Bożenko, witam wieczorową porą dopiero. O 16-tej wróciłam z ogrodu. U nas było cudowne słoneczko i ziemia szybko się ogrzała. Ale mam dopiero połowę ogrodu oporządzone. Jutro może nie będzie padać, polecę dalej póki sprzyjające wiatry.
Pozdrawiam.
Haniu tak myślałam że jesteś na dzialce bo dziś dzien był piękny. Jak masz już połowe posprzatane to jestes szczesliwym człowiekiem. Ja nawet nie mam pojęcia kiedy będe miec połowę a całośc to nigdy bo nie zdąże dojśc do końca a juz muszę zaczynac od poczatku, ale sama sobie jestem winna bo nie chcę miec kory.U Ciebie teraz najpiekniejszy czas na działce więc koniecznie znajdz czas na to zeby pozachwycac się tym co kwitnie a sprzątanie może trochę poczekac. Dzis zobaczyłam kiełek w piwonii od Ciebie, jest choc na razie malutki. Drugiej niestety nie bedzie (były posadzone jako dwa krzaki) bo nornice zjadły cały korzeń. Szukałam kiełka a tu zamiast niego dziura w ziemi i w dziurze resztki z łodygi, korzeń zjedzony. Strasznie mi szkoda ale moze ta pierwsza będzie rosła.No zła to wiadomośc ale dobrze że jest i dobra. Buziaczki.
Ula u mnie woda przecieka jak przez sito. Już sie zastanawiam czy jutro nie podlewac.Muszę podsypac nawozami bo jeszcze nigdzie nie dałam to i wodą trzeba będzie polac.
Aniu ja zawsze daję od serca. Cieszę sie ze Ty się cieszysz.Ta gratisowa roslinka to zawilec ale nie jakiś odmianowy tylko lesny. Jak nie chcesz to wyrwij zeby sie nie rozrastał choc ja je lubię i zostawiam nic=ech sobie rosną. Poniewaz u mnie w lesie ich pełno to i na działkę zawędrowały.A teraz i ja mam niespodziankę. Zaczęła kiełkowac piwonia koperkowa, zobacz