Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

ana_art 19:41, 04 maj 2014

na Norweskiej pokazują 0, trzymam kciuki by już nic więcej się nie zmarnowało
Bogdzia 19:42, 04 maj 2014

popcarol napisał(a)
Bożenko, pięknie u Ciebie jest, las stanowi cudne tło, no i nikt Ci się za płotem nie wybuduje ale rzeczywiście chyba zastoiska mrozowe, czy jak to się zwie, się tworzą Mam nadzieję ta noc będzie cieplejsza, na pewno dzień jest cieplejszy niż wczorajszy... trzymam kciuki.
pozdrawiam!!

A mmnie sie wydawał zimniejszy niz wczoraj bo zimny wiatr mocno wiał.
Bogdzia 19:43, 04 maj 2014

ana_art napisał(a)
na Norweskiej pokazują 0, trzymam kciuki by już nic więcej się nie zmarnowało

W łodzkich wiadomościach dnia mówili ze -1 ale kto wie jak będzie bo bardzo zimno i jeszcze jest wiatr którego wczoraj nie było.
Kasya 19:58, 04 maj 2014

teraz jest troche chmur u mnie,
a u ciebie ?

moze z tego powodu nie bedzie az tak zimno

wiatr okropny
tez sie zastanawiam czy okrycia nie połamią delikatnieszych pędów

Bogdzia 20:06, 04 maj 2014

Kasya napisał(a)
teraz jest troche chmur u mnie,
a u ciebie ?

moze z tego powodu nie bedzie az tak zimno

wiatr okropny
tez sie zastanawiam czy okrycia nie połamią delikatnieszych pędów

U mnie chmur prawie nie ma jakaś jedna sie plącze tylko ale jest wiatr i zimno.
Nikita 20:24, 04 maj 2014

Bogdzia czytałam o przymrozkach …kwiaty na zdjęciach wyglądają jakby płakały. Ja wstałam specjalnie zobaczyć o godzinie 5 rano…na termometrze było 0 stopni, ale i tak w „szmaragdowym” przymroziło mi młode listki pierisów (nie wiem co teraz z nimi będzie...czy wypuszczą nowe listki?)... i tak dobrze, że nie było większych strat, bo w piątek posadziłam całą masę nowych roślinek!

Dopytuję się jeszcze o co z tym gniazdem okradzionym przez srokę…ptaki wróciły do niego?
ana_art 20:26, 04 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

W łodzkich wiadomościach dnia mówili ze -1 ale kto wie jak będzie bo bardzo zimno i jeszcze jest wiatr którego wczoraj nie było.
no niestety u mnie też, właśnie wróciłam z ogrodu. Niby na termometrze cieplej o 5st ale wiatr zimny... oby było dobrze, oby...
Mala_Mi 20:43, 04 maj 2014

Czytam.. i martwię sie z Tobą.. bo rozumiem.... czekać rok.. i taki gupi mróz.. raz dwa załatwi wszystko..
agniecha973 21:02, 04 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Agnieszko nie cieszą mnie zmartwienia innych, mam tylko nadzieję że jak najmniej Ci zmarzło.

Nie pisałam tego w kontekście cieszenia się moim mrozem, tylko jako odpowiedź na to, że napiasłąś, że u Ciebie jest chyba najzimniej w całej Polsce. Wiem przecież, że nie ucieszy Cię to, że u mnie coś zmarzło, nawet mi to do głowy nie przyszło. Powinnam była zacytować Twoją wypowiedź do której się odniosłam.
Przykro na to wszystko patrzeć, niestety. Mimo wszystko chucham dalej. Podobno nadzieja umiera ostatnia...
Krys 21:27, 04 maj 2014

Bożenko współczuję strat u mnie zmarzły 4 azalie Giblartar 3 letnie i dwie kupione w tym roku jako Narcissiflora ale to są Jack A.Sand,masakr ,cóz Bożenko pamietaj zdrowie najważniejsze!