Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

monteverde 12:03, 03 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

W Twojej pogodzie ma byc -1, ale dobrze ze niektórzy daja nadzieje. Ciesze sie ze rh ładne to dobry zadatek na przyszłośc.Miłego dnia.

Bogdziu od dzisiaj bazuję na norweskiej pogodzie, wg TP., miało być -2 a o 4.10 było 6 st. na plusie bo sama patrzyłam na termometr patrz na norweską pozdrówka
Bogdzia 12:05, 03 maj 2014

Zeta napisał(a)

Oooo matko dzięki .....taka litania....muszę cosik wybrac poszukam białych z tej listy

Jeszcze Ci zapomniałam napisac o ziemi . Nie stosowałam tej do rh wiec nie wiem czy dobrze w nia sadzic . ja kupuje kwasny torf w małym punkcie a nie w markecie bo tam maja gorsza jakośc i mieszam pół na pól z ziemią z ogrodu. Pod jednego daje minimum 60 litrów torfu.
Bogdzia 12:08, 03 maj 2014

Mariusz napisał(a)
Ja śledzę tutaj http://www.meteoprognoza.pl/Polska12km2/ i najniżej jest zero przez dwie noce.

Proszę spójrz fachowym okiem https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=125#post_4 z góry dziękuje

Mariusz napisałam W Twojej pogodzie , a powinno byc w ,,Twojej pogodzie" to zupełnie zmienia sens bo chodzi o portal w którym ja patrze a nie ten w którym Ty. U mnie tylko 3 stopnie teraz prawie w południe , nie wróży to dobrze.
Bogdzia 12:10, 03 maj 2014

monteverde napisał(a)

Bogdziu od dzisiaj bazuję na norweskiej pogodzie, wg TP., miało być -2 a o 4.10 było 6 st. na plusie bo sama patrzyłam na termometr patrz na norweską pozdrówka

W ,,Twojej pogodzie" ta noc jeszcze miała byc bez mrozu i taka była , następne trzy już z mrozem, oby sie nie sprawdziło. Patrze już na wszystkie mozliwe ale i tak nie wiadomo co noc pokaże a to najważniejsze.Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 12:13, 03 maj 2014

irena_milek napisał(a)

My też grzejemy
Idzie wyż, strach się bac, bo jak na razie rh mają się cudownie....chyba masz racje, jeszcze bede sadzic, ake nie dogonię cie, chyba, że wywalę inne rośliny, albo w całym lasku nasadzę

Bede Cie upominac , pamiętaj ze rosna duze i byc może bedziesz musiała przesadzac i przeznaczac dla nich coraz wiecej miejsca. Inne roślinki masz śliczne więc z nich nie rezygnuj.Buziaki.
Bogdzia 12:16, 03 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Dzień dobry, przychodzę wreszcie się przywitać, choć wielokrotnie bywałam w Twoim ogrodzie, ale zawsze po cichu. Zaglądałam tu od samego początku Twej obecności na forum. Ogród jest przepiękny, kolorowy, zadbany. Uwielbiam rododendrony a u Ciebie można nacieszyć nimi oczy do woli Po prostu cudnie Pozdrawiam ciepło i trzymam kciuki za pogodę

Iwonko miło Cię powitac choc mam wrazenie że juz u mnie pisałas. Dzięki za miłe słowa i trzymanie kciuków za pogodę bo teraz ona jest największym problemem. Z rewizytą wpadnę póxniej bo teraz mauszę sie wyłączyc niestety z Ogrodowiska.
agniecha973 13:20, 03 maj 2014

Bogdziu, może watro rozważyć zadymianie nad ranem, skoro i tak będzie ciężko zasnąć z myślą, że może przymrozić? Tylko trzeba by przemyśleć sprawę już teraz i przygotować się do tego. Nie żartuję, myślę, że przy Waszym ogrodzie warto to rozpatrzeć. U mnie jeszcze w południe było +2, ale teraz wyraźnie temp. się podnosi, jest +5 i przejaśnia się. Nieuchronnie idzie wyż i rozpogodzenie, a to niestety nie wróży najlepiej na dzisiejszą noc. U mnie norweska tylko na dziś pokazuje -1 (u mnie na wsi muszę się liczyć z -3, bo to -1 to na miasto). Nic się nie poradzi na to, szkoda.
ana_art 13:58, 03 maj 2014

Byłam przed chwilą u Szmitow nic nie kupiłam bo pokrywali właśnie rośliny agro, mówili ze dwie noce mają być przymrozki...
Kindzia 14:56, 03 maj 2014

Dziękuję Bogdziu za pocieszenie
Mrozu chyba u nas nie będzie, teraz 7 stopni.
Ogród mam nie posprzątany, zimno i pada. M właśnie w kominku rozpala.
Jutro Kondzia na ogród nie wypuszczę
Zeta 17:31, 03 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Jeszcze Ci zapomniałam napisac o ziemi . Nie stosowałam tej do rh wiec nie wiem czy dobrze w nia sadzic . ja kupuje kwasny torf w małym punkcie a nie w markecie bo tam maja gorsza jakośc i mieszam pół na pól z ziemią z ogrodu. Pod jednego daje minimum 60 litrów torfu.

Acha jasne ...zrobię tak samo...