Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:23, 31 lip 2013

irena_milek napisał(a)

tak właśnie myślałam, pomoczyć...może zrobimy, jak mówisz, no bo wysłane w poniedziałek, a miały być w wtorek, ewidentna wina firmy kurierskiej, zamawiałm u Ciepłuchy, rozmawiałam przez telefon, więc oni ok...zobaczę, ale ciut mam obawy...dzięki za radę

Koniecznie tak zrób.
agniecha973 16:55, 31 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

No to powiem że nic nie rozumiem bo jak deszczu i wody mało to nie powinny miec nowych przyrostów, a może wcześniej nie wypuściły i teraz dopiero rosna bo tak jest właśnie u mnie . W takie susze powinno sie podlewac.Tego fioletowego przesadz jeśli masz miejsce zaciszne , wtedy jest szansa ze nie bedzie tak marzł i bedzie kwitł.

To druga tura przyrostów. Pierwsze po kwitnieniu były.
Milka 16:59, 31 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Koniecznie tak zrób.

zrobię!
Kindzia 19:53, 31 lip 2013

Bogdziu...u mnie na wsi,jak już jest bardzo ciemno, latają...no właśnie...nie wiem co, bo nie potrafię dojrzeć, są dwie sztuki i piszczy toto okropnie...do drugiej w nocy...chyba nietoperz nie wydaje takich dźwięków...Ania rzeszowska u Alinki powiedziała, że to mogą być młode sówki...
Bogdzia 20:06, 31 lip 2013

agniecha973 napisał(a)

To druga tura przyrostów. Pierwsze po kwitnieniu były.

Agnieszko z doświadczenia mogę powiedziecze te przyrosty rzadko marzna choc czasem sie zdarza. Najczęsciej takie zjawisko widuje w bardzo mokrych latach, nie przejmuj się za bardzo , nawet jesli zmarzną to i tak te pierwsze z tego roku pozostaną.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:08, 31 lip 2013

Kindzia napisał(a)
Bogdziu...u mnie na wsi,jak już jest bardzo ciemno, latają...no właśnie...nie wiem co, bo nie potrafię dojrzeć, są dwie sztuki i piszczy toto okropnie...do drugiej w nocy...chyba nietoperz nie wydaje takich dźwięków...Ania rzeszowska u Alinki powiedziała, że to mogą być młode sówki...

Kasiu wielkośc sów i nietoperzy zasadniczo się różni . jedne i drugie wydają dźwieki ale różniące sie . Najłatwiej jednak stwierdzic co to jest po wielkości , nietoperze sa sporo mniejsze od nawet najmniejszych sów.
Bogdzia 20:12, 31 lip 2013

irena_milek napisał(a)

zrobię!

Jak już jestes to pokazę Ci sadzonkę Twojej winorośli. Nawet już ładnie urosła a boje sie o nią jak o żadna roslinkę w ogrodzie.

eliza3 21:28, 31 lip 2013

Bożenko, serdecznie pozdrawiam wieczorowo.
Pamiętasz jak narzekałam na koty zimową porą, że na ptaszki polują? Wiesz co zrobiłam? Zaadoptowałam kociaczka Będę wychowywać drapieżnika na własnej piersi
Sama nie wiem jak to się stało
Bogdzia 22:46, 31 lip 2013

eliza3 napisał(a)
Bożenko, serdecznie pozdrawiam wieczorowo.
Pamiętasz jak narzekałam na koty zimową porą, że na ptaszki polują? Wiesz co zrobiłam? Zaadoptowałam kociaczka Będę wychowywać drapieżnika na własnej piersi
Sama nie wiem jak to się stało

No to dla mnie niespodzianka, pewnie przestaniesz ptaki karmic bo będzie na nie polował, no chyba ze wysoko karmik powiesisz.Najdziwniejsze jest to że nie wiesz jak to sie stało.. Pozdrawiam Elizko.
EPODLAS 22:48, 31 lip 2013

To będziesz miała Bogdziu winogrona. Ja mam jedną smaczną odmianę, nazwy niestety nie mam. Sporo ma owoców, już się nie mogę doczekać kiedy będą dojrzałe. Baaaardzo lubię winogrona.