Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 17:57, 15 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Zwierzęta podobno upodabniają sie do właścicieli , kto wie może nornice nauczą sie zjadac tak by było symetrycznie? Nie martw się Marzenko za dobrze by było gdyby Ci choc nornice nie dokuczały. Każdy musi miec jakieś zmartwienia , lepiej z nornicami niż z chorobą w rodzinie.

Będę z nornicami pertraktować a zaraz biegnę trawnik wertykulować
Urszulla 18:03, 15 kwi 2013

Bogdziu dziś tylko pozdrawiam,
ta duża ilość śniegu ostatnio może pozwoli roślinom pobrać wystarczającą ilość wody, przynajmniej na początek.
hanka_andrus 19:19, 15 kwi 2013

Bożenko, witam wieczorową porą dopiero. O 16-tej wróciłam z ogrodu. U nas było cudowne słoneczko i ziemia szybko się ogrzała. Ale mam dopiero połowę ogrodu oporządzone. Jutro może nie będzie padać, polecę dalej póki sprzyjające wiatry.
Pozdrawiam.
Bogdzia 20:28, 15 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, witam wieczorową porą dopiero. O 16-tej wróciłam z ogrodu. U nas było cudowne słoneczko i ziemia szybko się ogrzała. Ale mam dopiero połowę ogrodu oporządzone. Jutro może nie będzie padać, polecę dalej póki sprzyjające wiatry.
Pozdrawiam.

Haniu tak myślałam że jesteś na dzialce bo dziś dzien był piękny. Jak masz już połowe posprzatane to jestes szczesliwym człowiekiem. Ja nawet nie mam pojęcia kiedy będe miec połowę a całośc to nigdy bo nie zdąże dojśc do końca a juz muszę zaczynac od poczatku, ale sama sobie jestem winna bo nie chcę miec kory.U Ciebie teraz najpiekniejszy czas na działce więc koniecznie znajdz czas na to zeby pozachwycac się tym co kwitnie a sprzątanie może trochę poczekac. Dzis zobaczyłam kiełek w piwonii od Ciebie, jest choc na razie malutki. Drugiej niestety nie bedzie (były posadzone jako dwa krzaki) bo nornice zjadły cały korzeń. Szukałam kiełka a tu zamiast niego dziura w ziemi i w dziurze resztki z łodygi, korzeń zjedzony. Strasznie mi szkoda ale moze ta pierwsza będzie rosła.No zła to wiadomośc ale dobrze że jest i dobra. Buziaczki.
Bogdzia 20:30, 15 kwi 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu dziś tylko pozdrawiam,
ta duża ilość śniegu ostatnio może pozwoli roślinom pobrać wystarczającą ilość wody, przynajmniej na początek.

Ula u mnie woda przecieka jak przez sito. Już sie zastanawiam czy jutro nie podlewac.Muszę podsypac nawozami bo jeszcze nigdzie nie dałam to i wodą trzeba będzie polac.
Bogdzia 20:31, 15 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Będę z nornicami pertraktować a zaraz biegnę trawnik wertykulować

Ciekawe jak po wertykulacji tego olbrzymiego trawnika sie czujesz.
Bogdzia 20:35, 15 kwi 2013

asc napisał(a)
Od serca dane.. inaczej takie ładne by nie były...

A w środkowej kępie mam jeszcze jakiegoś gratiska.. co to może być ??? Jest kilka takich kwiatuszków

Aniu ja zawsze daję od serca. Cieszę sie ze Ty się cieszysz.Ta gratisowa roslinka to zawilec ale nie jakiś odmianowy tylko lesny. Jak nie chcesz to wyrwij zeby sie nie rozrastał choc ja je lubię i zostawiam nic=ech sobie rosną. Poniewaz u mnie w lesie ich pełno to i na działkę zawędrowały.A teraz i ja mam niespodziankę. Zaczęła kiełkowac piwonia koperkowa, zobacz

Bogdzia 20:49, 15 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Bożenko w czwartek śnieg już nie da rady... Będziesz miała +23 stopnie czego ci życzę !!

Marzenko wystarczy mi 15-18. Deszczyk tez by się nocą przydał więc jeśli mozesz to mi zamówic to bardzo proszę.
Bogdzia 21:31, 15 kwi 2013

Bogdzia 21:33, 15 kwi 2013