Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 07:49, 15 kwi 2013

asc napisał(a)

Popros nornice by zjadały symetrycznie ........ hi, hi, hi....
Za grosz wyczucia estetycznego nie mają
Buziam i idę spać..

Zwierzęta podobno upodabniają sie do właścicieli , kto wie może nornice nauczą sie zjadac tak by było symetrycznie? Nie martw się Marzenko za dobrze by było gdyby Ci choc nornice nie dokuczały. Każdy musi miec jakieś zmartwienia , lepiej z nornicami niż z chorobą w rodzinie.
Ewa 07:50, 15 kwi 2013

uhahałam się ze śmiechu
Bogdzia 07:50, 15 kwi 2013

GorAna napisał(a)
U mnie też nornice, bezczelne całe połacie tulipanów spałaszowały, ale co tam weżmiemy je trucizną
Pozdrawiam wiosennie

Aniu tylko dobrze przykryj tą trutkę żeby inne zwierzątka sie jej nie najadły.
Bogdzia 07:51, 15 kwi 2013

Slawko napisał(a)
Dzięki Bogdziu Myślę, że wszystko dla mnie jasne Pozdrawiam
P.S. Co do niewyświetlających się zdjęć, to najwyraźniej musiał u Ciebie jakiś problem z przeglądarką wystąpić

Możesz miec rację z tą przeglądarką.
Bogdzia 07:55, 15 kwi 2013

Margarete napisał(a)
Dobry wieczór,
witam ciebie i wiosnę w twoim ogrodzie Bogdziu,
z zaciekawienie studiuje twoje rady udzielane innym forumowiczom, m.in. te o stopniu kwasowości ziemi dla poszczególnych grup roślin.
Ja będę miała chyba podobny problem jak Joasia ponieważ ta moja niewydarzona rabata kwasolubnych zrobiona 2 lata temu jest na takiej słonecznej patelni że trzeba będzie je przenieść a poza tym mam w planach rabatę z prawdziwego zdarzenia i one tam powędrują. Są na tej rabacie póki co wszystkie razem czyli : rododendron + 2 azalie duże + 2 azalie japońskie malutkie + pieris + modrzewnica + 5 kolorów wrzosów + 2 hortensje = taki misz/masz. Ale z tego co zaplanowałam to najpierw wejdą z robota panowie od ogrodzenia a dopiero potem synuś będzie mógł mi zdjąć darń i przygotować teren pod rabatę i to może być już za późno na przenoszenie tych rh. Pewnie będę musiała przenosić je po przekwitnięciu.... a czy dobrze im będzie w pół cieniu tak bliżej lasu ? tam jest właściwie strona południowo-wschodnia ale las daje cień dośc szybko w ciągu dnia więc myślę że będzie im lepiej... no i oczywiście rozdzielę te hortensje i dam do innych grup roślin.

Małgosiu w pólcieniu dobrze i strona wydaje się byc odpowiednia ale czasem teoretycznie wszystko gra a w praktyce np drzewa sa rozłożyste i z półcienia robi się cień a w cieniu gorzej kwitną a azalie to w cieniu wogóle mogą nie kwitnąc , lubią słońce.Poobserwuj jak tam jest i najlepiej na początku września przesadz.
Bogdzia 07:56, 15 kwi 2013

Ewa napisał(a)
uhahałam się ze śmiechu

No to dobrze rozpoczęłas dzień. Buziaki i pozdrówka przesyłam.
zbigniew_gazda 08:26, 15 kwi 2013

Bożenko pozdrawiam z rana i za chwilę wypad do ogrodu. To się nie chce wierzyć że u Ciebie jeszcze śnieg jest.
Bogdzia 08:31, 15 kwi 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko pozdrawiam z rana i za chwilę wypad do ogrodu. To się nie chce wierzyć że u Ciebie jeszcze śnieg jest.

Trochę śniegu jest ale na zdjeciu to szron, on zaraz stopnieje.Natomiast na jeziorku jeszcze gruby lód. dziś bedziemy go dzielic żeby szybciej topniał. Też zaraz idędo ogrodu. Pozdrówka.
eliza3 09:06, 15 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

U mnie ziemia tak przepuszczalna że woda nigdy nie stoi , nawet jak ziemia dopiero rozmarza to też wodę wchłania, przez to jednak muszę więcej podlewac rośliny i za wode płacę najwięcej w całej gminie.

Ja mam wkopany olbrzymi zbiornik na deszczówkę, zwykle starcza, ale woda bardzo zimna, nawet w największe upały.
Martek 09:13, 15 kwi 2013

Witaj Bożenko otwórz okienko na wsch.stronę ...
Pozdrawiam może troszeczkę wiosennie ...? Słońce nieśmiało,blado za chmurami ...