Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margarete 09:51, 15 kwi 2013

asc napisał(a)

Popros nornice by zjadały symetrycznie ........ hi, hi, hi....
Za grosz wyczucia estetycznego nie mają
Buziam i idę spać..

Ale sie uśmiałam od rana.. !!! Taki miły akcent na poczatek dnia...

Dzieki Bogdziu za wizyte u mnie, a co do kwasolubnych to masz racje poobserwuje mój ogród w kwestii cienia i słońca, ale jak wyjda listki na drzewach to bedzie najbardziej wiarygodne, na razie i tak czekam na panów od ogrodzenia i nic nie moge działac z rabatą.
Bogdzia 10:52, 15 kwi 2013

Margarete napisał(a)

Ale sie uśmiałam od rana.. !!! Taki miły akcent na poczatek dnia...

Dzieki Bogdziu za wizyte u mnie, a co do kwasolubnych to masz racje poobserwuje mój ogród w kwestii cienia i słońca, ale jak wyjda listki na drzewach to bedzie najbardziej wiarygodne, na razie i tak czekam na panów od ogrodzenia i nic nie moge działac z rabatą.

Małgosiu pewnie najpierw zrób ogrodzenie a na jesieni spokojnie i bez pośpiechu przesadzisz a w międzyczasie oberwacje. miłego dnia.
Bogdzia 10:54, 15 kwi 2013

Martek napisał(a)
Witaj Bożenko otwórz okienko na wsch.stronę ...
Pozdrawiam może troszeczkę wiosennie ...? Słońce nieśmiało,blado za chmurami ...

Dlaczego akurat na wschodnią? U mnie słonko świeci i trochę już popracowałam , nawet kręgosłup już nieźle czuje. zaraz wracam do pracy ale nie mogę spokojnie pracowac jak słyszę jak ten las wycinają.Co chwilę drzewo łup o ziemie. Chetnie bym ich przegoniła ale przecież mnie nie posłuchają.
Bogdzia 10:56, 15 kwi 2013

eliza3 napisał(a)

Ja mam wkopany olbrzymi zbiornik na deszczówkę, zwykle starcza, ale woda bardzo zimna, nawet w największe upały.

Ja zbiornika nie mam , nie pomyśleliśmy o tym wcześniej a teraz trzeba by rewolucję w ogrodzie zrobic. Zbieram trochę do beczki ale podlac duzy ogród wiaderkami to można sie wykonczyc. Miłego dnia.
Milka 11:03, 15 kwi 2013

Poczytałam o niesubordynacji nornic, u Marzenki do tego niesymetrycznie i o mrozie i o tym, że najwięcej w gminie płacisz za wodę
ale za to , jaki piękny ogród i ile ptaków i radości
Gabriela 12:02, 15 kwi 2013

Bożenko, właśnie zrobiłam przerwę w pracy ogrodowej na herbatkę, bo dzisiaj od dziewiątej robię różne fajne rzeczy i widzę że Ty też.
Wyobraź sobie, że wzszedł powojnik który dostałam od Ciebie, a który przywiozła mi jesienią Ela, po wielu perturbacjach, bo ktoś tam go sobie wziął i potem długo przesyłał. Wyglądał bardzo bardzo marnie, zadołowałam obie doniczki w szklarni pomidorowej i wyobraź sobie z każdej doniczki wyszły po dwa pędy. Strasznie się cieszę, bo podoba mi się bardzo. Czy możesz przypomnieć jak się nazywa i do jakiej wysokości - płożąc się - dorasta? Bo już pora na znalezienie mu stałego miejsca w moim ogrodzie.
Bogdzia 12:59, 15 kwi 2013

Gabriela napisał(a)
Bożenko, właśnie zrobiłam przerwę w pracy ogrodowej na herbatkę, bo dzisiaj od dziewiątej robię różne fajne rzeczy i widzę że Ty też.
Wyobraź sobie, że wzszedł powojnik który dostałam od Ciebie, a który przywiozła mi jesienią Ela, po wielu perturbacjach, bo ktoś tam go sobie wziął i potem długo przesyłał. Wyglądał bardzo bardzo marnie, zadołowałam obie doniczki w szklarni pomidorowej i wyobraź sobie z każdej doniczki wyszły po dwa pędy. Strasznie się cieszę, bo podoba mi się bardzo. Czy możesz przypomnieć jak się nazywa i do jakiej wysokości - płożąc się - dorasta? Bo już pora na znalezienie mu stałego miejsca w moim ogrodzie.

Gabrysiu nazywa sie powojnik prosty (clematis recta) i się nie płozy tylko jak bylina (jest bylina) rośnie w góre do wysokosci 1m. Nie dawaj mu nawozu absolutnie bo pędy zrobią sie miękkie i będzie sie wykładał.
Bogdzia 13:00, 15 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Poczytałam o niesubordynacji nornic, u Marzenki do tego niesymetrycznie i o mrozie i o tym, że najwięcej w gminie płacisz za wodę
ale za to , jaki piękny ogród i ile ptaków i radości

Takie te nornice złośliwe , co zrobic. Miłego dnia Irenko.
Mala_Mi 17:19, 15 kwi 2013

Od serca dane.. inaczej takie ładne by nie były...

A w środkowej kępie mam jeszcze jakiegoś gratiska.. co to może być ??? Jest kilka takich kwiatuszków

Madzenka 17:56, 15 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
j

Cieszę się ogromnie ze ten śnieg w końcu stopniał i nawet są kwiatki . Dziś cały dzien na pracę w ogrodzie ale jak na razie jest przymrozek i ogród wygląda tak:

Bożenko w czwartek śnieg już nie da rady... Będziesz miała +23 stopnie czego ci życzę !!