Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Pszczelarnia 09:56, 09 maj 2013

Bogdziu, uczta gotowa - przystawki zaserwowane. A Alfred - mam wrażenie, że jego lubię najbardziej. Żelazny okaz.
Margarete 09:59, 09 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Małgosiu magnolie nawoże tak jak kilka postów temu pisałam do Marzenki. A rh sama przeciez w tym roku u mnie obejrzysz bo jesteśmy umówione na 25 maja u mnie.

Dziekuje za zaproszenie, na pewno będe. Mogę zabrac ze soba kogos z Łodzi czy z Pabianic po drodze...
Margarete 10:04, 09 maj 2013

Zapomniałam napisac, że pryskałam mojego jedynego rh - bidulka, jedynaka twoja miksturą z florovitu z kropelkami cytryny i rzeczywiście jest mu lepiej, zielen lisci jest bardziej głęboka, mam nadzieje że odwdzięczy sie kwiatami... potem czeka go przesadzanie, pod las, do cienia...
popcorn 11:25, 09 maj 2013

Bożenko, 25ty? Ale fajnie!! Wrócimy z Holandii i następny weekend znowu ogrodowiskowy
czy masz jakieś życzenia "roślinne"?
Przyjadę z Małgosią Margarete- ale fajnie

pozdrawiam
Karolina
popcorn 11:26, 09 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Karola dam Ci jeszcze jak do mnie przyjedziesz. Co do wycieczki mam spory problem , nie wiem czy pojade choc bardzo bym chciała.

Bożenko nie dlatego pisałam, żeby wydębić, mojego wykuruję, powinien zakwitnąć! nowe 2 listki ma Ale chętnie przygarnę!
No cośty, mam nadzieję uda się i pojedziemy! To już za chwilę... a jeśli nie, to może jeszcze można zrezygnować i zwrócą chociaż część pieniędzy? Albo kogoś w zastępstwie wyślij?
daj proszę znać!
pozdrawiam!!
Mala_Mi 17:50, 09 maj 2013

Dziś do biura zaleciał taki gość.. pokręcił się, zapozował do foto i poleciał przez szparę w uchylonych drzwiach.
Kopciuszek??? Wtedy kolejny na liście

Zapomniałam wstawić foto..... Aaaa i mam teorię odnośnie moich żab.. wolna będziesz dopiero po 25 maja.... nawet nie ma z kim pogadać ..
Bogdzia 19:44, 09 maj 2013

hanka_andrus napisał(a)
Buziaczki, Bożenko, nie ogarnę dziś całości. Kwiatki z moich włości.

Haniu dzięki za śliczne kwiaty. Mocno Was zaniedbałam ostatnio ale nie da się zrobic wszystkiego jak jest za dużo obowiązków. Miałam gosci - rodzina ale z daleka wiec mili goście. Fajnie było ale juz wracam do codzienności jeśli mi się uda bo ogród zaniedbany okropnie.Pozdrawiam Cię serdecznie.
agniecha973 19:47, 09 maj 2013

Bogdziu, cieszę się, że to goście, bo miałam różne myśli. Zatem ośmielę się zapytać o rh i azale jap. Znasz rh Fantastica i Silberwolke? A co wiesz na temat azalii Maruschka i Babuschka? Poczytałam w katalogu ZSZP, ale Ciebie zawsze warto zapytać, bo wiele przerabiałaś na własnej skórze.
Bogdzia 19:47, 09 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko widzę, że również jesteś mocno zajęta. Przynajmniej U Ciebie nie miałam tak dużych zaległości.... Ja już wprowadzam ogrodowiskowy plan naprawczy bo brakuje mi czasu na forum.... Ale teraz pioryetetem jest ogród.
Dziękuję za utwierdznie mnie w przekonaniu dot. Agrecolu dla Magnoli. Podsypię aby sie wzmocniła.
Buziam i uciekam do racy a wieczorem ogród aż do zmroku

Dobrze ze choc Ty jestes zadowolona ze mnie nie było.U mnie też ogród powinien byc priorytetem ale mam jeszcze mnóstwo innych priorytetów tzn spraw do natychmiastowego wykonania.Nie wiem już jak znaleźc czas na wszystko a przyczepiły się jeszcze kłopoty zdrowotne.Pozdrówka.
Bogdzia 19:48, 09 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Ja tu czytam olśnienie naprawczym Madzenki .. Czy Ona nas porzuci ??

Myślę ze mowy o tym nie ma. Co ona by bez nas robiła???????