Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jotka 22:12, 01 lut 2014

A ja zagniotłam znowu ciasto na kruche ciasteczka, może jutro upiekę, bo dziś sił już brakło ...
Bogdzia 22:13, 01 lut 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Też miałam chęć coś upiec, ale jak na wagę weszłam, to mi chęci odeszły

Basiu ja zima tak wypiekam i gotuje z nudów, potem jak zacznie sie ogród to moja działanośc się skończy i tylko to co konieczne będzie zrobione.
Bogdzia 22:14, 01 lut 2014

jotka napisał(a)
A ja zagniotłam znowu ciasto na kruche ciasteczka, może jutro upiekę, bo dziś sił już brakło ...

Kruche ciasteczka zawsze sie przydaja , ja dzis zrobiłam chrupiące ciasteczka , tak były nazwane i zostało mi nadzienia z rolad to smaruje , pycha.
Bogdzia 22:15, 01 lut 2014

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, jaka szkoda, że z drugiej strony Łodzi mieszkasz, trafiłabym dziś na sładkie

Też żałuje z bardzo wielu powodów.
Nikita 22:53, 01 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Ty Nikita mnie nie czaruj Tobie taka babcia nie jest potrzebna bo sama umiesz dobrze piec , pewnie lepiej niz ja bo kto sie zgłosił do zrobienia tortu?????

Oj tam oj tam....od czasu do czasu taki malutki 6 kilowy torcik....

Też miłej niedzieli życzę
Madzenka 23:07, 01 lut 2014

Uff ależ ten wątek pędzi. Aż się boję co będzie wiosną, gdy zaczną kwitnąć rh i azalie
monteverde 23:14, 01 lut 2014

Oj pędzi pędzi ja to już nie mogę doczekać się nowych zdjęć rh Bogdzi robiłam dzisiaj rogaliki drożdżowe z marmoladą z brzoskwiń, jeszcze swoją milej niedzieli życzę
Rench 00:02, 02 lut 2014

Od Ciebie zgapię mieczyki,coraz bardziej mi się podobają,czy jest jakaś metoda żeby nie trzeba je było podpierać ?
Udanej niedzieli życzę Bogdziu
Ewa 07:55, 02 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Irenko najczęściej to ja z okazji wnuczków wypróbowuje nowe przepisy i dlatego jestem tak zajeta. Dziś pierwszy raz w zyciu zrobiłam dwie rolady jabłkową i malinową i ciasteczka z płatkami górskimi i bakaliami.Ponieważ nie lubie gotowac to jak już coś robię to większe ilości a wtedy potrzebny ktos kto pomoże zjesc to wszystko wiec najlepiej jak oni przyjeżdzająWidzisz jak sprytnie sobie kombinuje ???????????

Hahaha fajnie Bogdziu kombinujesz, a Twój rozmach w kuchni też mi się podoba

U mnie praktycznie tej zimy nie było śniegu, a mrozu dość tak i teraz zastanawiam się jak roślinki to zniosą.Trzeba trochę jeszcze poczekać Zdumiewające te różnice pogodowe w Polsce.

Bogdziu wszystkiego dobrego na dziś
bociek 11:25, 02 lut 2014

Bozenko, kusisz ciasteczkami, oj kusisz. Zjadlabym pare, ale mam prawomocny zakaz.
Pada deszcz na te zaspy sniezne. Jest potworne lodowisko. Jutro bedzie ciezko na drogach

A z ogrodowych tematow przylatuje do mnie na jablka ptaszek, ktorego nie znam. Najpierw myslalam, ze to kwiczol, ale przylatuje sam, a kwiczoly raczej tworza gangi Jest troszke mniejszy od sojki i ma upierzenie jak wroble, czy kwiczoly. Nie mam zdjecia niestety, ale bede probowala zapolowac na niego

Sciskam mocno i zycze spokojnej niedzieli