Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasiek 18:33, 04 maj 2014

Rany....
Bogdzia 18:34, 04 maj 2014

sylllwia napisał(a)
Pamiętam widok moich zmarzniętych azali sprzed dwóch lat i wiem co się wtedy czuje.
Mówi się trudno, nie mamy na to wpływu i tak będzie u Ciebie kolorowo. Pozdrawiam

W tym roku wszystko bardzo wcześnie miało zamiar zakwitnąc , gdyby nie ten przymrozek to w tym tygodniu byłby stan taki jak na programie Mai który w tamtym roku był kręcony 24 maja a teraz wszystko zmarzło i nadal ma byc zimno.
Bogdzia 18:36, 04 maj 2014

Kasik napisał(a)

Ja też miałam być, no cóż żal - będę buczeć.

A to już pewne, że 17-go?

Ponieważ nadal zapowiadają przymmrozki i to jeszcze większe to nie wiem czy spotkanie wogóle bedzie bo na razie uratowały sie te mniej rozwiniete ale co bedzie po nastepnych dwóch nocach nie wiadomo.
Bogdzia 18:37, 04 maj 2014

popcarol napisał(a)
Bożenko, inne krzewy na pewno będą pięknie kwitły, a te zmrożone tulipanki i azalie znowu - za rok!
pozdrawiam ciepło! Będzie dobrze!!

Dzięki Karola ze chcesz mi poprawic humor ale dzis nie jest to łatwe.Pozdrówka.
Bogdzia 18:39, 04 maj 2014

ana_art napisał(a)
nie wypada się cieszyć skoro dziewczynom nie na rękę 17 ale nic nie poradzę i cieszę się...

Nie wiem juz sama jak to bedzie , trzeba troche poczekac żeby zobaczyc co dalej bedzie. Miałam nadzieje ze to ta jedna noc ale teraz już mi rece opadaja.
Bogdzia 18:40, 04 maj 2014

Agacia napisał(a)

Kiedyś Bogdziu pisałam Ci na prv jaka to u mnie jest sytuacja z tym ogrodem, ale co by nie było to oczywiście masz świętą rację: grunt to potrafić cieszyć się tym, co człowiek ma - i tego się trzymajmy
Bardzo mi się podoba ta rabata z kaliną, mimo wielości gatunków wygląda jak stworzona przez naturę.
Z dodatkową ziemią to tak przypuszczam, że łatwo nie było go zdobyć, tym bardziej gratuluję Wam bardzo!
Przymrozku nie zauważyłam...
Pozdrawiam!

Tak pamiętam , nie wiedziałam ze nadal to nie rozwiazany problem.Dobrze ze nie widziałas tego co złe.
Bogdzia 18:41, 04 maj 2014

Welka napisał(a)
Bogdziu, możemy sobie podać rękę - u mnie też porządnie zmroziło, hosty i żurawki zaraz znów będą ładne, ale pąki azalii i jednego rh całkiem padły, listki miłorzębu i rozplenice też, z 3 inne rośliny tez mają dziwnie miękkie listki. Też dziś ma być u mnie przymrozek

Ewelinko wspólczuję, pewnie też sie denerwujesz.
Bogdzia 18:43, 04 maj 2014

Dorota123 napisał(a)
Żal mi Twoich azali, człowiek czeka na ich piękno i nigdy nie wiadomo, czy ujrzy ich w całej krasie.

Te wiosenne przymrozki potrafią zepsuc humor, azalii w tym roku prawie nie bedzie , może tylko te najpóźniejsze a i to bardzo niepewne.
Bogdzia 18:43, 04 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Tulipanki pewnie podniosły główki ?

Wiekszośc podniosła.Dużo ściełam do wazonu.
Ivvvona 18:45, 04 maj 2014

Bożenko, cieszę sie że mimo kiepskiego dnia znalazłas chwilke by do mnie zajrzeć. Przykro mi z powodu Twoich kwiatów, czekamy na nie cały rok, ale cóż - taki los ogrodnika. Oby tylko na tej jednej nocy się skończyło. Pozdrawiam.