Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

bociek 19:43, 16 sty 2014

Bozenko, serdecznie gratuluje kolejnego tysiaczka Dziekuje, ze jestes z nami Dziekuje za wszystkie rodki i azalie i za wszystkie ptaszki Zycze Ci kolejnych tysiecy wspanialych stron.

Piekna sikorka, szkoda, ze sie potlukla bidulka
dajana 21:25, 16 sty 2014

Bożenko reanimację ptaszków masz opanowaną do perfekcji To nie pierwszy ptaszek którego uratowałaś Jaka ona jest śliczna a u mnie nie ma w ogóle, żadnych tej zimy Smutno mi bez nich bo ubiegłym roku to miałam setki ptaków do samego kwietnia a teraz żadnego ..U ciebie śnieg a u mnie nawet śladu nie ma Dzisiaj miałam bardzo zajęty dzień ale znalazłam chwilę aby do ciebie zajrzeć, stronek to ci przybywa dziennie tyle na ile ja muszę czekać miesiące hi,hi.Nie sposób się u ciebie nudzić Jeszcze tylko uprasuje dwie rzeczy i wrócę
Bogdzia 22:06, 16 sty 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Ciepło jest- w dzień 5 stopni a w nocy 1 plus. Pokazują się niestety kiełki cebulowych. Oby przynajmniej w nocy były lekkie przymrozki. Piwonia drzewiasta pod przykryciem i też puszcza pędy. Ale jak odkryję a będzie przymrozek to nici z kwitnienia. Jest bardzo czuła na przymrozki. Patrzę na norweskie prognozy to tak po przekątnej do połowy Polski lekka zima na najbliższy tydzień ( może się załapiesz). U nas dodatnie temperatury. To dziwne aby w połowie stycznia wyglądać oziębienia. Rudziki piękne i czekajmy na nie. Pozdrowienia.

Zbyszku a ja drzewiastych nigdy nie okrywam i jeszcze nie zdarzyło się by zmarzly, zdarzyło się natomiast ze mój M obcinając stare łodygi innych roślin i im łodygi obciął z rozpędu ale odrosły i kwitły.Jak już jest okryta to teraz lepiej jednak nie odkrywac. Też licze na łagodną zime u mnie bo wszystkie cebulowe mi wykiełkowały ale czy w lutym pogoda nie dokuczy trudno powiedziec. Pozdrawiam.
Bogdzia 22:08, 16 sty 2014

bociek napisał(a)
Bozenko, serdecznie gratuluje kolejnego tysiaczka Dziekuje, ze jestes z nami Dziekuje za wszystkie rodki i azalie i za wszystkie ptaszki Zycze Ci kolejnych tysiecy wspanialych stron.

Piekna sikorka, szkoda, ze sie potlukla bidulka

Dzięki Bociusiu , czasem mam wątpliwości czy jest sens tyle razy w koło to samo pokazywac, prawde mowiąc mysle że sensu w tym nie ma ale jak niektórzy piszą ze chcąto jestem i przynudzam
Bogdzia 22:16, 16 sty 2014

dajana napisał(a)
Bożenko reanimację ptaszków masz opanowaną do perfekcji To nie pierwszy ptaszek którego uratowałaś Jaka ona jest śliczna a u mnie nie ma w ogóle, żadnych tej zimy Smutno mi bez nich bo ubiegłym roku to miałam setki ptaków do samego kwietnia a teraz żadnego ..U ciebie śnieg a u mnie nawet śladu nie ma Dzisiaj miałam bardzo zajęty dzień ale znalazłam chwilę aby do ciebie zajrzeć, stronek to ci przybywa dziennie tyle na ile ja muszę czekać miesiące hi,hi.Nie sposób się u ciebie nudzić Jeszcze tylko uprasuje dwie rzeczy i wrócę

Dajanko faktycznie nie mogę narzekac na brak gości na forum . Miło mi że jeszcze do mnie zaglądają.Tobie też dziękuje , a o ptaszki się nie martw zima lekka to maja jedzenia pod dostatkiem . Te które fotografuje to moim zdaniem w moim ogrodzie sie urodziły i tu przebywaja , co rok mam w budkach i modraszki i bogatki , również kosy i drozdy i te mnie znają i się nie boją.się a okazjonalnie i inne się zdarzają , a jeszcze rudziki mam każdego roku i gołębie te najwieksze jak zaczynam myślec to ich przybywa. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Nikita 23:34, 16 sty 2014

Bogdzia, już wcześniej miałam zapytać, ale ciągle zapominam. Czy masz w swoje ptasiej kolekcji żurawie?
Pytam, bo ja często je widuję. Mogłabym wziąć ze sobą aparat i spróbować upolować je dla ciebie
Bogdzia 10:58, 17 sty 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia, już wcześniej miałam zapytać, ale ciągle zapominam. Czy masz w swoje ptasiej kolekcji żurawie?
Pytam, bo ja często je widuję. Mogłabym wziąć ze sobą aparat i spróbować upolować je dla ciebie

Żurawie? nie mam, a gdzie Ty je widujesz? Pewnie ze zapoluj z aparatem . To jednak bardzo płochliwe ptaki ale warto spróbowac bo cudne są.
ANIA 13:11, 17 sty 2014

Wpadam zobaczyć co u Ciebie słychac i jestem pod wrażeniem jak szybko przybywa Ci stron w wątku. jak wartko toczy sie tu rozmowa......Pozdrawiam.
dajana 13:13, 17 sty 2014

Spójrz Bożenko i posłuchaj tak dla odmiany coś dla duszy i obraz i muzyka .Pieknego dnia

http://www.youtube.com/watch?v=vMCeQGNeE_Q
dajana 13:18, 17 sty 2014

Ja dzisiaj jestem jakaś natchniona sentymentalnie Pamietam taki film" Lęca Żurawie" przepiękny zresztą.,ptaki tez piekne