Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasiek 19:59, 03 maj 2014

Bogdziu mam nadzieje ze mroz Was ominie i Twoj ogrod dalej bedzie cieszyl nasze oczy....U mnie chlodno, deszczowo, wieczory spedzamy przy kominku...mrozu narazie nie mamy, mysle ze te ostatnie co u mnie byly, juz sie nie powtorza...a przynajmniej mam taka nadzieje Roslin nie mam zamiaru okrywac, musza same dawac sobie rade
Bogdzia 20:07, 03 maj 2014

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, może watro rozważyć zadymianie nad ranem, skoro i tak będzie ciężko zasnąć z myślą, że może przymrozić? Tylko trzeba by przemyśleć sprawę już teraz i przygotować się do tego. Nie żartuję, myślę, że przy Waszym ogrodzie warto to rozpatrzeć. U mnie jeszcze w południe było +2, ale teraz wyraźnie temp. się podnosi, jest +5 i przejaśnia się. Nieuchronnie idzie wyż i rozpogodzenie, a to niestety nie wróży najlepiej na dzisiejszą noc. U mnie norweska tylko na dziś pokazuje -1 (u mnie na wsi muszę się liczyć z -3, bo to -1 to na miasto). Nic się nie poradzi na to, szkoda.

U mnie też 5 stopni było , teraz jest tylko trzy. Byliśmy na ogrodzie z zamiarem przykrywania włókniną ale to całkiem niemożliwe. Palenie ognisk też nie bo zniszcze trawnik. Zostało wszystko jak było a ja poszłam do kościoła bo i tak nic nie jestem w stanie zrobic.
Bogdzia 20:10, 03 maj 2014

ana_art napisał(a)
Byłam przed chwilą u Szmitow nic nie kupiłam bo pokrywali właśnie rośliny agro, mówili ze dwie noce mają być przymrozki...

Przeglądam wszystkie możliwe prognozy , troche sie zmieniły na korzysc , teraz mróz zapowiadają tylko na dzisiejsza noc , potem ma byc lepiej a to daje nadzieje bo najgorzej miało byc z poniedziałku na wtorek a teraz już nikt nie mówi że wtedy bedzie mróz , byle tą noc jakos przetrzymac, a temp spada.

A oni przykrywali to co do sprzedazy czy ogród tez?
Bogdzia 20:12, 03 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Dziękuję Bogdziu za pocieszenie
Mrozu chyba u nas nie będzie, teraz 7 stopni.
Ogród mam nie posprzątany, zimno i pada. M właśnie w kominku rozpala.
Jutro Kondzia na ogród nie wypuszczę

A to Konrad ma byc u Ciebie?Miłego dnia zatem życzę.
Bogdzia 20:12, 03 maj 2014

Zeta napisał(a)

Acha jasne ...zrobię tak samo...

Pozdrówka .
popcorn 20:13, 03 maj 2014

Bożenko, trzymam kciuki żeby mrozu nie było
pozdrawiam!
Bogdzia 20:13, 03 maj 2014

Kasiek napisał(a)
Bogdziu mam nadzieje ze mroz Was ominie i Twoj ogrod dalej bedzie cieszyl nasze oczy....U mnie chlodno, deszczowo, wieczory spedzamy przy kominku...mrozu narazie nie mamy, mysle ze te ostatnie co u mnie byly, juz sie nie powtorza...a przynajmniej mam taka nadzieje Roslin nie mam zamiaru okrywac, musza same dawac sobie rade

Ja też nie okryłam , jak popatrzyłam ile bym musiała przykryc to się załamałam.
Bogdzia 20:19, 03 maj 2014

Właśnie była prognoza na tvp 1. Dwie noce z mrozem zapowiedzieli ta druga nawet -5, a ostatnio ich prognozy sie sprawdzały. Jak mi rośliny pomarzna to przestaję sie zajmowac ogrodem.
Kindzia 20:20, 03 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Ja też nie okryłam , jak popatrzyłam ile bym musiała przykryc to się załamałam.

Nie będzie przymrozku u Was, prognozę widziałam Nie martw się Bogdziu
jotka 20:24, 03 maj 2014

Może i wam dopisze szczęście i noc będzie bez mrozu.
Ja dzisiaj osobiście sprawdzilam, że przez moja działeczkę żadna mroźna fala nie przeszla