Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 08:22, 14 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Kasiu we wrześniu a może nawet pod koniec sierpnia w zalezności od pogody.Cieszę sie ze to nic pilnego , lepiej poczekac.Róża prześliczna.

Dobrze, Bogdziu, czekamy.
Róża z zeszłego roku, na wiosnę nornica jej dokładnie korzeń obżarła Ale już mam nowe Chopinki

Piękna pogoda, wreszcie się doczekałyśmy
Miłego dnia Bogdziu i pozdrawiam serdecznie
dajana 08:35, 14 cze 2013

Pozdrowienia serdeczne przesyłam Bożenko
Bogdzia 09:37, 14 cze 2013

agniecha973 napisał(a)
Widzę, że ktoś u Ciebie koronki z liści wycina Łobuzy! Pozdrawiam cieplutko. Aha! Miałam jeszcze napisać, że mam w ptaszkach sprzymierzeńców. Ostatnio jakieś gąsienice zaczęły wygryzać mi liście w różach. Zaczełam obserwować to miejsce i muszę przyznać, że ptaszki się z nimi uporały. A śpiewają jak najęte całymi dniami i wieczorem są jacyś głośni śpiewacy. Teść siedząc u nas kilka dni temu pytał czy to z komputrera ten śpiew A mieszka 500m od nas. Nie chciał wierzyć (bo to w domu było słychać przez drzwi tarasowe), wyszedł na dwór i uwierzył.

Jak mnie cieszą Twoje słowa, miło jak ktoś myśli tak samo. Ja tez zachwycam sie śpiewem ptaków i o wiele przyjemniej sie w ogrodzie pracuje słuchajac śpiewu ptaków. Wieczorem zaczał sie u mnie pojawiac słowik i pięknie śpiewa. specjalnie szykowałam dla niego zarośla z krzaków mając nadzieję ze sie pojawi i jest.W dzień wilga i kapturaka do tego kosy i drozdy , cieszą mnie nawet mniej okazałe głosy dzwońców i sikorek (te czasem też potrafia zaśpiewac).A dziś wyleciały z gniazd dwie rodziny sójek , skrzecza po swojemu ale fajnie tez słuchac jak karmia młode ( młode wrzeszcza niesamowicie) albo jak je upominają gdy jest niebezpieczenstwo.Jeszcze jakies drobne ptaszki chyba pierwiosnki ale za małe zeby z daleka rozróżnic wyleciały też z gniazda i też rodzice je musztruja krótkimi dźwiekami nie znoszącymi sprzeciwu. uwielbiam to.Pozdrawiam serdecznie Agnieszko.
Bogdzia 09:37, 14 cze 2013

dajana napisał(a)
Pozdrowienia serdeczne przesyłam Bożenko

Dajanko również miłego dnia.
arcobaleno 09:40, 14 cze 2013

O rany ale inwazja robalowa :/ U mnmie też się opuchlaki pojawiły...
Nie damy się !
Pozdrawiam Bogdziu!
Bogdzia 09:40, 14 cze 2013

Kindzia napisał(a)

Dobrze, Bogdziu, czekamy.
Róża z zeszłego roku, na wiosnę nornica jej dokładnie korzeń obżarła Ale już mam nowe Chopinki

Piękna pogoda, wreszcie się doczekałyśmy
Miłego dnia Bogdziu i pozdrawiam serdecznie

U mnie nornice w tym roku oprócz cebulek co jest normą zjadły korzeń piwonii bardzo cennej bo od Hani i hosty które też otrzymałam od kogoś mi bliskiego i już nieżyjącego. Na szczescie jedno i drugie jakimś cudem żyje i choc troche potrwa zanim bedzie okazałych rozmiarów to jednak jest nadzieja że urosna.U mnie też ładnie ale na popałudie zapowiadaja deszcz i dlatego lecę znów do ogródka.Miłego dnia.
Milka 10:29, 14 cze 2013

proszę Bożenko
Kindzia 14:27, 14 cze 2013

Nooo, Irenka przebiła mojego Chopina Piękna jest!!!
Welka 16:02, 14 cze 2013

Bogdziu, zostawiam kwiatka czarnego bzu - pytałaś u mnie czy ma podobny zapach do tego zwykłego - potwierdzam ma zapach podobny

Pozdrawiam
jotka 16:12, 14 cze 2013

Kindzia napisał(a)
Nooo, Irenka przebiła mojego Chopina Piękna jest!!!

Myślę, że Twój Chopin i Irenki piwonia w innych kategoriach występują Obie podziwiam