Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 06:59, 03 maj 2014

Piekne zdjecia z ogrodu, wszyscy myslac o nim, myślimy o rh, a Ty masz tu tyle cudownych roslin, pozdrawiam majowo, zimna ta majówka.
paniprzyroda 07:33, 03 maj 2014

Irenka napisała to, co zawsze przychodzi mi na myśl, kiedy oglądam Twoje zdjęcia. Rh oczywiście, ale pozostałe nasadzenia! Te łany fiołków, niezapominajek, serduszek i mnóstwa innych bylin. Bez nich rh nie wyglądałyby tak pięknie, otoczenie podkreśla ich walory. No i oczko - ach i och. Pozdrawiam ciepło z rana. U nas pada i dobrze, może przymrozków wielkich nie będzie.
hanka_andrus 07:38, 03 maj 2014

Nie wiem ile było na poziomie gruntu, ale na 30 m w górę było o 6-tej +5. Szronu z góry nie widziałam. Ale to wmieście, Poza nim mogło być i ze szronem.
Twoim roślinkom życzę plusowej temperatury aż do grudnia!
Bogdzia 08:14, 03 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Nie wiem ile było na poziomie gruntu, ale na 30 m w górę było o 6-tej +5. Szronu z góry nie widziałam. Ale to wmieście, Poza nim mogło być i ze szronem.
Twoim roślinkom życzę plusowej temperatury aż do grudnia!

Haniu u mnie były 3 stopnie , szronu nie było ale na tą noc jeszcze nie miało byc. Dzisiejsza noc ma byc juz mroźna -1 zapowiadają potem zero i ostatnia -3. oby się nie spelniło . U mnie też pada i niech pada to może mrozu nie bedzie deszcz dużo lepszy.Miłego dnia mimo tej pogody zyczę.
Bogdzia 08:16, 03 maj 2014

paniprzyroda napisał(a)
Irenka napisała to, co zawsze przychodzi mi na myśl, kiedy oglądam Twoje zdjęcia. Rh oczywiście, ale pozostałe nasadzenia! Te łany fiołków, niezapominajek, serduszek i mnóstwa innych bylin. Bez nich rh nie wyglądałyby tak pięknie, otoczenie podkreśla ich walory. No i oczko - ach i och. Pozdrawiam ciepło z rana. U nas pada i dobrze, może przymrozków wielkich nie będzie.

Mariolko nie takie cuda u mnie, ogród za mały na moje potrzeby a za duży na moje siły i stare lata.Pada u Ciebie? Miłego dnia.
Bogdzia 08:19, 03 maj 2014

irena_milek napisał(a)
Piekne zdjecia z ogrodu, wszyscy myslac o nim, myślimy o rh, a Ty masz tu tyle cudownych roslin, pozdrawiam majowo, zimna ta majówka.

Zimno jak czort, ogrzewanie znów włączone ale byle tylko tak było a nie gorzej. Z rh pewnie mnie juz doganiasz tyle ich oststnio kupujesz. taki deszczyk o tej porze roku bardzo im odpowiada i dobrze by było gdyby na deszczu się skończyło. Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 08:22, 03 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Bogdziu za pocieszenie przyszłam podziękować, tak mnie te dwa kwitnące rodusie cieszyły...ale jeszcze dwa mam Haga właśnie zaczyna

Dokąd tylko kwiaty zniszczone to jeszcze nie jest źle , byle tylko rośliny zdrowe i całe pozostaly, boję sie tego zapowiadanego mrozu bardzo . Jeśli Haaga zaczyna to też mróz może jej zaszkodzic czego Ci absolutnie nie zyczę zreszta lód u Ciebie juz wyczerpał limit. Miłego dnia.
Anita1978 08:23, 03 maj 2014

Melduję że u mnie pogoda taka sama! Ale tak jak piszesz lepszy deszcz niż mróz! Pozdrówka
Bogdzia 08:24, 03 maj 2014

kasiek napisał(a)
Bogdziu u Ciebie jak zawsze dech zapiera!Rajska jabłoń cudo! Szkoda że miejsca juz nie mam

Poszukaj , moze znajdziesz. Jabłonkę można ciąc i utrzymac mniejsze rozmiary ale jak większosc roślin długo nie kwitnie niestety.Pozdrówka śle.
jotka 08:24, 03 maj 2014

Bogdziu, jestem w temacie "clematisy". Przypomnij mi proszę, jaki masz przytulony do domu. Jego widok pamietam, a nazwy niestety nie ...