Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:46, 15 lip 2013

gierczusia napisał(a)

Ja powiem ,że te łzy są adekwatne to mojego smutku ...

Mój smutek bez żadnych żartów jest wielki, bardzo wielki.Wszyscy tam bedą tylko ja nie.Niestety nie mogę byc z powodów rodzinnych.
Bogdzia 20:53, 15 lip 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu,
nie będziesz u Alinki
będziesz płakać rzeczywiście, a miałam nadzieję na spotkanie
W przyszłym roku muszę więc w Twoje okolice się udać

Ula zapraszam.
Megi 20:58, 15 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Chyba wszystkie pokazałam wczoraj i dzis. KONIEC.

Bogdziu, czy znasz może nazwę tego cuda ? no zakochałam się na zabój, jakież one śliczne, takie pełne i ten kolor ... ach
Bogdzia 21:03, 15 lip 2013

Megi napisał(a)

Bogdziu, czy znasz może nazwę tego cuda ? no zakochałam się na zabój, jakież one śliczne, takie pełne i ten kolor ... ach

Nie znam nazwy i niestety nie mogę już ich nikomu dac bo rozdałam w tamtym roku na spotkaniu u Ani asc ale jeśli poczekasz z rok to może sie rozrosnie. Niestety trzeba cierpliwosci by go zdobyc.
danuta_szwajcer 21:10, 15 lip 2013

Przecudne masz Bozenko liliowce Piekne a szczegolnie ten fioletowy bo na takiego choruje tak jak i na białego? Masz białe? Liliowce pieknie wygladają z kroplami deszczu Pozdrawiam
Bogdzia 21:21, 15 lip 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Przecudne masz Bozenko liliowce Piekne a szczegolnie ten fioletowy bo na takiego choruje tak jak i na białego? Masz białe? Liliowce pieknie wygladają z kroplami deszczu Pozdrawiam

Fioletowy mam tylko jeden ale mała sadzonka pewnie by się znalazła, on nie jest z wyglądu reprezentacyjny, liscie są niskie a tylko kwiat wyrasta wyżej.O tym mówimy?

Jeśli chodzi o białe to trzy razy kupowałam i one wszystkie nie sa białe tylko jasno żółte choc w nazwie mają że biały.W ktorejś z ostatnich audycji Mai kobitka z Wojsawic (arboretum) powiedziała że nie ma białych liliowców wiec nie ma sensu szukac.
Megi 21:26, 15 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Nie znam nazwy i niestety nie mogę już ich nikomu dac bo rozdałam w tamtym roku na spotkaniu u Ani asc ale jeśli poczekasz z rok to może sie rozrosnie. Niestety trzeba cierpliwosci by go zdobyc.

Bogdziu, dziękuję za chęci, ale naprawdę nie upraszałam się o rozsadę miałam po prostu nadzieję, że może znasz nazwę, bo łatwiej wtedy szukać w sieci
W mojej okolicy jest szkółka roślin specjalizująca się niejako w liliowcach (posiadają już chyba kilkaset odmian), ale nawet w ich ofercie takiego liliowca nie widziałam. Prześliczny okaz.
Bogdzia 21:30, 15 lip 2013

Megi napisał(a)

Bogdziu, dziękuję za chęci, ale naprawdę nie upraszałam się o rozsadę miałam po prostu nadzieję, że może znasz nazwę, bo łatwiej wtedy szukać w sieci
W mojej okolicy jest szkółka roślin specjalizująca się niejako w liliowcach (posiadają już chyba kilkaset odmian), ale nawet w ich ofercie takiego liliowca nie widziałam. Prześliczny okaz.

Megi ale ja Ci bardzo chetnie dam jeśli tylko bedę miała.Taki ładny liliowiec pasuje do takiej ładnej dziewczyny jak Ty.
Bogdzia 21:39, 15 lip 2013

Megi to moze byc to samo bo moje na poczatku miały mniej tych falbanek i dopiero jak sie rozrosły to miały ich więcej. Chyba faktycznie znalazłaś. Musze popatrzec co tam jeszcze jest bo jakas dobra szkólka.
Celina 21:51, 15 lip 2013

Obejrzałam kolekcję liliowców Bożenko masz cudeńka
Moje chyba nigdy takie nie będą. Ciągle dzielę , przesadzam. Nie daję im szans
Ale zawsze mogę wpaść do Ciebie i sie napatrzeć do syta