Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

gierczusia 17:14, 14 cze 2013

arcobaleno napisał(a)
O rany ale inwazja robalowa :/ U mnmie też się opuchlaki pojawiły...
Nie damy się !
Pozdrawiam Bogdziu!

Łoooo ... Opuchlaki ..., ja już wczoraj rąbłam drugi oprysk owadofosem .. A na jesień dobiję to diabelne larwy nicieniami i może będzie po sprawie
gierczusia 17:14, 14 cze 2013

Bogdziu .. A tak ogólnie to buziole i pozdrowionka zasyłam
agniecha973 18:04, 14 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Jak mnie cieszą Twoje słowa, miło jak ktoś myśli tak samo. Ja tez zachwycam sie śpiewem ptaków i o wiele przyjemniej sie w ogrodzie pracuje słuchajac śpiewu ptaków. Wieczorem zaczał sie u mnie pojawiac słowik i pięknie śpiewa. specjalnie szykowałam dla niego zarośla z krzaków mając nadzieję ze sie pojawi i jest.W dzień wilga i kapturaka do tego kosy i drozdy , cieszą mnie nawet mniej okazałe głosy dzwońców i sikorek (te czasem też potrafia zaśpiewac).A dziś wyleciały z gniazd dwie rodziny sójek , skrzecza po swojemu ale fajnie tez słuchac jak karmia młode ( młode wrzeszcza niesamowicie) albo jak je upominają gdy jest niebezpieczenstwo.Jeszcze jakies drobne ptaszki chyba pierwiosnki ale za małe zeby z daleka rozróżnic wyleciały też z gniazda i też rodzice je musztruja krótkimi dźwiekami nie znoszącymi sprzeciwu. uwielbiam to.Pozdrawiam serdecznie Agnieszko.

Bogdziu, nauczyłaś nas rozpoznawać wiele gatunków ptaków "z wyglądu", teraz zazdroszczę Ci, że potrafisz określić jaki to ptak po śpiewie. Trudna to sztuka, bo nawet jak próbowałam posłuchać w internecie jakiegoś, to po wyjściu na dwór wszystko się zlewa i nie pamiętam "jak to szło". Trudno będzie Ci nam tą wiedzę na forum przekazać, hihi.

Wczoraj widziałam (chyba) małe sikorki na krzaku bzu, uczyły się władać skrzydłami skacząc z gałązki na gałązkę.
Urszulla 20:15, 14 cze 2013

Bożenko, wspaniale że możesz jechać do Danusi
życzę Ci pogody weekendowej na prace ogrodowe
i odpoczynek przy śpiewie ptaszków
Bogdzia 20:59, 14 cze 2013

arcobaleno napisał(a)
O rany ale inwazja robalowa :/ U mnmie też się opuchlaki pojawiły...
Nie damy się !
Pozdrawiam Bogdziu!

Marto próbowałam Ci odpisac rano ale w trakcie pisania wyłączyli mi prąd i nic z tego nie wyszło. oczywiście że robale muszą byc unicestwione. U mnie wydaje sie ze po oprysku sytuacja jest opanowana.Zycze Ci również sukcesu w tej walce i pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:00, 14 cze 2013

irena_milek napisał(a)

proszę Bożenko

Irenko tysiaczki buziaków za spełnienie mojej prosby , ale to jest cudo, nie można sie napatrzec.
Bogdzia 21:04, 14 cze 2013

Kindzia napisał(a)
Nooo, Irenka przebiła mojego Chopina Piękna jest!!!

Też uważam ze jest piekna ale myślę że nie mozna porównywac tych kwiatów. Chopin ma mnóstwo zalet i jest piękny a co najważniejsze rośnie dobrze nawet u mnie choc prawie zadna róża nie chce u mnie rosnąc.Myślę ze porównywac ich urody nie można , obydwa kwiaty piękne .
Bogdzia 21:05, 14 cze 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Bogdziu, zostawiam kwiatka czarnego bzu - pytałaś u mnie czy ma podobny zapach do tego zwykłego - potwierdzam ma zapach podobny

Pozdrawiam

Dzięki Ewelinko , bardzo byłam ciekawa. Muszę sie rozejrzec w takim razie za miejscem dla niego a o miejsce u mnie najtrudniej.
Bogdzia 21:08, 14 cze 2013

jotka napisał(a)

Myślę, że Twój Chopin i Irenki piwonia w innych kategoriach występują Obie podziwiam

Joluś masz racje , oczywiście. Miło mi ze znalazłaś czas by do mnie zajrzec.Buziaczki przesyłam.Czy u Danusi nie będzie kogoś przez kogo mogłabym podac Ci Twoje grudniki?????????????????A może Ty będziesz????Sprawdzałam , nie wpisałas sie ale moze???
Bogdzia 21:11, 14 cze 2013

gierczusia napisał(a)

Łoooo ... Opuchlaki ..., ja już wczoraj rąbłam drugi oprysk owadofosem .. A na jesień dobiję to diabelne larwy nicieniami i może będzie po sprawie

Opuchlaka znalazłam pierwszy raz u siebie i nawet nie widześladów jego żerowania na moich rh ale w tym roku naliściaki troche podjadły moje azalie, no i nalot mączlika był wielki ale już po problemie , mogę spac spokojnie , choc za kilka dni znów trzeba sprawdzic.