Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mariusz 09:32, 03 maj 2014

Z pogody numerycznej wynika, że pod łodzią o 3 nad ranem będzie zero stopni i niżej już nie spadnie. Są to obliczenia na wysokości 2 metrów.
Mam już różaneczniki , są piękne!
Miłego dnia
Bogdzia 09:34, 03 maj 2014

Zeta napisał(a)

Dziękuje ja czytałam wszystko i wiem że popełniłam kilka błędów ....najważniejszy to taki że za głęboko je posadziłam ....miały przysypany główny pęd
Mam pytanie tylko jedno czy ty je sadzisz w specjalną ziemię do rododendronów i jak duzy dołek kopiesz?.....
W tym roku to,załatwiła je pogoda i wiosenne suche wiatry i słońce...a ja nie miałam czasu ich podlewać.....muszę dokupić nowe odmiany .....i dosadzić.....może jakieś polecisz .... takie dla laika o ile takie istnieją hahahahah
Buziaki

Polecę i owszem Haaga, Peter Tigerstedt, Helsinki University ( mniej), Franceska, Album Novum. Alfred, Blutopia, Caractacus, Catawbiense Grandiflorum, Eskimo, Fantastica, Hachmann't Charmant, Lee daek Purple,, Roseum Elegans, Rubiconda, I rh z serii królewskich

http://www.cieplucha.com.pl/pl/krolewskie-rododendrony
Bogdzia 09:36, 03 maj 2014

Mariusz napisał(a)
Z pogody numerycznej wynika, że pod łodzią o 3 nad ranem będzie zero stopni i niżej już nie spadnie. Są to obliczenia na wysokości 2 metrów.
Mam już różaneczniki , są piękne!
Miłego dnia

W Twojej pogodzie ma byc -1, ale dobrze ze niektórzy daja nadzieje. Ciesze sie ze rh ładne to dobry zadatek na przyszłośc.Miłego dnia.
Bogdzia 09:36, 03 maj 2014

zawitka napisał(a)
Bożenko trzymam kciuki

Dzieki , potrzebne mogą byc. Oby się udało.
Mariusz 09:40, 03 maj 2014

Ja śledzę tutaj http://www.meteoprognoza.pl/Polska12km2/ i najniżej jest zero przez dwie noce.

Proszę spójrz fachowym okiem https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=125#post_4 z góry dziękuje
Zeta 09:42, 03 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Polecę i owszem Haaga, Peter Tigerstedt, Helsinki University ( mniej), Franceska, Album Novum. Alfred, Blutopia, Caractacus, Catawbiense Grandiflorum, Eskimo, Fantastica, Hachmann't Charmant, Lee daek Purple,, Roseum Elegans, Rubiconda, I rh z serii królewskich

http://www.cieplucha.com.pl/pl/krolewskie-rododendrony

Oooo matko dzięki .....taka litania....muszę cosik wybrac poszukam białych z tej listy
Krys 10:36, 03 maj 2014

Bożenko u mnie od nocy leje,jest 5 na razie mrozu nie ma,jak pada może nie będzie.Z prac ogrodowych nici,trzymam kciuki za pogodę u Ciebie.
Milka 10:48, 03 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Zimno jak czort, ogrzewanie znów włączone ale byle tylko tak było a nie gorzej. Z rh pewnie mnie juz doganiasz tyle ich oststnio kupujesz. taki deszczyk o tej porze roku bardzo im odpowiada i dobrze by było gdyby na deszczu się skończyło. Pozdrówka serdeczne.

My też grzejemy
Idzie wyż, strach się bac, bo jak na razie rh mają się cudownie....chyba masz racje, jeszcze bede sadzic, ake nie dogonię cie, chyba, że wywalę inne rośliny, albo w całym lasku nasadzę
Ivvvona 11:10, 03 maj 2014

Dzień dobry, przychodzę wreszcie się przywitać, choć wielokrotnie bywałam w Twoim ogrodzie, ale zawsze po cichu. Zaglądałam tu od samego początku Twej obecności na forum. Ogród jest przepiękny, kolorowy, zadbany. Uwielbiam rododendrony a u Ciebie można nacieszyć nimi oczy do woli Po prostu cudnie Pozdrawiam ciepło i trzymam kciuki za pogodę
Bogdzia 12:03, 03 maj 2014

Krys napisał(a)
Bożenko u mnie od nocy leje,jest 5 na razie mrozu nie ma,jak pada może nie będzie.Z prac ogrodowych nici,trzymam kciuki za pogodę u Ciebie.

U mnie tez cały czas pada ale jest zimniej tylko 3 stopnie (teraz) wiec przymrozek mocno prawdopodobny, chyba spac dzis nie bedę.Pozdrówka Krysiu.