Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 22:57, 11 maj 2014

Jak będziesz robić wesele.. to będzie ostatni raz.. a jak my Ci zrobimy miła wizytę... to będzie fajnie Nawet jak ostatni raz.. to przyjemniej nas miło zapamiętasz, a nie jako urobienie sie po kokardy.
I zdania nie zmienię..
Bogdzia 22:58, 11 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Jak będziesz robić wesele.. to będzie ostatni raz.. a jak my Ci zrobimy miła wizytę... to będzie fajnie Nawet jak ostatni raz.. to przyjemniej nas miło zapamiętasz, a nie jako urobienie sie po kokardy.
I zdania nie zmienię..

Ania daj spokój , proszę.
Mala_Mi 23:03, 11 maj 2014

Bogdzia 23:06, 11 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

teraz lepiej , buziaki.
Anita1978 07:26, 12 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Super, że miałaś spotkanie.. trochę rozrywki nie zaszkodzi

Mama Małgosi pełna energii, ze "młódki" mogą tylko zazdrościć......
A brak kwatów z powodu suszy..to coś wiem na ten temat.... mus usprawnić automat..
Mam nadzieję, że sie dobrze czujesz, nie wygłupiaj sie z przygotowaniami...

Apel do gości Bogdzi!!!
Uważam, że każdy powinien coś przywieźć z sobą, najeść sie po drodze... bo jedziemy spotkać sie towarzysko, na własne oczy podziwiać ogród, który robisz nam przyjemnosć i udostępniasz... wiec to my powinniśmy Ci zorganizować przyjecie, a nie ty nam. Pomijam koszty, ale i wysiłek jaki trzeba w to włożyć..... masz tyle pracy w ogrodzie, że i tak nie masz czasu dla siebie.

Z naszej strony wykorzystywanie Ciebie do robienia sobie uczty dla brzucha, jest niemoralne nieetyczne, niekoleżeńskie!!!!!!!!!!!!!!!! To Ty nam robisz ucztę dla oczu!!!!!!
Inaczej wygląda sprawa jak przyjmujesz 2 czy 4 osoby, które Ciebie też zapraszają do siebie, a inaczej jak jedzie do Ciebie cały tabun ludzi.

Argument, że jedziemy z daleka??? Można wziąć kanapki, albo są stacje po drodze z restauracjami szybkim barami.. do wyboru do koloru.

Uważam, że wystawienie czajnika z kawą cukrem i herbatą powinno wystarczyć... a jak zrobisz swoje pyszne tiramisu i będzie po kawałeczku, to już będzie uczta i dla oczu i dla podniebienia ...

Uważam, że wszyscy powinni sie podpisać pod moim apelem... jak nie to puszka przy wejściu i każdy zrzuca się na kucharkę i materiały na obiad.

Pamietam spotkanie u Ciebie w 2012 roku.. to było jak wesele.. moje wesel było dużo skromniejsze. I też je dobrze wspominam

Każdy gość niech napisze na PW co przywiezie do konsumpcji, aby ułatwić pracę gospodyni, a gospodyni niech rozdzieli i zmodyfikuje pomysły gości... bo jednak nie wierzę, że Bożenka nie zrobi wesela.... ale wykażmy sie zdrowym rozsądkiem i miejmy litość nad gospodarzami.... ten kto robił wie jakie to przedsięwzięcie.

Wiem, że Ci podpadłam, ale ja jestem osoba która oprócz szaleństwa ma też podejście do życia praktyczne... jak ktoś uważa inaczej to niegodzien jest oglądanie twego ogrodu, bo to egoista.
Amen. Musiałam to napisać.

To samo wczoraj mówiłam Bożence! Aniu, dobrze, że to powiedziałaś! Chwała ci za to! Będziesz 24? My z łódzkiego tak. Cieszę sie że cię poznam
Ja przywiozę sałatkę i ciasto. Bez kurczaka ma sie rozumieć! Z wiadomych względów
Madziarzeszow 07:36, 12 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Na 1l --1/4 nakretki.Tylko nie opryskuj zbyt długo zeby nie przedobrzyc bo nadmiar nawozu nie jest tez dobry.

