Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:44, 06 maj 2014

monteverde napisał(a)

No i przetrwaliśmy dzisiaj już nic nie okrywałam w tej chwili w cieniu mam + 9 st., miłego dnia Bogdziu

Dzień był bardzo miły bo oprócz slicznej pogody miałam ogrodowiskowego gościa- KrysBardzo się cieszę ze te przymrozkowe dni już za nami.
Kondzio 20:45, 06 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Znam to uczucie ja po przymrozkach wysyłam M do ogrodu a sama wychodzę dopiero po jego relacji i zapewnieniu ze zawału nie dostanę. Kiedys jak zmarzł mi klon chyba tydzień nie byłam w ogrodzie.
rodgersje chwyciło,zobaczymy roze i piwonie i drzewa owocowe czy beda owoce za kilka dni zobaczymy czy bedzie ok ale na pierwszy rzut oka nie ma większych strat ale to wyjdzie w praniu
Bogdzia 20:45, 06 maj 2014

Marzenko Anitko napisałam o perukowcu , mam nadzieje ze znajdziecie.
Bogdzia 20:47, 06 maj 2014

Kondzio napisał(a)
rodgersje chwyciło,zobaczymy roze i piwonie i drzewa owocowe czy beda owoce za kilka dni zobaczymy czy bedzie ok ale na pierwszy rzut oka nie ma większych strat ale to wyjdzie w praniu

Rodgresjom nic nie bedzie a jabłonie nawet u mnie wytrzymały więc i u Ciebie pewnie tez. Bedzie dobrze a przymrozki dopiero za rok i to jest powod do radości - no jeszcze na jesieni ale to już roslinom nie zaszkodzi.
Bogdzia 20:49, 06 maj 2014

kasiek napisał(a)

Bogdziu była kupiona na jesień i sadzona tak więc chyba odkryłaś przyczynę. Torfu dałam dość duzo ale u mnie wapienna gleba to na jesień dosypię - widzę że radzisz na wiosne nie jesień? Teraz moze nawóz dla azali dam?

Jezeli masz chwile to prosze zerknij do mnie bo pokazałam zakątek który chce mieć z rododendronami z Pisarzowic. Prosze skoryguj go jeśli jest coś nie tak

Zmieszałaś ten torf z ziemią czy dałas sam do dołka?
Bogdzia 20:54, 06 maj 2014

Mariusz napisał(a)
Przykro mi z powodu szkód, że też akurat w tak unikalny ogród trafiło, ale z taką gospodynią szybko nadrobi, za rok zostanie tylko wspomnienie na fotografiach ...

bardzo mi się podobają Twoje słowa, choć nie powtórzę ich dosłownie - "pisze wiersze, bajki, mam ogród ... dumna nie, bo to na pokaz ... jestem szczęśliwa" ... i bądź dalej, liczy się dusza człowiek, a ogród nadrobi.
Pozdrawiam

Ogród to radośc myśle że dla nas wszystkich. Biedni są ludzie którzy nie potrafia sie cieszyc przyroda bo nic nie daje takiego komfortu psychicznego jak własnie przyroda.
Bogdzia 20:57, 06 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U nas także -3 tej nocy było Strat w moim ogrodzie niewiele jednak Na płocie mam trzcinę i zabudowa dosyć gęsta i to chyba pomogło Sąsiedzi na bardziej odkrytych miejscach mają wszystko pomarznięte a u mnie tylko kwiaty magnolii i końcówki płatków tulipanów, troszkę begonie. Szkoda twoich kwiatów azalii ale dobrze że choć krzewy nie uszkodzone. Pozdrawiam

Nie narzekam ,krzewy nie zmarzły a kwiaty beda za rok choc pewnie ze wolałabym już w tym roku ale byle wiekszych zmartwień nie było.Również pozdrawiam.
Krys 21:14, 06 maj 2014

Bożenki juz jestem musiałam M opowiedzieć co widziałam ,a widziałam prześliczny ,klimatyczny ogród i dwoje przesympatycznych ludzi , smutno mi z powodu strat,ale bedzie dobrze zaraz zaczna kwitnąć rh i bedzie cudownie,okno i widok za nim zapiera dech ,nie chce się stamtąd odchodzić,dziękuję za prezenty jutro zrobię zdjęcia ,przesyłam buziaczki aaaa nie mamy zdjęć
gierczusia 21:36, 06 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Bardzo się cieszę ze te przymrozkowe dni już za nami.

Ojjj Bogdziu ... Klona mi ślag trafił , i jeszcze dziś było skrobanie szyb z grubego lodu .. Echhhh

Ściskam

Bogdzia 21:37, 06 maj 2014

Krys napisał(a)
Bożenki juz jestem musiałam M opowiedzieć co widziałam ,a widziałam prześliczny ,klimatyczny ogród i dwoje przesympatycznych ludzi , smutno mi z powodu strat,ale bedzie dobrze zaraz zaczna kwitnąć rh i bedzie cudownie,okno i widok za nim zapiera dech ,nie chce się stamtąd odchodzić,dziękuję za prezenty jutro zrobię zdjęcia ,przesyłam buziaczki aaaa nie mamy zdjęć

Krysiu miło było sie spotkac i pogadac .Zdjęc faktycznie nie zrobilyśmy ale to jeszcze naprawimy na spotkaniu. Ja tez dziekuję za prezenty, hosty psadzone, reszta poczeka na rozrośniecie w doniczkach.Do szybkiego zobaczenia powtórnie.