszystkim.
GorAna 21:57, 09 kwi 2013

Wpadam z odwiedzinami
Ależ śniegu to ja nie mam co narzekać, u mnie trochę mniej
Pozdrawiam
eliza3 22:05, 09 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Aniu u mnie też dziś zimny wiatr wiał okropnie i na dodatek las mi za płotem wycinają. Coś okropnego

.
.

Jak to przeczytałam to gęsiej skórki dostałam... to przykre...
Od razu przypomniała mi się Twoja bajka o lesie, mam przed oczami te cudowne zdjęcia, a zwłaszcza ogniste liście buków...
Miejscówka z ławeczką nawet zimą wygląda zachęcająco, ale jesienią jest tam najpiękniej...
Mala_Mi 22:13, 09 kwi 2013

Ja bym zamiast drzew w parku krajobrazowym w dodatku.. ścielą niektórym co innego. I wcale nie mam na myśli głowy...bo tam i tak nic nie ma...

Bogdzia to musiała być pokrzewka.. popołudniu jakiś ptak tak pięknie śpiewał, że chciałam gonić po telefon i ci dać posłuchać.. pierwszy raz słyszałam taki śpiew. Głośny i bardzo melodyjny. Poszukałam na necie dźwięku pokrzewki.. i to tak jakoś leciało

I pisałam u siebie czy u Ciebie.. ale przebiśniegi Twoje są Kwitną
AgnieszkaW 22:14, 09 kwi 2013

Bogdziu, może nie ma się co martwić na zapas z tą wycinką drzew. U nas też robią przecinkę, ale właśnie dzięki temu zostawiane są te najładniejsze i zdrowe egzemplarze drzew. Las wygląda przez to bardziej tak "elegancko" i jest doświetlony. Mam nadzieję, że u ciebie też robią tylko przecinkę tych gorszych egzemplarzy. Pozdrawiam
Bogdzia 23:03, 09 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, może nie ma się co martwić na zapas z tą wycinką drzew. U nas też robią przecinkę, ale właśnie dzięki temu zostawiane są te najładniejsze i zdrowe egzemplarze drzew. Las wygląda przez to bardziej tak "elegancko" i jest doświetlony. Mam nadzieję, że u ciebie też robią tylko przecinkę tych gorszych egzemplarzy. Pozdrawiam

Agnieszko to nie jest przecinka choc tak się pewnie nazywa. Nie ma roku żeby nie cieli. Czasem całe połacie lasu gołe zostają a drzewo nawet nie jest ewidencjonowane i znika zaraz po wycięciu.Dużo można by było napisac ale to internet i lepiej tego nie robic.Las owszem robi się doświetlony a w tych jasnych fragmentach od razu rosną jeżyny w które wejśc nie można. Zamiast pięknego lasu krzaki i jeżyny. Dobrze ze mam kilka drzew na swojej działce to przynajmniej tych nie wytną.
Bogdzia 23:05, 09 kwi 2013

asc napisał(a)
Ja bym zamiast drzew w parku krajobrazowym w dodatku.. ścielą niektórym co innego. I wcale nie mam na myśli głowy...bo tam i tak nic nie ma...

Bogdzia to musiała być pokrzewka.. popołudniu jakiś ptak tak pięknie śpiewał, że chciałam gonić po telefon i ci dać posłuchać.. pierwszy raz słyszałam taki śpiew. Głośny i bardzo melodyjny. Poszukałam na necie dźwięku pokrzewki.. i to tak jakoś leciało

I pisałam u siebie czy u Ciebie.. ale przebiśniegi Twoje są Kwitną

Aniu to na pewno pokrzewka śpiewała. Cudnie śpiewa, ja łaże po ogrodzie za nią i słucham tego śpiewu i nasłuchac sie nie mogę, ale w tym roku jeszcze ich nie ma.Pewnie u Ciebie zostanie .Cieszę sie że znalazły się przebiśniegi.
Bogdzia 23:07, 09 kwi 2013

eliza3 napisał(a)

Jak to przeczytałam to gęsiej skórki dostałam... to przykre...
Od razu przypomniała mi się Twoja bajka o lesie, mam przed oczami te cudowne zdjęcia, a zwłaszcza ogniste liście buków...
Miejscówka z ławeczką nawet zimą wygląda zachęcająco, ale jesienią jest tam najpiękniej...

Przy ławeczce rosną moje prywatne buki na szczęscie ale tych wyciętych bardzo szkoda. tu wszystkim ludziom serca pekają ale nic zrobic nie moga.
Bogdzia 23:07, 09 kwi 2013

GorAna napisał(a)
Wpadam z odwiedzinami
Ależ śniegu to ja nie mam co narzekać, u mnie trochę mniej
Pozdrawiam

Pozdrawiam Aniu.
AgnieszkaW 23:10, 09 kwi 2013

To smutne Bogdziu, u nas tak nie ma. Od razu nasadzany jest w podszyciu młody las, dbają o to. Ale to chyba zależy od nadleśnictwa. Dobrej nocy życzę, a jutro słoneczka i ciepełka.