Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:02, 10 mar 2014

Margarete napisał(a)
Ale kolorowo u ciebie sie zrobiło i to dosłownie w ogrodzie przez krokusy i wirtualnie przez te rh których bajkowe kolory pokazujesz. Ja już chcę takiej pełnej wiosny z takimi kolorami za oknem.....eh. A tu znów w nocy ma byc minus 1............
Miłego tygodnia i pozdrawiam !

p.s. chciałam powiedzieć że pierwsze 2 sztuki zółtych irysków co razem kupowałysmy juz mi zakwitły, reszta jeszcze w pąkach ale nie pamietam gdzie posadziłam te niebieskie - jest nadzieja że tez wyjdą... muszę ich dokupic jesienia i dosadzic bo u Ani bardzo mi sie podobaja...

Małgosiu u mnie tez troche przymroziło ale nie zniszczy to kwiatów. Dwa zółte iryski i u mnie dzis zakwitną bo kolor już widac ale sporo jest niezdecydowanych które ciągle się namyślają czy rosnąc czy poczekac. U mnie iryski i krokusy niestety wymarzaja , co rok muszę kupowac nowe. Prawie nic nie zostaje z roku na rok. Irysków kilka lat juz nie kupowałam bo mnie zdenerwowały ale od dwóch lat znów kupuje, ciągle jednak złości mnie to wymarzanie i sadzenie od nowa.Słonko już od rana swieci , chętnie bym je zamieniła na jednodniowy deszczyk . Jak Twoje zdrówko?? Miłego dnia.
Bogdzia 08:04, 10 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
Ale się rozgadałyście! Ale poczytałam i pooglądałam! Kolorowo już że hej!

Wczoraj nie nadążałam z odpisywaniem nie mówiąc juz o rewizytach i tak długo jak wczoraj jeszcze nie siedziałam na forum a i tak nie weszłam do wszystkich. Miłego dnia Anitko.
Bogdzia 08:07, 10 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

Wreszcie masz łączkę I wiosnę.. za wszystkie pechy ....chociaż w tym roku masz krokusy jak trzeba I to ile I widziałam ile jeszcze się pcha do życia .. dzięki przymrozkom w nocy dłużej pokwitną..
Może są małe, ale jak cieszą I mogę gapić się na nie u Ciebie i u innych.... i na rh.. mogę sto razy.... wklejaj, a ja zawsze pooglądam.. to się nie może znudzić.
Oglądam, sobie oglądam i stwierdziłam, że Roseum Elegans jest faktycznie elegancki.. kwiaty z góry do dołu.. jak w sukni balowej... i szybciorem poleciałam sprawdzić czy też takeigo kupiłam, czy zrobiłam ten błąd i nie.. ale odetchnęłam z ulgą.. mam go

U mnie dziś też przymrozek.. ale co tam... cebulowe to przeżyją, a za to w dzień trochę słoneczka będzie .. bo bez niego już mnie depresja łapała.

ania u Ciebie padało to fajnie jak teraz jest słoneczko a ja podlewam a i tak jest sucho a jak od rana jest słońce to nawet podlewanie jest utrudnione zeby nie lac na nagrzane liscie.Moje łączki mam nadzieje dopiero zakwitna , poczekamy zobaczymy.Pogoda dziś murowana więc miłego dnia.
Bogdzia 08:09, 10 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Bogdziu piękna łączka!
Głupia byłam, że krokusów nie kupiłam jesienią. Teraz żeby oczy nacieszyć, muszę chodzić po wątkach zamiast po swoim ogródku
Ale nadrobię i już nawet miejsce mam

Miłego dnia!

Nic tak nie cieszy jak pierwsze kwiaty i koniecznie trzeba je miec wiec na jesieni kasy nie załuj na krokusy , moze i iryski ???A przebiśniegi masz? Też fajne , jeszcze ranniki dobrze miec ale o nie bardzo trudno sie postarac a sa bardzo wczesne i żólciutkie jak słoneczka.Miłego dnia.
Gabrysia_ 08:10, 10 mar 2014

Bożenko,wpadłam do rododendronowego życzyć miłego dnia
U mnie od rana piękne słoneczko ,mam zamiar poszaleć ogrodowo
anna_g 08:12, 10 mar 2014

Bogdziu - bardzo mi się podobają łączki krokusowe I Percy Wiseman na Twoich fotkach też jest bardzo urokliwy. Miłego tygodnia Ci życzę
Juzia 08:30, 10 mar 2014

Bogdzia napisał(a)

Nic tak nie cieszy jak pierwsze kwiaty i koniecznie trzeba je miec wiec na jesieni kasy nie załuj na krokusy , moze i iryski ???A przebiśniegi masz? Też fajne , jeszcze ranniki dobrze miec ale o nie bardzo trudno sie postarac a sa bardzo wczesne i żólciutkie jak słoneczka.Miłego dnia.

Bogdziu z wiosennych to mam tylko tulipany...i łyso teraz okrutnie
Kindzia 09:21, 10 mar 2014

Cały tydzień ma piękny być...że też pracować w tygodniu trzeba

Ale oczekiwanie na weekend (i robotę w ogrodzie) będę sobie umilać oczekiwaniem na kuriera z sadzonkami

Miłego dnia Bogdziu
MagdalenaK8 09:57, 10 mar 2014

Bogdziu piękna ta łączka u Ciebie i bardzo bardzo dziękuję za podpowiedzi z rh. Jak ogladam to wszystko u Ciebie to od razu chce mi się "lecieć"pracować w ogrodzie .
Miłego tygodni życzę
Agacia 13:01, 10 mar 2014

Bogdziu ściany na oddziale aż krzyczą o komentarz, ale lepiej powiem, że śliczne rh proponujesz. Jak one kwitną! A te fotki to chyba nie z Twojego ogrodu?
Milego dnia!