Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:54, 15 lip 2013

Celina napisał(a)
Obejrzałam kolekcję liliowców Bożenko masz cudeńka
Moje chyba nigdy takie nie będą. Ciągle dzielę , przesadzam. Nie daję im szans
Ale zawsze mogę wpaść do Ciebie i sie napatrzeć do syta

Ja też tak dzieliłam i sadziłam aż w koncu zabrakło mi ogrodu więc przestałam i teraz mam duże kępy. U Ciebie bedzie to samo.
Gabrysia_ 21:57, 15 lip 2013

Liliowce piękne,ale ty masz kolekcję,wszystkie zachwycają
Bogdzia 22:08, 15 lip 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Liliowce piękne,ale ty masz kolekcję,wszystkie zachwycają

Dzięki Gabrysiu ale te kolekcje to bałagan.Wszystkie kolory się mieszają. Lepiej wszystko wygląda na zdjeciach niż w rzeczywistosci. Prawdą jest że jak mi się jakaś roslina spodoba to od razu wszystkie możliwe kolory i wzory chcę miec.Powinnam miec ogród kilku hektarowy ale kto by na nim pracował? Pozdrawiam serdecznie.
gierczusia 22:15, 15 lip 2013

Bogdziu .. Wielgaśne buziaki za info o liliach wodnych do mikro oczek ... I usciski za to ,że były z " dostawą do domu " ... Jesteś niesamowita
gierczusia 22:17, 15 lip 2013

Na opakowaniu tego co mi pokazałaś był wskaźnik ,że jeszcze mogę to montować , bo były zaznaczone miesiące na opakowaniu..ale w jakiej formie się takie cudo kupuje ???.. Bo opakowanie wyglądało jak ... hmmmm... nasiona ??
Bogdzia 22:21, 15 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Na opakowaniu tego co mi pokazałaś był wskaźnik ,że jeszcze mogę to montować , bo były zaznaczone miesiące na opakowaniu..ale w jakiej formie się takie cudo kupuje ???.. Bo opakowanie wyglądało jak ... hmmmm... nasiona ??

Ja tą kupiłam jako sadzonkę w OBI, coś około 35zł kosztowała ale to jakieś 4 lata temu teraz powinny taniec bo jest tego więcej.
Kondzio 22:25, 15 lip 2013

liliowce piękne nadrobiłem wszystko jestem na bieżąco
Bogdzia 22:28, 15 lip 2013

Teraz dopiero zobaczyłam że jest instrukcja po polsku faktycznie był nawóz i granulki gliny ale koszyczka nie pamiętam.

Madzenka 22:28, 15 lip 2013

Bożenko nic mi nie kop Jesli kiedyś przyjadę Cię odwiedzić to ukopiemy

Podziwiam nie tylko liliowce ale i kompozycje kwiatowe z nimi. Nic się nie chwlaisz a w tle widzę idealnei dopasowane kolorami inne kwiaty

A co do łatwości uprawy liliwoców to w 100% się zgadzam. Moje nawet całą zimę wykopane w donicy przetrwały na zewnątrz.... A jedne w krzakach chyba ze dwa miesiące przeleżały... Po wkopaniu znów kwitną....
Megi 22:28, 15 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Megi to moze byc to samo bo moje na poczatku miały mniej tych falbanek i dopiero jak sie rozrosły to miały ich więcej. Chyba faktycznie znalazłaś. Musze popatrzec co tam jeszcze jest bo jakas dobra szkólka.

Bogdziu, ta szkółka jest niedaleko Olsztyna, ale dawno tam nie byłam, muszę się chyba przejechac do nich i pooglądac na żywo rośliny