Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:02, 04 sty 2014

Ewa napisał(a)
Jak zawsze coś nowego doczytam Bogdziu u Ciebie, no i się uśmiecham

Ewuś usmiechasz się czy śmiejesz się , a jeśli śmiejesz to mam nadzieje ze nie ze mnie. buziaki.
Bogdzia 21:03, 04 sty 2014

makkasia napisał(a)
Witam Bodziu w Nowym Roku i życzyę Tobie i Twoim bliskim pięknego 2014 roku
Dzisiaj było tak pięknie, grzebałam w ogrodzie, wyrywałam chwasty, odkrywałam stroisz, robiłam zdjęcia i planowałam Oj będzie przesadzania na wiosnę
ściskam bardzo mocno

Dzięki za zyczenia a jak piszesz ze robiłaś zdjecia to znaczy ze trzeba do Ciebie wejśc . już dzis byłam ale zdjec jeszcze nie było wiec zajrzę jeszcze raz.
Bogdzia 21:04, 04 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu czytam, że jeśli zimy nie będzie to w marcu mozna zacząć dokarmiać dolistnie rh?

Marzenko gdyby było pewne ze zimy nie bedzie to i dziś by można było opryskac ale pewności nie ma wiec trzeba czekac.
kasiek 21:27, 04 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

To prawda ze zimą łapią nas smuteczki z braku kontaktu z ogrodem ale mnie to znów łapie jak zaczynają przekwitac pierwsze cebulowe głównie przebiśniegi i ranniki, przykro że trzeba znów rok czekac na nie..

Na poprawę humoru i kondycji ja juz w ogrodzie oczko wykopałam U mnie ziemia miękka i moge sobie etapami robic cieżkie roboty bacząc na kręgosłup.
Od razu mi się lepiej zrobiło

Bogdzia 21:32, 04 sty 2014

kasiek napisał(a)

Na poprawę humoru i kondycji ja juz w ogrodzie oczko wykopałam U mnie ziemia miękka i moge sobie etapami robic cieżkie roboty bacząc na kręgosłup.
Od razu mi się lepiej zrobiło

Kasiu widziałam Twoje oczko i ja też już w ogrodzie pracowałam ale to nie to samo co wiosną, marudna się robię...Pozdrawiam serdecznie.
kasiek 21:33, 04 sty 2014

Bogdzie, widziałaś projekt bo fote z wykopaliskiem dopiero jutro wkleję. Zreszta temperatury marcowe, prymule kwitną, pewnie jutro poprzesadzam coś bo nie usiedzę
Bogdzia 21:51, 04 sty 2014

kasiek napisał(a)
Bogdzie, widziałaś projekt bo fote z wykopaliskiem dopiero jutro wkleję. Zreszta temperatury marcowe, prymule kwitną, pewnie jutro poprzesadzam coś bo nie usiedzę

Może masz rację ale ja tam już i tak wykop widziałam oczyma wyobraźni chyba bo tak mi w móżgu zostało. Też mi sie zdaje że jak juz zaczęłas to nie wytrzymasz, może zimy nie będzie a jesli będzie to chyba krótka więc moze nic złego się nie stanie.Tylko na kręgosłup uważaj.
anna_g 21:51, 04 sty 2014

Bogdziu przyszłam Ci podziękować za porady u mnie Zastosuję się na pewno A co sądzisz o tym co u mnie napisała Ania (Mała Mi) że mogą to też być szpeciele? (ale nazwa )
Rh nawoziłam - w zasadzie praktycznie pierwszy raz w zeszłym roku przykładnie go nawoziłam - może źle dawkowałam... Pozdrawiam cieplutko
Mala_Mi 22:08, 04 sty 2014

Bogdzia.. może nie doktor habilitowany, ale na potrzeby forum.. wystarczy My się habilitować nie musimy
Też uważnie patrzę co mi ma szansę sie upchnąć na rabatach.. ale ta nowość Lilia KUSHI MAYA mnie kusi
Poziomka 22:09, 04 sty 2014

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Bogdziu. Czuję się jak na przedwiośniu , dzień był tak ciepły, że nie wytrzymałam, wzięłam mój niezbędnik ogrodnika ( taczki, grabie,sekator ) i wybrałam się do ogrodu.
Zbyt późno zobaczyłam ofertę piwoni, teraz bym wiedziała co napisać w liście do świętego Mikołaja .
Pozdrawiam cieplutko Jasia