Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

AgnieszkaW 12:56, 31 sty 2014

Jakie tu piękne rododendronowe widoki (zarówno te z linku, jak i u Bogdzi). Pstrokate róże też ładne. Pozdrawiam Bogdziu
Mala_Mi 17:52, 31 sty 2014

Jak w Finlandii rosna rodki, to i u nas będą To pierwsze skojarzenie.... dobrze, że trochę odmian mam od nich I oczywiście dzięki Tobie, bo nigdy bym nie wpadła na to, że takie mogą być
Edit
Szkoda, że nie masz FB.. synuś wrzucił potomka
Bogdzia 18:16, 31 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Jakie tu piękne rododendronowe widoki (zarówno te z linku, jak i u Bogdzi). Pstrokate róże też ładne. Pozdrawiam Bogdziu

Agnieszko macham i ślę pozdrówka.
Bogdzia 18:18, 31 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Jak w Finlandii rosna rodki, to i u nas będą To pierwsze skojarzenie.... dobrze, że trochę odmian mam od nich I oczywiście dzięki Tobie, bo nigdy bym nie wpadła na to, że takie mogą być
Edit

Pewnie rosną wybrane gatunki bo na pewno nie wszystko co jest w sprzedaży ale rozmiary imponujące.No szkoda ze nie jestem na Fb , ale wiem ze Twój wnusio śliczny chłopczyk a jak przyjade moze go zobaczę???Buziaki Aniu.
Bogdzia 18:22, 31 sty 2014

Zastanawiałam sie czy pokazac Wam fimik a właściwie film który dzis znalazłam. Jest długi , ponad 40 minut ale budzi mnóstwo refleksji. Ogród w Milówce tej samej z której pochodza Golce za miliony dolarów , facet chce wydzierżawic za darmo.Kto ma czas niech obejrzy.

http://www.youtube.com/watch?v=FtWalbEhjsc
monteverde 18:23, 31 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Edit

Aniu ale on duży nie wygląda na 13 dni szczególnie jak ze spuszczonymi nóżkami leży śliczny
agniecha973 18:25, 31 sty 2014

Bogdziu, wrzuciłam tego linka, bo oniemiałam, że w Finlandii mogą takie rh urosnąć. Niesamowite to, nie zdawałam sobie sprawy z tego, że takie mogą urosnąć w tak ostrym kilmacie.
Wiem też, że i Ty masz wielkie okazy, bo ANia ma zdjęcia przy nich i Ty kiedyś wstawiałaś, ale jak zobaczyłam cały park, to dopiero sobie zdałam sprawę jakie to musi robić wrażenie. Rzadko widujemy takie wielkie, raczej częściej spotyka się takie co ledwo od ziemi odrosły i męczą się na działkach lub w przydomowych ogródkach. Ja po drodze do pracy mijam chyba ze dwa duże okazy, ale nie robią aż takiego wrażenia, bo rosną same wśród innych krzaczków.
Teraz myślę nad tym jak u Ciebie musi być pięknie jak się to wszystko ogarnie wzrokiem!
Bogdzia 18:47, 31 sty 2014

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, wrzuciłam tego linka, bo oniemiałam, że w Finlandii mogą takie rh urosnąć. Niesamowite to, nie zdawałam sobie sprawy z tego, że takie mogą urosnąć w tak ostrym kilmacie.
Wiem też, że i Ty masz wielkie okazy, bo ANia ma zdjęcia przy nich i Ty kiedyś wstawiałaś, ale jak zobaczyłam cały park, to dopiero sobie zdałam sprawę jakie to musi robić wrażenie. Rzadko widujemy takie wielkie, raczej częściej spotyka się takie co ledwo od ziemi odrosły i męczą się na działkach lub w przydomowych ogródkach. Ja po drodze do pracy mijam chyba ze dwa duże okazy, ale nie robią aż takiego wrażenia, bo rosną same wśród innych krzaczków.
Teraz myślę nad tym jak u Ciebie musi być pięknie jak się to wszystko ogarnie wzrokiem!

U mnie dużych okazów nie jest az tak dużo ja bym zaliczyła wysoki wzrost 6 -7 krzakom , reszta niższa z dwóch powodów , jeden bo sadzone kilka lat później (conajmniej 5) a drugi to nie chciałam zasłaniac jednych drugimi więc sadziłam niższe odmiany. No i nawet nie ma co porównywac mojego ogrodu z tamtymi , nie ta wielkośc wszystkiego.Ja w Finlandii nie byłam ale mój M był i był pod ogromnym wrazeniem całej Finlandii, twierdzi że to wogóle jeden park-ogród poprzepatany cudnymi jeziorkami których jest mnóstwo.Dzięki za ten link .
agniecha973 19:04, 31 sty 2014

Przypomniałam sobie jeszcze, że za czasów studenckich spacerowaliśmy we Wrocławiu po Parku Szczytnickim i tam też rh robiły wrażenie, ale jednak zdecydowanie mniej ich było.
Bogdzia 19:10, 31 sty 2014

agniecha973 napisał(a)
Przypomniałam sobie jeszcze, że za czasów studenckich spacerowaliśmy we Wrocławiu po Parku Szczytnickim i tam też rh robiły wrażenie, ale jednak zdecydowanie mniej ich było.

Nie znam Wrocławia choc raz w nim byłam , ale podobno najpiękniejsze sa w Wojsławicach.