Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

popcorn 19:32, 09 kwi 2013

Bożenko jedziemy! ale się cieszę
bociek 20:08, 09 kwi 2013

Bozenko, juz tylko dwa dni. Noce maja byc na plusie, a w weekend juz duuuuuuzo slonca i cieplunio. Bedziemy dzialac po calosci Ja nawet dzisiaj marzylam sobie, ze jak wroce o moze co nieco poprzycinam, ale jednak jeszcze za duzo sniegu. Nie szkodzi, do piatku coraz blizej

Sciskam

PS. Swietne te gify
Bogdzia 20:13, 09 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko jedziemy! ale się cieszę

Ja też sie cieszę . Fajnie będzie ,dzięki.
hania 20:14, 09 kwi 2013

Zostawiam pozdrowienia i czekam na festiwal kolorowych rhodod.
Bogdzia 20:15, 09 kwi 2013

bociek napisał(a)
Bozenko, juz tylko dwa dni. Noce maja byc na plusie, a w weekend juz duuuuuuzo slonca i cieplunio. Bedziemy dzialac po calosci Ja nawet dzisiaj marzylam sobie, ze jak wroce o moze co nieco poprzycinam, ale jednak jeszcze za duzo sniegu. Nie szkodzi, do piatku coraz blizej

Sciskam

PS. Swietne te gify

U mnie jeszcze sporo śniegu ale jak noce będą na plusie to szybciej stopnieje. Gifami się bawię jak dziecko, fajna robota tylko szkoda ze rysowac nie umiem.
Bogdzia 20:17, 09 kwi 2013

hania napisał(a)
Zostawiam pozdrowienia i czekam na festiwal kolorowych rhodod.

Haniu jeszcze trochę poczekamy ale później mam nadzieje ze będzie na co popatrzec bo zima nie była bardzo mroźna , boję się tylko że była bardzo długa i czy one nie odczują braku wody przez tak długi czas. Zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie Haniu.
an_tre 20:17, 09 kwi 2013

Bożenko ślę ci bardzo gorące pozdrowienia i chyba sama się przy nich ogrzeję, bo u nas zimnica, że hej strach nos wystawić zza drzwi

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 20:34, 09 kwi 2013

Znalazły się Twoje przebiśniegi Rosną, kwitną i mówią, że maja się dobrze.. jutro może sfocę...
Czy to szarytka???

Przyroda nadgania zaległości w strasznym tempie...... moje niebieskie irysy kwitną... pod pół metrem śniegu rozkwitły..szok. Dobrze, że im trochę wczoraj zrzuciłam kołderki puchowej.. hi,hi, puch o wadze wody.... dziś deszcz padał i roztapiało, a i delikatnie łapkami pomogłam dogrzebać się. Odgrzebuję, patrzę, a tam paki kwiatowe jak złoto... tzn niebiesko.

Bogdzia 20:35, 09 kwi 2013

yolka napisał(a)
Hej, Zobacz jak przezimowały moje jedyne rododendrony. Jeden ma rude końcówki liści - potraktowałam środkiem na rdze i plamistość i coś tam jeszcze. Kiedy dać nawóz, ziemia już rozmarzła. A może coś na listki odżywczego? Podrawiam prawie wiosennie

Pierwsze co się rzuca w oczy to opuszczone liscie i jeśli nie jest to wynik nocnego przymrozku to natychmiast trzeba je podlac. Ja bym jeszcze nawozu nie dawała ale możesz opryskac nawozem dolistnym , ja opryskuje florowitem(płynnym) do ogólnego stosowania zmieszanym z florowitem dla iglaków. Roztwór robisz nieco słabszy niż w przepisie i co trzy dni ze trzy razy możesz opryskac, Moim zdaniem nie wyglądają najgorzej choc sa zmęczone zimą ale powinny szybko poprawic kondycję.A nawóz doglebowy może za tydzień może za póltora zależnie od pogody , trudno mi mówic bo u mnie na caym ogrodzie jeszcze śnieg to inaczej patrzę.
Bogdzia 20:39, 09 kwi 2013

asc napisał(a)
Znalazły się Twoje przebiśniegi Rosną, kwitną i mówią, że maja się dobrze.. jutro może sfocę...
Czy to szarytka???

Przyroda nadgania zaległości w strasznym tempie...... moje niebieskie irysy kwitną... pod pół metrem śniegu rozkwitły..szok. Dobrze, że im trochę wczoraj zrzuciłam kołderki puchowej.. hi,hi, puch o wadze wody.... dziś deszcz padał i roztapiało, a i delikatnie łapkami pomogłam dogrzebać się. Odgrzebuję, patrzę, a tam paki kwiatowe jak złoto... tzn niebiesko.

Aniu to mi bardziej na kapturkę wygląda niż na szarytkę czy czarnogłówkę, ale trochę za grube ale może się napuchała bo jej zimno było. Myslę ze kapturka czyli pokrzewka czarnołbista, pięknie śpiewa , moim zdaniem piękniej niż słowik i w dzień.