Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:39, 06 maj 2014

gierczusia napisał(a)

Ojjj Bogdziu ... Klona mi ślag trafił , i jeszcze dziś było skrobanie szyb z grubego lodu .. Echhhh

Ściskam

Klon może odrosnac one dosc łatwo się regeneruja no chyba że zmarzł calkiem.Poczekaj , daj mu czas.Pozdrówka.
Krys 22:24, 06 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Krysiu miło było sie spotkac i pogadac .Zdjęc faktycznie nie zrobilyśmy ale to jeszcze naprawimy na spotkaniu. Ja tez dziekuję za prezenty, hosty psadzone, reszta poczeka na rozrośniecie w doniczkach.Do szybkiego zobaczenia powtórnie.

Bożenko ta większa zurawka jest ukorzeniona w ubiegłym roku więc może isc do gruntu
monteverde 22:31, 06 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Dzień był bardzo miły bo oprócz slicznej pogody miałam ogrodowiskowego gościa- KrysBardzo się cieszę ze te przymrozkowe dni już za nami.

za nami na szczęście
Mala_Mi 23:19, 06 maj 2014

2496 dotąd na bieżąco. ale Ciebie też nie odpuszczę i doczytam.. za dużó emocji.... i za dużo bąbli na łąpkach po urabianiu warzywnika... ale jutro będzie juz i on zrobiony.
agatanowa 08:02, 07 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Nic specjalnego , perukowce lubią zasadową glebę wiec co rok trzeba je podsypac dolomitem i jak sa cięte to mają ładniejsze i wieksze liscie i długie pędy. Jesli nie sa ciete liscie sa drobne ale za to kwitna. Cięte mniej choruja na werticilozę.

I ja dziękuję za tę poradę! Wklejam do mojego ogrodowego excela. A ponieważ wczoraj kupiłam dolomit (pod lawendę), to i mojemu maleństwu podsypię

Bogdziu, wyjechałam i nie nakryłam moich rodków, które kwitły: CW i cudnego Andantino. Gdy wróciłam, z kwiatów pozostały mokre packi... Smutne to, szkoda, że u nas po prawie dwóch miesiącach bardzo pieknej wiosny (chwilami lata, bo gdy wyjeżdżałam na 4 dni było akurat 28 C!) potrafi przyjść jeszcze przymrozek i tak okrutnie obejść się z roślinami

Na szczęście królowie dopiero zaczynają i są bez szwanku (mniejsi, bardziej schowani byli), a Old Port to chyba dopiero w lipcu zakwitnie

Zaraz popatrrzę jak tam u Ciebie, mam nadzieję, że wszystko w porządku, u Was chyba cieplej, choć przysłowiowy rzut beretem i bardziej osłoniety ogród.
popcorn 08:04, 07 maj 2014

Zaglądam i pozdrawiam serdecznie! Krysię też
Buziaki na miły dzień!!
agatanowa 08:12, 07 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
cze jedno też duże.

Rabata pod kaliną to właściwie rabata przy kaskadzie wodnej a wyglada stale inaczej bo nasadziłam tam roślinek ile sie tylko dało żeby kwitły cały rok. W tej chwili wyglada tak

Bardzo wczesną wiosna było tak

Ależ pięknie!

Co to za kalina?
Czytam, że pewne straty mrozowe miałaś, ale chyba jeszcze do przeżycia. Czy dobrze zrozumiałam, że nawet jak nakryje się kwitnącego RH, to kwiaty i tak przemrozi?
AgnieszkaW 08:17, 07 maj 2014

Bogdziu, u mnie przymrozki załatwiły jednego milorzęba (drugiemu nic, bo w innym miejscu rósł). Mam nadzieję, że się pozbiera. Szkoda Twoich przemrożonych azalii, rh mam nadzieję jakoś dały radę? Przymrozki chyba już za nami?
Bogdzia 08:46, 07 maj 2014

Krys napisał(a)

Bożenko ta większa zurawka jest ukorzeniona w ubiegłym roku więc może isc do gruntu

dobrze wsadzę , dzieki.
Bogdzia 08:47, 07 maj 2014

monteverde napisał(a)

za nami na szczęście

Miłego dnia Aniu .