Bogdziu...u mnie na wsi,jak już jest bardzo ciemno, latają...no właśnie...nie wiem co, bo nie potrafię dojrzeć, są dwie sztuki i piszczy toto okropnie...do drugiej w nocy...chyba nietoperz nie wydaje takich dźwięków...Ania rzeszowska u Alinki powiedziała, że to mogą być młode sówki...
Agnieszko z doświadczenia mogę powiedziecze te przyrosty rzadko marzna choc czasem sie zdarza. Najczęsciej takie zjawisko widuje w bardzo mokrych latach, nie przejmuj się za bardzo , nawet jesli zmarzną to i tak te pierwsze z tego roku pozostaną.Pozdrawiam serdecznie.
Kasiu wielkośc sów i nietoperzy zasadniczo się różni . jedne i drugie wydają dźwieki ale różniące sie . Najłatwiej jednak stwierdzic co to jest po wielkości , nietoperze sa sporo mniejsze od nawet najmniejszych sów.
Bożenko, serdecznie pozdrawiam wieczorowo.
Pamiętasz jak narzekałam na koty zimową porą, że na ptaszki polują? Wiesz co zrobiłam? Zaadoptowałam kociaczka Będę wychowywać drapieżnika na własnej piersi
Sama nie wiem jak to się stało
No to dla mnie niespodzianka, pewnie przestaniesz ptaki karmic bo będzie na nie polował, no chyba ze wysoko karmik powiesisz.Najdziwniejsze jest to że nie wiesz jak to sie stało.. Pozdrawiam Elizko.
To będziesz miała Bogdziu winogrona. Ja mam jedną smaczną odmianę, nazwy niestety nie mam. Sporo ma owoców, już się nie mogę doczekać kiedy będą dojrzałe. Baaaardzo lubię winogrona.