Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 08:04, 24 lut 2014

Ja jak Marzenka też plączę nazwy Pamiętam pierwszą literkę
Bogdzia 08:51, 24 lut 2014

dajana napisał(a)
I ja cię serdecznie pozdrawiam Bożenko.Dam znać kiedy wstawię zdjęcia .Lecę do łóżeczka odpocząć i wyprostować nogi ,bolą mnie jak diabli

Dajanko to czekam na wiadomośc. Miłego dnia.
Bogdzia 09:01, 24 lut 2014

Agacia napisał(a)
Bogdziu, czy te opryski dolistne Florovitem oznaczają początek regularnego nawożenia? (Zakładając, że zacznę w drugiej połowie marca i będzie już regularnie ciepło) A co jeśli zacznę nawozić, a w kwietniu przytrafi się tydzień śniegu i mrozu?

Z opryskami nie ma się co spieszyc, w wielu miejscach np u mnie ziemia zamarznięta na kośc. O opryskach napisałam głownie do dwóch dziewczyn których krzaki mocno ucierpiały po zimie a w jednym przypadku jest podejrzenie o fytoftoroze i trzeba sprawdzic czy gałąź zaatakowaną da sie uratowac czy trzeba wyciąc. Na dodatek u tej osoby jest całkowicie rozmrożona ziemia wiec moze próbowac. Pozostałym zawsze piszę ze tylko wtedy jeśli ziemia całkiem rozmarznie. Z własnego doswiadczenia powiem że zdarzyło mi się że po opryskach był mroz , nic sie nie stało ale nie można opryskiwac przy zamarzniętej ziemi. Te opryski jeśli wykonamy przy rozmrozonej ziemi mogą byc początkiem nawożenia (oczywiście nie muszą) ale to wszystko trzeba robic z głowa.Najważniejsze jest by ziemia była rozmarznięta i kazdemu to powtarzam.Kwietniowy mrozik i śnieg nie zrobią już krzywdy no chyba zeby jakieś katasrofalne zmiany były bo takie normalne nie są groźne. W kwietniu zawsze podsypuje już nawozami granulowanymi.
Bogdzia 09:05, 24 lut 2014

gierczusia napisał(a)

Ja mam problem z zapamiętywaniem twarzy .. Najgorsza jest zawsze sytuacja kiedy ktoś na ulicy do mnie zagaduje a ja nie wiem z kim gadam..w fachu nauczycielskim taki feler to naprawdę przekleństwo.... Haha .. I żeby było śmieszniej , to liczb ne pamiętam równieź

Ściskam Bogdziu

W tym zawodzie ma sie mnóstwo twarzy i nazwisk do zapamiętania bo oprócz dzieci jeszcze ich rodzice i to na pewno sprawia trudnosc bo w końcu nie tylko to trzeba miec w głowie. na ogół po dwóch trzech latach uczniowie odchodza i znów nowa porcja do zapamiętania, na pewno nie jest to łatwe i nie ma się co przejmowac jesli sie wszystkich nie pamięta.
Bogdzia 09:06, 24 lut 2014

Cleo napisał(a)

U mnie podobnie choroba jasna!

Też mi się to nie podoba ale nikt nie dał mi wyboru i trzeba się pogodzic z tym co jest. Pozdrówka.
Bogdzia 09:07, 24 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bożenko u mnie też nocne przymrozki. Dzisiaj słońce świeciło ale tylko 7 stopni na termometrze.
Miłego tygodnia życzę

A jak Twoje krokusy ? Mam nadzieję ze nie zmarzły bo śliczne były. Zajrzę.Miłego dnia.
Bogdzia 09:08, 24 lut 2014

Ewa napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam
Zrobię sobie tez oprysk rh

Ewuś nie spiesz sie , ziemia musi rozmarznac , koniecznie.
Bogdzia 09:09, 24 lut 2014

Anita1978 napisał(a)

Może dlatego, że jesteś przy lesie, prawie w lesie! A tam zima zawsze dłużej trzyma!
U mnie pola bezkresne, więc słonko grzeje jak na patelce!

Nie tylko przy lesie ale w samym dole opadajacego terenu i tu jak już przymrozi to długo trzyma, a mnie złośc na to bierze.Pozdrówka.
Bogdzia 09:11, 24 lut 2014

Anita1978 napisał(a)

Ja po wczorajszych pracach też czuję wszystkie kości! Ba, nawet mięśnie i to takie, o których istnieniu do tej pory nie wiedziałam!

Tobie szybko przejdzie , gorzej ze mną bo i powody inne ale trzeba fason trzymac.
ewa004 09:11, 24 lut 2014

Pozdrawiam was dziewczynki

Ja tez jestem tępa do zapamiętania twarzy ,nazwisk ,dat ,czasami zapomnę swój pin do karty która płaciłam 10 minut wcześniej Ej w ogóle mój łeb do wymiany się nadaje