2 tygodnie co 4 dni wystarczy?
Wszystkie mają już ciemne zielone liście , więc może przestać , a opryskiwać tego biednego jednego , który był żółty prawie , a teraz w zieleń się zmienia kolor na liściach .
chyba tak zrobię , ale najpierw jak znajdziesz chwilkę to odpowiedz mi proszę

Ania dobrze napisała to my się cieszymy i dziękujemy za możliwość poznania Ciebie i zobaczenia Twojego królestwa ja też coś wezmę , ale to na prv . Buziaki
Kondzio 08:03, 12 maj 2014

Przepraszam nie powinienem sie wogule wtrącać przepraszam i buziam mocno
jotka 08:38, 12 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Miałem nic nie pisać ale Aniu myslisz ze ogrodomaniacy przyjeżdżają na wyżerka ja rozumiem twoje za pytanie ale nie podoba mi sie ton wypowiedzi czuje sie obrażony twoimi zarzutami wobec na mysle ze z tych osób na pewno sie zapytało czy przywieźć coś i dostało odpowiedz negatywna taka jak ja dostałem wiemy i le kosztuje taka impreza nie rób z nas idiotów sory ze tak pisze ale to chyba jest moje ostatnie spotkanie z wami bo noe chce być oskarżany za darmozjada jak piszesz jest mi przykro i tyle

I po co ten foch nie na miejscu od poniedzialku ?
Szczegolnie, że uwaga Ani byla na miejscu i nie byla do gości, tylko życzliwie do Bogdzi ....
Bogdzia 09:02, 12 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Miałem nic nie pisać ale Aniu myslisz ze ogrodomaniacy przyjeżdżają na wyżerka ja rozumiem twoje za pytanie ale nie podoba mi sie ton wypowiedzi czuje sie obrażony twoimi zarzutami wobec na mysle ze z tych osób na pewno sie zapytało czy przywieźć coś i dostało odpowiedz negatywna taka jak ja dostałem wiemy i le kosztuje taka impreza nie rób z nas idiotów sory ze tak pisze ale to chyba jest moje ostatnie spotkanie z wami bo noe chce być oskarżany za darmozjada jak piszesz jest mi przykro i tyle

Konrad prosze nie napadaj na Anię , ona wie ze mam problemy zdrowotne i chciała pomóc ,pisala tak żarliwie by Was przekonac do tego by mnie nie obciązac ale ze mna az tak źle nie jest i niepotrzebnie sie martwi. Ja jestem twardy człowiek i dam rade a i zrobię mniej niz na spotkaniu o którym wspomina bo wtedy na miesiąc jedzenia mi zostało , częśc trzeba było wyrzucic bo nie nadawała sie do zamrożenia. Teraz zrobie dużo mniej , tyle by tylko nie byc głodnym. Uśmiechnij sie i nie bierz tego do siebie . Miała jak najlepsze checi , ja młoda nie jestem wiec chciała pomóc. Mam nadzieje ze już Ci mineło i bedziesz na spotkaniach na jakich tylko sie da. Buziaki.Uśmiechnij sie do nas

Jeszcze dopisuje Konrad ja popieram to co Ania proponuje bo faktycznie jak kazdy coś przywiezie to spotkanie mozna organizowac z dnia na dzień i nikt sie zbytnio nie narobi i jest fajnie bo róznorodnie, kazdy ma jakieś swoje specjalności ale wozic jedzenie mozna raczej na małe odległosci wiec jeśli u mnie bedą ludzie z bardzo daleka to najlepiej jednak jest jak sama coś zrobię a ze jestem na emeryturze to i problem mniejszy.No i ja jestem starej daty , niestety ...a moze stety????????????
Bogdzia 09:10, 12 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

To samo wczoraj mówiłam Bożence! Aniu, dobrze, że to powiedziałaś! Chwała ci za to! Będziesz 24? My z łódzkiego tak. Cieszę sie że cię poznam
Ja przywiozę sałatkę i ciasto. Bez kurczaka ma sie rozumieć! Z wiadomych względów

to juz i kurczaka przywieź żartuje.