Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 20:02, 11 kwi 2013

Pozdrowienia serdeczne
Dzisiaj dwie sójki (wiem, że to sójki dzięki Tobie zresztą) i bociana widziałam. Ale radocha była Na zdjęcia czasu nie było dzisiaj...
Gabriela 20:03, 11 kwi 2013

A ja już umieściłam zdjęcia w ptasim wątku, nie wiem jak to się stało, że go nie zauważyłam.
Bogdzia 20:06, 11 kwi 2013

Gabriela napisał(a)
A ja już umieściłam zdjęcia w ptasim wątku, nie wiem jak to się stało, że go nie zauważyłam.

Zdarza się . Idę zobaczyc.
Bogdzia 20:07, 11 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
Pozdrowienia serdeczne
Dzisiaj dwie sójki (wiem, że to sójki dzięki Tobie zresztą) i bociana widziałam. Ale radocha była Na zdjęcia czasu nie było dzisiaj...

Nie zrobiłas to trudno ale próbuj na drugi raz to jeszcze większa radocha.
monteverde 20:07, 11 kwi 2013

Bogdziu wczoraj w B., kupiłam ostatnia doniczkę rh, bo na pewno by ją wyrzucili, u góry listki przymrożone? czy co im jest i czy mogę je powyłamywać?
czy potraktować te rh nawozem po wysadzeniu do ziemi?
Bogdzia 20:23, 11 kwi 2013

Aniu nie wiem czy tam jest jedna sadzonka czy dwie , bo jedne liście są tylko zielone a drugie z kremowym , wygląda na goldflimmer , czy tak się nazywa? Listki wyraźnie niedożywione więc jeśli chcesz obrywac to tylko te najgorsze czubki a resztę zostaw i potraktuj dolistnym nawozem.
monteverde 21:02, 11 kwi 2013

Bogdziu nie wiem jak się nazywa, pisało tylko rh producent Holandia, oki dostanie dolistny nawóz, ale te podsuszone(dwa dzisiaj opadły) poobrywam piszesz Goldflimmer, sprawdzę, łodyżek jest chyba 4 to mogą być 2 wsadzone, na plakietce jest ładny fioletowy kolor kwiatów ale co zakwitnie nie wiadomo dzięki
Bogdzia 21:05, 11 kwi 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu nie wiem jak się nazywa, pisało tylko rh producent Holandia, oki dostanie dolistny nawóz, ale te podsuszone(dwa dzisiaj opadły) poobrywam piszesz Goldflimmer, sprawdzę, łodyżek jest chyba 4 to mogą być 2 wsadzone, na plakietce jest ładny fioletowy kolor kwiatów ale co zakwitnie nie wiadomo dzięki

On własnie na fioletowo kwitnie ale kwiaty ma mniejsze od innych i dośc późno kwitnie.
AgnieszkaW 21:17, 11 kwi 2013

Bogdziu, czy śnieg już u ciebie stopniał? U mnie tylko resztki zostały w cieniu, za to rzeka trzy razy szersza od wody z roztopów. Jest mokro, ale ja już dzisiaj ostro wzięłam się do pracy w ogrodzie. Ptaki śpiewają jak oszalałe, a pszczoły lgną do każdego, nawet malutkiego krokusika, a i komary już widziałam. Dzisiaj uratowałam jaszczurkę przed kotami (jedną, druga padła ofiarą - nie zdążyłam). Serdecznie cię pozdrawiam
monteverde 21:19, 11 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

On własnie na fioletowo kwitnie ale kwiaty ma mniejsze od innych i dość późno kwitnie.

W maju? no i podobnież nie wysoki po 10 latach 125-150 cm?