Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

yolka 20:08, 13 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

No chyba niespecjalny bo po prawej stronie widac wielkie liście kaczeńców które powinny byc już obciete , wyglądaja brzydko ale mam tyle roboty ze sie nie wyrabiam . Mnie to nie przeszkadza bo lubie naturę ale ładnie nie wygląda.Pozdrawiam Celinko.
uroczysko prawdziwe
Bogdzia 20:35, 13 lip 2013

yolka napisał(a)
uroczysko prawdziwe

To chyba dobra nazwa. Tak właśnie chciałam zeby wyglądało ale tak zarosło że zdjęcia coraz trudniej robic.Pozdrawiam Jolu.
Mala_Mi 20:38, 13 lip 2013

Cudne jeziorko.. od niego się zaczęło, że ja też mam
I się cieszę i nie żałuję
kraania 20:49, 13 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Obiecałam dzis zrobic zdjęcia jeziorka, nie jest to najlepszy dzień bo ponuro i mży , mało lilii sie rozwinęło ale pokazuje jak obiecałam.Jeziorko ma kształt nerki.

I pomyśleć, że nie chciałam mieć wody w ogrodzie. Głupia byłam i tyle Bogdziu śliczne to jeziorko.
Elfik 20:59, 13 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
A może posadz gdzieś na boku gdzie pozwolisz im rosnąc na większe krzaki?.
hi, hi, hi - jak mawia Kondzio ... Już mi brak "boków". Miejsca na rh (och, ten upór!) cudem wygospodarowane, w dodatku takie, aby im było w miarę dobrze. Reszta miejsc, to patelnia! Ale cieszę się, że rosną, bo przecież 2 straciłam w ub. roku
Macham Bozenko!
eliza3 21:21, 13 lip 2013

Bogdziu, posiedziałabym na brzegu Twojego jeziorka i pogapiłabym się na kwitnące lilie wodne...
Masz w swoim ogrodzie kilka takich zakątków w których można się oddać zadumie... to na pewno jest jedno z nich...

Bogdzia 21:33, 13 lip 2013

asc napisał(a)
Cudne jeziorko.. od niego się zaczęło, że ja też mam
I się cieszę i nie żałuję

dobrze że nie narzekasz bo za bardzo Cię namawiałam.
Bogdzia 21:37, 13 lip 2013

kraania napisał(a)

I pomyśleć, że nie chciałam mieć wody w ogrodzie. Głupia byłam i tyle Bogdziu śliczne to jeziorko.

Kraaniu jak miło Cię widziec. Moim zdaniem ogród bez wody jest martwy , nawet z najpiękniejszymi roślinami. Woda to zycie i duże możliwości , wiadomo lilie , jakieś pałki , ale i wazki , ptaszki kąpiące się , żabki , szum wody jeśli spada z wysokości( u mnie do szumu jest kaskada w innej części ogrodu , przy samym tarasie).Wszystkiego i tak nie wymienie. WODA jest KONIECZNA. Pozdrawiam serdecznie.
marzena 21:39, 13 lip 2013

Bogdziu, jeziorko przepiękne łącznie z wszystkimi roślinami przybrzeżnymi - wszystkie świetnie wyglądają, naprawdę !
Bogdzia 21:41, 13 lip 2013

Elfik napisał(a)
hi, hi, hi - jak mawia Kondzio ... Już mi brak "boków". Miejsca na rh (och, ten upór!) cudem wygospodarowane, w dodatku takie, aby im było w miarę dobrze. Reszta miejsc, to patelnia! Ale cieszę się, że rosną, bo przecież 2 straciłam w ub. roku
Macham Bozenko!

A ja nic nie wiem że padły Ci rh ( czy zapomniałam?) , nie dało sie nic zrobic?Jakie masz gatunki , moze nadaja sie na patelnię?, ale na patelni trzeba podlewac czasem nawet w ciągu dnia , szczególnie na poczatku i ciepłą wodą.Odmachuję Elu.