Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 19:05, 12 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ostatni z moich NN...... dużo jaśniejszy od Alreda ... jak coś ci wpadnie do głowy to pisz.. próbuję poszperać w http://www.hirsutum.info/rhododendron/hybrids/index.php?start=S&offset=1050... ale tu jest tego tyle i takie podobne..

a to nie jest c. grandiflorum ?
taki podobny...
Bogdzia 19:28, 12 maj 2014

agatanowa napisał(a)
Bogdziu, z tym opryskiem się czaję, bo niby deszcz wisi i kurcze już 2 dni odwlekłam

Zaraz prysnę bez patrzenia na nic

I tak najlepiej bo z deszczem nigdy nie wiadomo. Ja też pryskałam dzis na mszyce choc deszcz leciutko kropił i w koncu wcale nie padał.
Bogdzia 19:29, 12 maj 2014

ana_art napisał(a)
Bożenko a jak kwitnie to już nie pryskać?

Jak kwitnie nie pryskac.
Bogdzia 19:30, 12 maj 2014

Bogda napisał(a)
oj oj tu taka dysputa, a ja tylko z jednym pytankiem przyszłam-Bożenko, czy rh lubuja się w gnojówce z pokrzyw?bo mam i nie wiem czy im dawać?podsypałam im wiosną wczesną nawóz do rh i nie wiem czy nie będzie im za dużo?

Bogda nie powiem Ci bo nie wiem nigdy nie robiłam tego tzn na inne rośliny tak ale na rh nigdy.
Bogdzia 19:32, 12 maj 2014

hanka_andrus napisał(a)
Szykuje się niezłe spotkanie, i tego Wam zazdroszczę. Ale rozdwoić się nie mogę. Może uda się w innym terminie, nie koniecznie u Bożenki. Wiele dziewcząt ma warunki na pomieszczenie w ogrodzie, bez uszczerbku dla roślin, większej liczby odwiedzających.
Chciałabym obejrzeć ogrody Małej mi, Zbyszka, Aliniak, Sylwii, Irenki, Madżenki i inne spotkać się z nimi i nie tylko, ale realia są jakie są. Jeszcze żyjemy i okazje się trafiają. A tak na prawdę, to chodzi o nasze kontakty, Rh mogę obejrzeć w ogrodzie botanicznym, róże w rosariach, inne moje chciejstwa w szkółce bylin, ale z ludźmi trzeba tete- a- tete. Inaczej się nie da.
Życzę pogody i miłej atmosfery.

Szkoda Haniu ze masz tak daleko i nie bedziesz bo masz racje najważniejsi są ludzie.Za to mam nadziejeze zdjec dziewczyny narobia bo ja pewnie czasu na to nie znajde.Pozdrówka.
Bogdzia 19:35, 12 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Bogdziu, Ty jedna wierzyłaś, że moje buczki się wypuszczą Dziękuję, bo nadzieję mi dałaś ... i sprawdziło się

Jak to miejsca nie masz??? Dla Ciebie hoduję iryski, w przyszłym roku gotowe do podziału będą Mam zapisane, które chcesz.

Pozdrawiam bardzo serdecznie

Gdieś je pewnie upchnę :Buki późno zaczynaja szczególnie te czerwone wiec szansa była wielka.
Bogdzia 19:36, 12 maj 2014

Krys napisał(a)

Aniu napisałes to co większość myśli i posłuchajmy Ani i Bożenko Ty nas też posłuchaj ,bardzo proszę !!!

Krysiu wybacz, ja juz na ten temat nic nie mówie bo zacznie sie od nowa dyskusja.
Bogdzia 19:37, 12 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, pewnie już o tym pisałaś ale nie wiem/nie czytałam: czy azalię wielkokwiatową można przyciąć bez szkody dla niej? Jeśli tak, to kiedy i jak?

Uśmiechy przesyłam i też nie piszę.

Można ale zawsze przy cieciu jest szansa na zakazenie jakimś grzybem , musisz to robic????
Bogdzia 19:37, 12 maj 2014

Rench napisał(a)

I jeszcze opowiedz jakich roślinek Ci brakuje

Brak mi tylko jednej ale to droga roślina i szukam ładnej.
Bogdzia 19:38, 12 maj 2014

Krys napisał(a)

Nie wiesz kto juz mi przywoził roslinki????